Guide
Takbarer med utsikt!

Takterrasser med utsikt – rooftop-barer i Göteborg

Upptäck Göteborgs pulserande krogliv från ett nytt perspektiv – ovanifrån. I denna guide har vi samlat stadens bästa takbarer, från rooftops med avslappnad atmosfär till trendiga cocktailbarer. Boka bord, eller droppa in, beroende på vädret kan antalet gäster variera på de barer som erbjuder sittplatser under bar himmel.

Takbarer i Göteborg

Rooftop-barer i Göteborg med eller utan takterrass.
Skanshof
Skanshof
Lilla Bergsgatan 1, Göteborg
Skanshof är en bistro med New York-vibbar. Här kan du äta brunch, ta en AW eller äta middag med utsikt över stan. På onsdagar serverar de spaghetti dalla forma, pastan flamberas direkt vid bordet och serveras ur ett stort parmesanosthjul.
Moreno Pizza
Moreno Pizza
Stigberget 10, Göteborg
Moreno Pizza är världens största pizzeria, som serverar tunna krispiga pizzor på Stigberget. Under soliga dagar på sommaren har deras biergarten på taket öppet, där man kan köpa drinkar, öl och pizza slices.
Cuckoo´s Nest
Cuckoo's Nest
Lindholmspiren 4, Göteborg
Cuckoo’s Nest är en restaurang, bar och mötesplats vid Lindholmen Science Park. Restaurangen ligger tre steg från kajkanten i Radisson Blu Riverside Hotel. På takterrassen Cuckoo on the Roof som ligger på elfte våningen kan du dricka svalkande drinkar med tilltugg med utsikt över hamnen.
Dorsia Hotel & Restaurang
Dorsia
Trädgårdsgatan 6, Göteborg
Dorsia är ett exklusivt boutiquehotell, bar och restaurang. Här blandas olika tidsepoker, starka färger, vackra textilier och organiska former, i en lättsam dekadent stil. På takterrassen kan du både äta gott och dricka något uppfriskande.
John Scott's Stable
John Scott's Stable
Kyrkogatan 33, Göteborg
John Scott's Stable är en engelsk pub i en anrik byggnad med historisk stallkänsla. Den murriga puben överraskar med en solig takterrass och på menyn finns klassisk pubmat. I baren går det att välja bland många olika ölsorter och drinkar.
View Skybar & Restaurant
View Skybar & Restaurant
Stora Badhusgatan 26, Göteborg
Beläget på 12:e våningen hittar du Hotel Rivertons signaturrestaurang och bar, View Skybar & Restaurant. Här är inredningen lyxig men ändå välkomnande, med en behaglig blandning av designmöbler, exklusiva material och konstverk. Ta en drink och blicka ut över Göteborg och Göteborgs hamninlopp från panoramafönstren som går från golv till tak.
Brasserie Draken
Brasserie Draken
Olof Palmes plats 2, Göteborg
Brasserie Draken är en livlig mötesplats 33 våningar över Göteborg. Restaurangen ligger i Clarion Hotel Draken och bjuder in till en elegant, avslappnad och stimmig miljö.
Heaven 23, Gothia Towers
Heaven 23
Mässans Gata 24, Göteborg
Heaven 23 är en restaurang och skybar på 23:e våningen i Gothia Towers. Här äter och dricker du med fantastisk utsikt över staden. Här serveras internationell mat med ett klassiskt snitt, med en modern touch. Missa inte den världsberömda räkmackan King Size och prova goda cocktails i skybaren.
FEI
FEI
Pumpgatan 5, Göteborg
Åk upp till tionde våningen och se ut över vattnet och staden när du slår dig ner för en kinesisk matresa, eller landa i baren och värm upp kvällen med en Baijiu-cocktail som du aldrig smakat den förr. FEI är en kinesisk restaurang och mötesplats med internationell känsla, där öst möter väst, vilket märks i både formspråk och interiör. Restaurangen ligger högst upp i The Pier, Nordic Choices hotell vid vattnet på Lindholmen.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 22 apr

Fler krogar i Göteborg

Göteborg vimlar av härliga krogar, här är några du inte får missa!
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in