Guide
Nyår på krogen!

Nyårsmiddag Göteborg 2023 – Boka nyår på restaurang

Ring klocka, ring! Samla vänner och familj och fira in 2024 på restaurang i Göteborg. Vi har samlat krogarna som har öppet på nyårsafton och som serverar nyårssupé. Vissa har nyårsmenyer på tidiga sittningar och andra serverar en större nyårssupé framåt kvällen - boka det som passar dig och ditt sällskap.

Restauranger som serverar nyårssupé i Göteborg

Oavsett om ni blir ett stort eller litet sällskap finns här flera restauranger som serverar nyårsmiddag i Göteborg.
Nou
NOU
Kungsportsavenyn 7, Göteborg
Hos restaurang NOU blir lyxiga råvaror till eleganta måltider. Nyårssupén bjuder på klassiska smaker med både kött och veganska alternativ som givetvis matchas med noggrant utvalda drycker från vår vingård. Dessutom kan du räkna med ett par överraskande inslag under kvällen. NOU erbjuder två nyårssittningar, kl 16 och kl 20.
The Parlour
The Parlour
Kungsportsavenyn 2, Göteborg
The Parlour är Göteborgs enda Nikkei restaurang, med inspiration från de japanska och peruanska köken. På The Parlour serveras en nyårsmeny om 6 rätter, som även finns i vegetarisk tappning.
Taverna Averna
Taverna Averna
Tredje Långgatan 7, Göteborg
Taverna Averna är en New York-style bistro som serverar lunch, drinkar och middag. På nyår serveras en nyårssupé med fördrink. Börja med Toast Skagen, välj på kött eller fisk och avsluta med Crème Brûlée Deluxe.
Koka
Koka
Viktoriagatan 12, Göteborg
Koka bjuder på modern västsvensk gastronomi och arbetar i huvudsak med lokala producenter, odlare och uppfödare. Menyn utgår ifrån grönsaker och havet, och låter köttet vara ett komplement i rätterna. Koka serverar en nyårssupé med 8 serveringar på säsongens bästa råvaror. Menyn går att få utan kött (men med fisk), eller helt vegetarisk. Dessutom går det att köpa till dryckespaket med noga utvalda drycker, både med och utan alkohol.
Mucho Macho
Mucho Macho
Sprängkullsgatan 10B, Göteborg
På Mucho Macho serveras latinamerikansk streetfood och cocktails. Under nyår serverar de en nyårsmeny med sharingrätter till förrätt, följt av tacos med tillbehör och avslutningsvis churros till dessert.
Tavolo
Tavolo
Magasingatan 19, Göteborg
På Tavolo är maten en hyllning till Italien, med en twist av New York. På nyårsafton serveras en fyrarätters meny, som går att få vegetarisk. Räkna med antipasti, risotto, secondi, contorni och dolce i pampig miljö i de historiska Artilleristallarna på Magasinsgatan.
Yaki-Da Restaurangen
Yaki-Da Restaurangen
Storgatan 47, Göteborg
Yaki-Da Restaurangen är en bistro med asiatiska influenser. Här serveras en trerätters nyårssupé med fördrink. Ostron, tonfisk tartar, kött eller fisk till varmrätt, samt dessert. Entré till nyårsfesten på klubben är inkluderat i middagspriset.
La Gondola Trattoria
La Gondola Trattoria
Kungsportsavenyn 4, Göteborg
La Gondola Trattoria är en klassisk italiensk trattoria där modernt och klassiskt går hand i hand. De bjuder in till en nyårssupé med inspiration från Italien. Här serveras en meny på 5 rätter, vegetarisk meny finns. Fira in det nya året med rätter som pilgrimsmussla och scampifylld tortelli.
Sjömagasinet
Sjömagasinet
Adolf Edelsvärds gata 5, Göteborg
Sjömagasinet serverar innovativ mat med fokus på fisk och skaldjur, i en unik och inspirerande miljö. Här serveras en 5-rätters meny med bland annat hummer och piggvar, vinpaket finnas att köpa till.
View Skybar & Restaurant
View Skybar & Restaurant
Stora Badhusgatan 26, Göteborg
View Skybar & Restaurant är Hotel Rivertons restaurang 12 våningar upp med vacker utsikt över vattnet. Fira in det nya året på Restaurant ONE med en 4-rätters matiné, som även går att få som vegetarisk.
Heaven 23, Gothia Towers
Heaven 23
Mässans Gata 24, Göteborg
Heaven 23 ligger på 23:e våningen i Gothia Towers, med stora räkmackor och goda cocktails. Fira in det nya året med mat, dryck och inte minst, en fantastisk utsikt över Göteborg. Heaven 23 erbjuder både nyårslunch & nyårssupé, samt drop in i bardelen för smårätter och snacks. DJ spelar från dag till natt, 13-17 samt 21-02.
Levantine
Levantine
Aschebergsgatan 22, Göteborg
Levantine är en fransk New York-inspirerad bistro. Här serveras en nyårssupé med fördrink i en tidig eller en senare sittning. Nyårsmiddagen börjar med Toast Skagen, fortsätter med fisk eller kött och avslutas med Crème brûlée.
Restaurang vRÅ
VRÅ
Drottningtorget 10, Göteborg
På VRÅ, inne på Clarion Hotel Post, serveras asian fusion med fokus på det lokala, havet och växtriket. Här serveras en sjurätters nyårsmeny med tillhörande dryckespaket. Efter middagen är du välkommen på en stor fest på hotellet med The Great Gatsby-tema.
Ilse Krog
Ilse Grøn Krog
Karl Johansgatan 2, Göteborg
Ilse Grøn Krog fokuserar på växtbaserad middag, fredagslunch & brunch. Här serveras en trerätters nyårsmeny med fördrink. På menyn står Toast Skagen, kött eller fisk, samt dessert. Både vinpaket och caviar finns att köpa till.
Dorsia Hotel & Restaurang
Dorsia Hotel & Restaurang
Trädgårdsgatan 6, Göteborg
Dorsia är ett boutiquehotell, bar och restaurang som blandar olika tidsepoker, starka färger, vackra textilier och organiska former, i en lättsam dekadent stil. Här serveras en nyårslunch på tre rätter och en nyårssupé på fem rätter.
SK Mat & Människor
SK Mat & Människor
Johannebergsgatan 24, Göteborg
Hos SK Mat & Människor är råvarorna i första hand från närområdet och tillagas framför ögonen på gästerna i restaurangens öppna kök. Här serveras två olika nyårsmenyer med vinpaket, en tidig sittning på fyra rätter och en senare sittning på sju rätter. På menyn står bland annat carpaccio, stekt pilgrimsmussla, anka och vaniljglass med hallon.
Noot Nordik Kitchen
Noot Nordik Kitchen
Östra Larmgatan 4, Göteborg
Noot Nordik Kitchen är en modern nordisk restaurang mitt i stan. I år serverar Noot en specialkomponerad nyårsmeny, med rätter som vildand och entrecôte. Menyn finns även i vegansk tappning, med rätter som krispig jordärtskocka och krustad på sockertång.
TOSO
TOSO
Götaplatsen, Göteborg
Panasiatiska TOSO är en unik och modern restaurang där upplevelsen står i centrum. Här serveras en sjurätters meny med panasiatiska rätter, där du kan välja att sitta i matsalen eller i Orangeriet. Menyn går att få vegansk och glutenfri.
Panos Panos Tavern
Panos Panos Tavern
Teknologgatan 3, Göteborg
Hos Panos Panos Tavern serveras grekisk mat med en modern twist. Atmosfären är avslappnad och ett besök här passar lika bra en vardag som en helg när något ska firas. Här serveras en fyrarätter nyårssupé på en tidig och senare sittning. På menyn står bland annat kalvcarpaccio och lammlägg eller torskrygg.
Wagners Bistro
Wagners Bistro
Östra Larmgatan 18, Göteborg
Wagners Bistro är stjärnkocken Ulf Wagners avslappnade bistro med fokus på det goda. Här serveras en nyårsmeny på eftermiddagen mellan 15-18 och en nyårssupé från kl 20. På menyn står bland annat löjrom, hjortfilé och mörk chokladkräm.
Norda
Norda
Drottningtorget 10, Göteborg
Norda som ligger i anslutning till Clarion Hotel Post erbjuder ett hotellpaket med nyårsmiddag, fest och övernattning. Här serveras en 5-rättersmeny med ett noga utvalt dryckespaket. Rätterna inspireras både av Västkustens fisk och skaldjur och Manhattans mångkulturella kök. Efter middagen är du välkommen på en stor fest med The Great Gatsby-tema. På morgonen står självklart en frukostbuffé uppdukad.
Botánico
Botánico
Aschebergsgatan 23, Göteborg
Botánicos urban jungle-rätter är inspirerade av de Latinamerikanska och Asiatiska köken. De olika matkulturerna skapar lustfyllda kontraster och fusioner till en matchande vinlista. Till nyår serveras en 7-rätters meny med allt från nigiri till bifftataki och hummer baobun. Hela menyn finns som vegetarisk.
Skanshof
Skanshof
Lilla Bergsgatan 1, Göteborg
Skanshof är en fisk- och skaldjursbistro med New York-vibbar. Här serveras en 3-rätters nyårssupé med fördrink, i en tidig eller en senare sittning. På menyn står Toast Skagen till förrätt, fisk eller kött till varmrätt och Crème brûlée till efterrätt.
Familjen
Familjen
Arkivgatan 7, Göteborg
Familjen är som ett vardagsrum där alla är välkomna. Här är menyn säsongsbaserad och råvarorna kommer från lokala odlare, fiskhandlare och köttproducenter. På nyår serverar Familjen en 3-rättermeny på en tidig sittning och en 5-rättersmeny på en senare sittning. Tänk kalixlöjrom, hummer och biff.
Atrium Bar & Restaurant
Atrium
Södra Hamngatan 59, Göteborg
Atrium är en hotellrestaurang inne i RadissonBlu Gothenburg som serverar internationella rätter och lokala specialiteter. Här serveras en fyrarätters nyårssupé för att fira in 2024. Menyn finns även som vegetarisk.
Made in China
Made In China
Tredje Långgatan 9, Göteborg
Made In China är en panasiatisk restaurang som serverar dim sum och cocktails. På nyårsafton serveras en sharingmeny med fördrink, i tidiga och senare sittningar. Njut av heta rätter som kimchi bollar, tom yum roll och laab dumplings.
Prime Grill
Prime Grill
Kungsportsavenyen 5, Göteborg
Prime Grill är en NYC Casual Grill. På nyår serveras en trerätters meny med möjlighet att köpa till Wagyu-kött från Japan. Även vinpaket finns att köpa till.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 12 dec 2023
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in