Guide
Hög mysfaktor!

Trivsamt och gott - mysiga restauranger i Göteborg

Letar du efter en mysig restaurang i Göteborg? Vi har samlat krogarna där man vill stanna länge, där miljön är ombonad och maten vällagad. Ta med någon på dejt, överraska familjen eller styr upp en helkväll med vännerna - här är Göteborgs mysigaste restauranger som passar för alla tillfällen. Glöm inte att boka bord för att säkra din plats på en av dessa populära ställen.

Mysiga restauranger i Göteborg

Välkomnande atmosfär, ombonad miljö och vällagad mat, här är Göteborgs mysiga restauranger som passar för både en dejt, familjemiddag eller helkväll med vännerna.
Restaurang vRÅ
Restaurang VRÅ
Drottningtorget 10, Göteborg
Restaurang VRÅ serverar hållbar asian fusion med fokus på det lokala, havet och växtriket - med en fot på Västhusten och en i Japan. VRÅ ligger i ena flygeln av hotellet Clarion Post i en pampig lokal med K-märkt originalinteriör från 20-talet. Menyn har något för alla, men fokus ligger på mat från havet och växtvärlden.
Familjen
Familjen
Arkivgatan 7, Göteborg
På Familjen väntar varm och familjär stämning, det är som Göteborgs egna vardagsrum. Kom förbi och ta ett glas i baren, eller njut av något gott att äta i den moderna matsalen. Restaurangen blev utsedd till Årets Hjärtekrog 2018 av White Guide.
Project
Project
Södra Vägen 45, Göteborg
På Project kan du uppleva fine dining i en avslappnad och välkomnande miljö. Här serveras lyxig men prisvärd mat och krogen fick en stjärna i Guide Michelin 2021. På Project kan du slå dig ner och räkna med att få vänligt bemötande av kunnig personal som får dig att känna dig som hemma.
La Cucina Italiana
La Cucina Italiana
Skånegatan 33, Göteborg
La Cucina Italiana är en prisad liten italiensk restaurang med stora ambitioner. Här kan du avnjuta modern, italiensk gastronomi rekommenderad av Guide Michelin. Kocken Pietro Fioriniello beskriver själv sin mat som en spännande kombination av rätter från hela Italien, från stora städer till de minsta bortglömda byarna. Miljön är ombonad, vänlig och inbjudande.
Human Restaurang
Human Restaurang
Risåsgatan 8, Göteborg
Det finns två värdeord som genomsyrar besöket på Human, medmänsklig och personlig. Här får du en lyxig, genuin och personlig upplevelse i en avslappnad miljö. Human är Årets Kock-vinnaren Martin Moses första egna restaurang och här serveras avsmakningsmenyer med modern nordisk mat på råvaror i säsong, ofta lokalt odlade. Här är hållbarhet och kvalitet genomgående i allt från mat till inredning.
Koka
Koka
Viktoriagatan 12, Göteborg
Koka är en finkrog i modern tappning som har en stjärna i Guide Michelin. Här serveras satta menyer med främst fisk- och skaldjur från lokala fiskare och råvaror i säsong från lokala odlare. Koka är kravcertifierade och alla rätter är till 90% ekologiska. Alla deras menyer kan fås vegetariska/veganska. Här äter du i en mysig lokal som andas lyx bland minimalistisk inredning och trädetaljer som har nominerats till flera arkitekturpriser.
Palavas
Palavas
Teatergatan 30, Göteborg
Modern inredning, avslappnad atmosfär, vällagad mat med inspiration från Frankrike och ärliga viner - allt detta hittar du på Palavas, den franska bistron som öppnats av de tre grundarna bakom det populära caféet Viktors Kaffe. Inspirationen till namn, mat och inredning kommer ifrån sydfranska Palavas-les-flots där grundarna brukade semestra tillsammans.
Epoque
Epoque
Södra vägen 8, Göteborg
Kliv in i Epoques vardagsrum, här är stämningen avslappnad och varm. Du är lika välkommen på ett glas, som på en bit mat eller en helkväll. Epoque är kvarterskrogen med stort vinfokus och rejäl och ärlig mat med grund i svensk mattradition och med svenska smaker efter säsong.
Bon Göteborg
Bon
Arkivgatan 4, Göteborg
Bon är en liten fransk bistro med vällagade rätter och noga utvalda viner. Här finns små- och mellanrätter, samt större rätter och dessert. Hit är det enkelt att slinka in för ett glas eller något att äta, miljön är välkomnande och inredningen både klassisk och modern.
Norda
Norda
Drottningtorget 10, Göteborg
Kliv in på Norda, som ligger i Posthuset mitt i stan, och dröm dig bort till Manhattan. Här serveras rätter som är inspirerade lika mycket av Västkustens urval av fisk och skaldjur som av Manhattans mångkulturella kök. Det är snyggt, gott och mysigt!
Enoteca del Signore
Enoteca Del Signore
Vasaplatsen 4, Göteborg
Enoteca Del Signore bjuder in till italiensk mat, gott vin och mysig atmosfär. Här hänger signorens borsalinohatt på kroken och väggarna skvallrar om allt och ingenting. Hit kommer du för italienska smaker både i mat och vin med smårätter, antipasti och pasta. Köket levererar alltid samma höga kvalitet av den genuina, enkla, okomplicerade italienska maten.
Sorellina
Sorellina
Västra Hamngatan 20, Göteborg
Sorellina bjuder på modern italiensk matlagning i en restaurang med avslappnad atmosfär och härlig välkomnande stämning. Här står den goda maten och det goda sällskapet i fokus. Sorellina betyder lillasyster, och är precis det till restaurangerna Nonna och Enoteca del Signore.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 31 jan

Fler mysiga restauranger

Det finns många mysiga restauranger i Göteborg, här är några fler som du inte får missa.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in