Guide
Fisk & skaldjur i Göteborg

5 tips på fiskrestauranger i Göteborg

Ju kallare hav desto bättre kvalitét på fisk och skaldjur. Det är en gammal sanning, som de flesta marina matkännare skriver under på. Det innebär att det är nu på hösten som är den bästa tiden att satsa på ett besök på en riktigt bra fisk- eller skaldjursrestaurang. Eftersom Göteborg med sin närhet till havet utgör hjärtat i Sveriges fiskvärld har vi plockat fram våra bästa fiskrestauranger i staden. Håll till godo!

Guide till fiskrestauranger i Göteborg

Hit går du för perfekt tillagad fisk, skaldjursplatå eller moules frites.
Fiskekrogen
Fiskekrogen
Lilla Torget 1, Göteborg
Pinfärska skaldjur och härliga fiskrätter. På Fiskekrogen hittar du alltid det bästa från havet blandat med klassisk matlagning. Det serveras även en populär och uppskattad skaldjursbuffé
SK Mat & Människor
SK Mat & Människor
Johannebergsgatan 24, Göteborg
Hos SK Mat & Människor är råvarorna i första hand från närområdet och tillagas framför ögonen på gästerna i restaurangens öppna kök. "SK" står för Stefan Karlsson, med utmärkelser som bland annat Årets Kock och Årets krögare i Sverige, och restaurangen har en stjärna i Guide Michelin sedan 2015.
Project
Project
Södra Vägen 45, Göteborg
Ur idén att skapa en restaurang som var mer än riktig bra mat föddes Project 2016, en avslappnad fine dining-restaurang. Här får gästerna en plats där de alltid känner sig hemma, får lyxig men prisvärd mat, och där de blir vänligt behandlade av kunnig personal
Wagners Bistro
Wagners Bistro
Östra Larmgatan 18, Göteborg
Stjärnkocken Ulf Wagner sammanfattar ett långt liv inom restaurangbranschen i sin bistro på Trädgårdsgatan. Här njuter du av klassiska rätter tillagade med stor kärlek och precision, och viner som binder ihop de godaste smakerna i en avslappnad och trivsam miljö.
Restaurang vRÅ
Restaurang VRÅ
Drottningtorget 10, Göteborg
I ena flygeln av hotellet Clarion Post ligger Vrå; med en fot på västkusten, och en i Japan i en pampig lokal med K-märkt originalinteriör från 20-talet. Menyn har något för alla men fokus ligger på mat från havet och växtvärlden. Råvarorna är nästan alltid lokala.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 1 maj (ändrad 18 jun)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in