Guide
Buon Appetito!

De bästa italienska restaurangerna i Göteborg just nu

Drömmer du om Italien, men befinner dig i Göteborg? Följ med på en smakresa till Italien genom Göteborgs många autentiska italienska restauranger. Från traditionella trattorior till moderna enotecas - i denna guide har vi samlat de bästa restaurangerna för italiensk mat i Göteborg.

Italienska restauranger i Göteborg

Här har vi samlat de bästa italienska restaurangerna i Göteborg just nu.
Chicca Belloni
Chicca Belloni
Rosenlundsgatan 4, Göteborg
Chicca Belloni är en bar och trattoria med fokus på italiensk kokkonst som ligger på krogstråket längs Rosenlundsgatan. Sväng in på en aperitivo eller en helkväll med antipasti, pasta eller kött- eller fiskrätter i en festlig miljö.
Magazzino Ristorante Italiano
Magazzino Ristorante Italiano
Magasingatan 3, Göteborg
På Magasinsgatan ligger Magazzino, en klassisk italiensk restaurang med kvalitet på allt från råvaror till service. Trivsam, italiensk atmosfär med en populär uteservering. Missa inte pizzorna här! Dessutom kan du komponera ihop din egen trerättersmeny för ett fast pris.
Dalla Nonna Trattoria
Dalla Nonna Trattoria
Kungsgatan 12, Göteborg
Nonna är allas vår italienska mormor, ett besök på Dalla Nonna Trattoria är ett besök hemma hos henne. I hennes anda och med hennes recept skapas trivsel och samvaro. Här serveras italienska rätter, varav de flesta varmrätterna serveras på stora fat för hela sällskapet att dela på.
La Gondola Trattoria
La Gondola Trattoria
Kungsportsavenyn 4, Göteborg
La Gondola Trattoria är Göteborgs äldsta italienska restaurang, bildad i början av 1970-talet, där modernt och klassiskt går hand i hand. På menyn finns i riktig italiensk anda; antipasti, pasta, insalata, pizza, carne & pesce och avslutningsvis dolci.
Sorellina
Sorellina
Västra Hamngatan 20, Göteborg
Sorellina är lillasystern i den italienska familjen där restaurangerna Dalla Nonna Trattoria och Enoteca Del Signore står för det traditionella och Sorellina för det nya och moderna. Lillasystern välkomnar alla, oavsett om du vill ta en drink och lite antipasi i baren eller ha en helkväll i restaurangen.
Enoteca Sassi
Enoteca Sassi
Teatergatan 32, Göteborg
På Enoteca Sassi kan du njuta av italienska viner och delikatesser. Det är högt i tak i den intima lokalen, så det råder en härlig öppen atmosfär. Här byts menyn ofta och det finns både mindre och större rätter. Du kan även kombinera ihop din egen version av Teatergatans trerätters meny.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 18 mar (ändrad 27 mar)

Fler italienska restauranger i Göteborg

Fler italienska restauranger i Göteborg, om du inte får nog av italienska smaker.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in