Guide
Dejt i Göteborg!

Mysiga barer & restauranger i Göteborg

Här är restaurangerna och vinbarerna i Göteborg som har det där lilla extra för en intim dejt eller mysig middag.

Guide till intima barer och restauranger i Göteborg

Ät något gott eller slink in bara en stund.
Dorsia Hotel & Restaurang
Dorsia
Trädgårdsgatan 6, Göteborg
Dorsia är ett exklusivt boutiquehotell, bar och restaurang i centrala Göteborg. Här blandas olika tidsepoker, starka färger, vackra textilier och organiska former, i en lättsam dekadent stil. Ta en cocktail i baren som går i samma ljuva stil.
Vinbaren
Vinbaren
Södra Larmgatan 2, Göteborg
Vinbaren med det självklara namnet! Här ser världsmästarsommelieren Eros Teboni till att du får rätt vin i glaset och det serveras europeiska rätter med inspiration från Spanien, Frankrike och Italien. Vinbaren ligger bredvid systerrestaurangen Tavolo, i korsningen av Magasinsgatan och Södra Larmgatan.
Bikt
Bikt
Kyrkogatan 20-22, Göteborg
Högt i tak, stora väggar med konst och en unik miljö med känsla av Sydeuropa eller USA. Hos Bikt finns en levande meny som kontinuerligt förändras med mat från hela världen. Här kan du slå dig ner på en av barstolarna eller ute på en av innergårdarna och insupas i djupa samtal.
Epoque
Epoque
Södra vägen 8, Göteborg
Epoque är en kvarterskrog med stort vinfokus ett stenkast från Götaplatsen. Koppla av i deras vardagsrum, som numer även är ditt. Här är stämningen avslappnad och varm och du är lika välkommen på ett glas i baren, som för att slinka in på något litet eller för en helkväll.
Grano
Grano
Vasagatan 32, Göteborg
Grano är ett levande vardagsrum som håller öppet hela dagen. Kom in för härliga drinkar och grymma pizzor framåt kvällen. I köket finns Thomas Sjögren som 2015 blev Årets kock och vann Kockarnas kamp 2018.
Palavas
Palavas
Teatergatan 30, Göteborg
Brödraduon bakom Viktors kaffe har öppnat en en svensk-fransk bistro ca 250 meter från caféet som har inriktning på noga utvalda viner, öl från närliggande mikrobryggerier och vällagad mat. På Palavas serveras smårätter med råvaror från lokala producenter och odlare.
Klang Market Göteborg
Klang Market
Bastionsplatsen 2, Göteborg
Hos Klang Market finns en bred och välsmakande meny som ger vad de kallar "Relaxed fun dining". Kom in på ett glas, något litet eller spendera hela kvällen i dessa mysiga lokaler.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 15 sep 2023 (ändrad 26 jan)

Dejt på krogen!

Mysiga restauranger i Göteborg som passar för er date night.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in