Guide
AW på Östermalm

Afterwork på Östermalm – guide till Stockholms bästa AW

Letar du AW-ställe på Östermalm? I den här guiden tipsar vi om Östermalms bästa barer för en lyckad afterwork med kollegorna, kompisgänget eller på tu man hand. Är ni många som ska mötas upp för en afterwork? Glöm inte att boka bord!

Guide till Östermalms bästa afterwork

På Östermalm i Stockholm finns mängder av barer och restauranger för en afterwork. Det här beror förstås på att vi dels befinner oss i den stadsdel där många kontor ligger, men också i de bar- och restaurangtätaste kvarteren.
Riche
Riche
Birger Jarlsgatan 4, Stockholm
I över hundra år har matsalen och barerna på Riche varit en social mötesplats. Till Riche går ni för en AW med utsikt över Stockholms krogliv. I Lilla Baren har de en lång tradition av att erbjuda intima gratiskonserter av högsta klass. Här har både välkända internationella artister och nya akter på väg uppåt uppträtt. Alltid folk, alltid samma höga kvalitet. Bra för stora sällskap, kollegorna och kompisgänget. Uteservering på sommaren.
Misshumasshu
Misshusmasshu
Birger Jarlspassagen, Stockholm
Hyllade kockduon Adam & Albins japanska restaurang Misshumasshu har inte bara supergod mat utan också riktigt bra AW:s. En kväll på Misshumasshu innehåller spännande cocktails och stimmig afterwork-känsla med DJ:s och livespelningar. Alltid AW:s med härlig stämning. Bra för kompisgänget, kollegorna och stora sällskap. Missa inte att även ta ett glas på Adam & Albins cocktailbar mittemot: Nori Bar.
Artilleriet
Artilleriet
Artillerigatan 13, Stockholm
Artilleriet brukar kallas Östermalms hemligaste restaurang, men efter de senaste årens populära AW-kvällar hittar de flesta nu mera hit. Från gatan syns det inte, men de har en stor innergård med uteservering. Här finns en generös vin- och drinklista och det spelas musik. Stora sällskap är välkomna, likaså fyrbenta hundvänner. Bra för stora sällskap, kollegorna och kompisgänget. Uteservering på sommaren.
Hotel Kung Carl
Hotel Kung Carl
Birger Jarlsgatan 21, Stockholm
Hotel Kung Carl ligger precis vid Stureplan och bjuder på en franskt inspirerad AW. Ta en punschdrink i cocktailbaren och njut av Old Style Jazz eller annan musik från kvällens DJ:s. Eller njut av ett glas champagne i vinbaren.
Kasai
Kasai
Linnegatan 18, Stockholm
Kasai är den perfekta platsen för middag och fest i ett. För den som vill starta kvällen direkt efter jobbet har de AW, ofta med specialpriser i baren på drinkar, cocktailbål, öl och vin. När ni börjar bli hungriga finns det snacks, riktigt bra sharing-rätter och sushi att dela på samt en middagsmeny. På nedervåningen är det klubb med showinslag. Uteservering på sommaren. Bra för stora sällskap, kompisgänget och kollegorna.
Aubergine
Aubergine
Linnégatan 38, Stockholm
På kvarterskrogen Aubergine är det afterwork med bra priser mellan klockan 16 och 19 varje vardag. Här är det alltid liv och rörelse och det är ett perfekt alternativ för den som vill ta ett glas i en avslappnad atmosfär i närheten av Östermalmstorg. Uteservering året runt. Finns stimmigare delar och lugnare delar i baren.
Teddys
Teddys
Sibyllegatan 43, Stockholm
Teddys är en intim mat- och vinbar perfekt för ett glas med vänner eller kollegor. Stimmigt, trevligt och avslappnat. Dessutom kan du köpa med dig delikatesser hem från delin efter att glaset är urdrucket.
Sturehof
Sturehof
Stureplan 2, Stockholm
Sturehof är en riktig klassiker när det är dags att runda av arbetsdagen. Här är det festligt och gott ända till småtimmarna. Med olika barer och restauranger under ett och samma tak är det är lätt att en AW kan bli till en middag som kan bli att ni stannar till stängning. Bra för stora sällskap, kollegorna och kompisgänget. Stänger 02 varje dag. Uteservering året runt.
Napolyon Bistro & Bar
Napolyon Bistro & Bar
Grev Turegatan 15, Stockholm
Napolyon på Grev Turegatan är inte bara kända för sin uteservering på första parkett mot Stockholmsvimlet – de går också att lita på när det vankas AW. Här går det att boka deras bardel eller chambre séparée för afterwork och mingel. De komponerat menyer som passar utmärkt för eran tillställning.
Zink - Italian Cuisine
Zink
Grev Turegatan 20, Stockholm
Vill ni avsluta arbetsdagen på topp är det en AW på Zink som gäller. DJ:s, specialpriser i baren och ett centralt läge bäddar för en kväll som kan bli hur bra som helst. Om ni stannar på middag finns en italiensk meny med bland annat pizza, pasta och grill. Uteservering på sommaren. Bra för kompisgänget, kollegorna och stora sällskap.
Boqueria
Boqueria
Jakobsbergsgatan 17, Stockholm
En AW på Boqueria är lika med stimmig stämning, precis som i en spansk boqueria. Det här är en perfekt plats att antingen runda av dagen eller att starta kvällen på. Med trevligt barhäng, goda tapas och pintxos kommer man långt. Vill man ha mer går det att äta middag i restaurangen eller på uteserveringen, stanna i baren och lyssna till DJ:n eller någon livespelning som ofta hålls på Torget, den delen som ligger inuti Mood Gallerian. Bra för kompisgäng, kollegor och stora sällskap. Uteservering på sommaren.
Paraden Kvarterskrog
Paraden
Valhallavägen 147, Stockholm
Östermalm sträcker sig längre än till Stureplan och Nybrogatan. Paraden är Valhallavägens bästa AW-ställe och platsen för den som söker högklassiga drinkar i en stimmig kvarterskrogsmiljö. Här finns också ett stort utbud av vin och öl samt blandade smårätter att dela på om ni inte stannar för middag. Bra för kompisgänget och kollegorna. Familjär stämning och alltid trevlig personal. Uteservering på sommaren.
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38, Stockholm
Nybrogatan 38 är en stimmig kvarterskrog med familjär stämning. Det här är både en plats att varva ner efter en lång arbetsdag och lika mycket en plats att starta helgen på. Med deras generösa öppettider kan du bli serverad ett glas bubbel, vin eller cocktails alla dagar i veckan. Ett stenkast från Nybrogatan 38 finns systerkrogen Spanjorskan med samma ägare. Där kan du ta en läskande gin tonic efter jobbet eller sätta dig i baren med ett glas vin och beställa in lite tapas. Uteservering på sommaren. Bra för kompisgäng, kollegor och på tu man hand.
East
East
Stureplan 13, Stockholm
I Stureplans ena hörn har nöjeslivshistoria och krogminnen skapats i nära 30 år. När det närmar sig kväll spelar både nya och välkända DJ:s musik. Är ni hungriga, beställ från à la carte-menyn eller ta in en meny som dukas fram och delas vid bordet.
Bistro Bisous
Daphne's
Artillerigatan 56, Stockholm
Daphne's är ett bistrofierat vardagsrum där alla i kvarteret är välkomna, även hundar. Hit går du för en AW med cocktails, franska klassiker, stearinljus, vita linnedukar och en härlig stämning. Intimt och mysigt. Bra för kompisgänget, kollegorna och på tu man hand.
Pas d'Art
Pas D'Art
Biblioteksgatan 6-8, Stockholm
Pas D'Art är ett bra AW-ställe att förvandla vardagen till helg på. Beställ in någon av deras supergoda och vackra cocktails och njut i en art deco-inspirerad, lyxig atmosfär. Uteservering på sommaren. Bra för kompisgänget, kollegorna och stora sällskap.
Strandvägen 1
Strandvägen 1
Strandvägen 1, Stockholm
På en av Stockholms mest exklusiva adresser är det lyxigt och avslappnat på samma gång. Här är det nästan alltid fullt med folk, bra musik ur högtalarna och en härlig stämning. Är ni hungriga finns en bred meny med många säkra kort och några nyskapande rätter. 
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 8 apr (ändrad 2 maj)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in