Krognytt

Sturehof, Aira och Riche till Lollapaloozas matfestival

Publicerad 27 jun 2022 (ändrad 23 aug 2022)
Lyxig avsmakningsmeny, food trucks och langos. Den 1-3 juli ackompanjeras musikfestivalen Lollapalooza av några utav Sveriges mest kända krogar.
Förutom världsartister kommer drygt 40 restauranger och foodtrucks vara på plats under årets upplaga av Lollapalooza och matfestivalen "Lolla Eats". I VIP-området flyttar Svenska Brasseriers krogar in och serverar bland annat Toast Skagen från Sturehof och Fish & Chips från Riche.
lolla-eats-lollapalooza-stockholm-2022
Fokus på riktigt god mat. Lolla Eats vill att festivalbesökarna ska få uppleva något bortom den klassiska festivalmaten.
För festivalens Platinum-besökare kommer det finnas möjlighet att äta en avsmakningsmeny signerad stjärnkrogen Aira med tonvikt på nordiska säsongsbetonade råvaror. 
– Musik har alltid inspirerat min matlagning så det känns helt rätt att göra vår take på festivalmat på en ikonisk festival som Lollapalooza. Vi har skapat en speciell festivalmeny med mat som vi själva hade velat äta under en festival, säger Tommy Myllymäki, kock och ägare, AIRA.
Lollapalooza har vuxit till en årlig festival av världsklass i Chicago, USA, tillsammans med länder som Chile, Brasilien, Argentina, Tyskland, Frankrike och sedan 2019 även i Sverige.
Andrea Danielsson
Andrea Danielsson
måndag 27 juni 2022