Guide
Söderpärlor

Restaurangtips på Södermalm – bästa krogarna på söder

Söker du ett restaurangtips på Södermalm? Då har du kommit rätt. På Södermalm finns restauranger i olika prisklasser och stil.

Guide till restauranger på Södermalm – våra bästa tips

Från kvarterskrogar till fine dining. Södermalm har både bredd och spets när det kommer till restaurangutbud. Här kommer våra tips till dig som ska ut och äta på söder.
Tjoget
Tjoget
Hornsbruksgatan 24, Stockholm
Kanske allra mest känt för sin prisade bar, men Tjogets restaurang med medelhavsinspirerade rätter i en härligt stimmig miljö har varit hjärtat i Hornstull sedan 2012. Här ryms vinbodega, cocktailbar, ölkafé och matsal under samma tak. 
Boka bord
Fotografiska
Fotografiska
Stadsgårdshamnen 22, Stockholm
Restaurangen inne i Fotografiska Museet kan inte bara stoltsera med en av Södermalms allra bästa utsikter. De kan också skryta med att Paul Svensson har tagit restaurangen till nya, prisade höjder. Hållbarhet är restaurangens främsta fokus och en stor del av rätterna består av grönt med fisk, kött och skaldjur som smaksättning.
Boka bord
Häktet
Häktet
Hornsgatan 82, Stockholm
Precis som det låter är Häktet ett gammalt häkte. Sedan öppningen 2012 har restaurangen varit en av Söders populäraste restauranger för både lunch, middag och sena kvällar och nätter. Maten lagas från grunden och har en hög lägstanivå. Missa inte någon av barerna eller den mysiga innergården sommartid.
Boka bord
Punk Royale
Punk Royale
Folkungagatan 128, Stockholm
Hur beskriver man en krog och matupplevelse som inte liknar någon annan? Man måste uppleva det själv. Punk Royale är en lekfull lyxkrog som serverar en avsmakningsmeny du aldrig kommer att glömma. Borden släpps automatiskt med en månads framförhållning.
Boka bord
La Vecchia Signora
La Vecchia Signora
Åsögatan 163, Stockholm
Hyllad italienare med ett brett vinutbud och en diger meny. La Vecchia Signora betydet "den gamla damen" och restaurangen är känd som en av Stockholms bästa italienare. Här serveras mat och vin från regionen Piemonte.
Boka bord
Café Nizza
Café Nizza
Åsögatan 171, Stockholm
Hyllad och avslappnad kvarterskrog där spontanitet och det franska står i fokus. Bokar du bord överlämnar du ditt matöde helt i kockarnas händer då de bestämmer vad du ska äta. Rutigt golv, vita dukar, öppet kök och maten går på temat "fransk spontanitet".
Boka bord
NOOK
NOOK
Rosenlundsgatan 33, Stockholm
Hos NOOK möts street food och fine dining. Välj mellan någon av de två fasta menyer eller snacks som du kan dela på (om du vill). Rätterna förändras med årstiderna och givetvis med tillgången till bra råvaror. Hösten 2022 öppnar NOOK upp dörrarna i nya större lokaler på Rosenlundsgatan 33.
Boka bord
Bleck
Bleck
Katarina Bangata 68, Stockholm
Välkommen till Söders bästa parkhäng. God mat, kall dryck och grym stämning. Den lilla Söderkrogens uteservering lockade mycket folk under sommaren, men den dynamiska och självsäkra maten funkar även inomhus.
Boka bord
WOODSTOCKHOLM
Woodstockholm
Mosebacke Torg 9, Stockholm
Woodstockholm började som en pop up-restaurang i ett garage i Svedmyra och blev snabbt en riktig krogsuccé när de öppnade på Mosebacke torg. Här serveras en meny med stor variation av ekologiskt och hållbart producerade råvaror kombinerat till naturviner.
Boka bord
Café Cuvée
Café Cuvée
Högbergsgatan 64, Stockholm
Café Cuvée, ett gastronomiskt vardagsrum med klassiska och moderna smaker och influenser från hela världen. Här möts det franska och det svenska och här skapas en perfekt blandning av människor, mat och dryck. En perfekt cuvée helt enkelt. Kom som du är, gå som du är, fast lite gladare!
Boka bord
Barbro
Barbro
Hornstulls Strand 13, Stockholm
Sedan öppningen 2011 har Barbro i Hornstull varit en av söders mest populära restauranger. Barbro är en asiatisk pärla som serverar mellanrätter som beställs till bordet och delas på. På menyn finns bland annat favoriterna spicy tuna, biff sashimi och varianter på tartar och dumplings.
Boka bord
Voisine
Voisine
Erstagatan 21, Stockholm
Voisine är franska för granne och denna granne är ingen mindre än systerkrogen Folii Vinbar. Tillgången på fantastiska viner är med andra ord mycket god. Till det erbjuds en meny i ständig förändring, men alltid med rötterna i de svenska och franska köken.
Boka bord
Borasco
Borasco
Tjärhovsgatan 35, Stockholm
Borasco betyder åskstorm på spanska men inspirationen kommer från hela Sydeuropa och med mycket matlagning över öppen eld och i vedugn. Bakom restaurangen står en trio välkända stockholmskrögare. Restaurangen är uppdelad i två delar, den lugnare matsalen med 34 platser och den livligare bodegan för spontanbesök.
Boka bord
Symbios
Symbios
Skånegatan 80, Stockholm
Ett stenkast från Nytorget ligger Symbios, en opretentiös men ambitiös krogpärla av gänget som driver bland annat Barobao och Ichi. Kökets inspiration kommer från Sverige och Frankrike och levererar smakrika rätter till ett rimligt pris. Symbios ligget i Pet Sounds bars gamla lokaler.
Boka bord
A Bowl & Plates
A Bowl & Plates
Blecktornsgränd 8, Stockholm
Den som hittar till A Bowl & Plates supermysiga och något hemliga placering mitt i Blecktornstrappan har en dold pärla att upptäcka. Det som började som ett hål i väggen har vuxit till en modern restaurang med inspiration från Mellanöstern och Sydamerika. Missa inte bläckfisken!
Boka bord