Krognytt

Från kollegor hos Frantzén till krögare på nya Persona

Publicerad 27 jun (ändrad 29 jun)
Från kollegor hos Frantzén till krögare på nya Persona
De träffades när de jobbade på Frantzén – i höst öppnar de Persona. Den franske kocken Louis Cespedes och sommelieren Jonatan Nyström vill skapa en dynamisk avsmakningsmeny som varierar från bord till bord.
På lugna Torstenssonsgatan i ett hus från 1800-talet pågår just nu en stor renovering. Här öppnar i höst Persona. Namnet är från Ingmar Bergmans film men kommer nu att finnas på Stockholmarnas läppar när det pratas om en ny personlig vin- och middagsupplevelse. En kväll på Persona börjar i ett samtal om vad gästerna tycker om. De får se kvällens råvaror och utifrån vad de vill äta skapas olika vinmatchningar. Sedan anpassas smakerna i menyn. Det betyder att sällskapen i matsalen kan äta samma råvaror tillagade på olika sätt beroende på vad som passar deras viner.
Persona öppnar hösten 2022 och en avsmakningsmeny kommer att kosta omkring 1800 kronor. Läs mer på deras hemsida.

Avsmakningsmeny i Stockholm

Hyllade finkrogar som också serverar avsmakningsmeny.