Guide
Krogar på Djurgården!

Guide till restauranger på Djurgården i Stockholm

Djurgården är en grön oas mitt i Stockholm som kryllar av bra restauranger. På Djurgården finns det något för alla smaker, från trendiga industrilokaler med utsikt över vattnet till anrika villor där man kan koppla av och njuta av både maten och atmosfären. I denna guide har vi samlat några av Djurgårdens bästa restauranger, boka bord och se fram emot en matupplevelse på en av Stockholms mest populära öar.

Restauranger på Djurgården

Här är några av de bästa restaurangerna på Djurgården.
Slipen
Slipen
Beckholmsvägen 26, Stockholm
Slipen serverar lunch och middag i en vacker miljö i gamla Djurgårdsvarvets lokaler. Cafékedjan Fabrique har sedan 2023 tagit över lokalen efter restaurangen Oaxen Slip, numera Slipen. Här serveras moderna rätter och vägg i vägg ligger Fabrique's bageri och ett av deras mångtaliga caféer.
Villa Godthem
Villa Godthem
Rosendalsvägen 9, Stockholm
Villa Godthem är en av Stockholms mest anrika krogar. Här äter du med avslappnad stämning i stilfull miljö. Restaurangen är öppet året runt, och på sommaren ställs utemöbler fram och utebaren tar plats. På Verandan kan du sitta inne i värmen fast med utomhuskänsla och med en vacker utsikt över Djurgårdskanalen.
Hasselbacken
Hasselbacken
Hazeliusbacken 20, Stockholm
På Hasselbacken står mat, musik och firande alltid i fokus. I den anrika restaurangen erbjuds klassiska rätter med en modern touch. Med anor från 1760-talet har Hasselbacken numera skaffat sig en självklar position i Stockholms restaurangutbud. Här skapades Hasselbackspotatisen 1953 av en kockelev på den dåvarande restaurangskolan. Idag kan du fortfarande beställa den utsökta potatisrätten i menyn.
Konsthallen
Konsthallen
Allmänna gränd 2, Stockholm
Konsthallen är en skaldjursbar, butik och bageri i den återskapade byggnaden, kallad just Konsthallen. I en historisk omgivning på Allmänna gränd serveras frukost, lunch och middag i en restaurang som följer säsonger, färger och former.
AIRA
AIRA
Biskopsvägen 9, Stockholm
AIRA är stjärnkocken Tommy Myllymäkis tvåstjärniga restaurang på Biskopsudden. Naturen och havet precis utanför restaurangen genomsyrar alla aspekter av AIRA, från maten och drycken till den unika arkitekturen på plats. Den gastronomiska upplevelsen på AIRA följer säsongerna och är inriktad på nordiska huvudråvaror och tekniker, men med smaksättningar från hela världen.
Ulla Winbladh
Ulla Winbladh
Rosendalsvägen 8, Stockholm
På Ulla Winbladh kan du avnjuta äkta svenskt mathantverk i historisk miljö. Här serveras husmanskost som den alltid borde vara, det vill säga: en rent sinnesutvidgande upplevelse. Wärdshuset Ulla Winbladh, vars namn hämtat sin inspiration från nationalskalden Bellmans musa, är välkänt för sin högklassiga svenska mattradition.
Cirkus
Cirkus
Djurgårdsslätten 43-45, Stockholm
Cirkus är en historisk plats för nöjeskultur i Stockholm. På Cirkus finns en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. På menyn finner du snacks, klassiker och smårätter att äta själv, eller med fördel, att dela på.
Pop Story
Pop Story
Djurgårdsvägen 68, Stockholm
Pop Story är Abba-museets restaurang för den som både gillar god mat och bra musik. Här erbjuds bland annat barhäng, brunch, middag, cocktails och roliga aktiviteter. Hyr karaokerummet och sjung dina favoritlåtar eller utmana dina vänner i en Cava pong turnering. I samma byggnad hittar du även ABBA museet och Backstage Hotel.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 8 mar

Restauranger i närheten

Här är fler krogar i närheten av Djurgården.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in