Guide
Nybrogatans krogar!

Guide till restauranger på Nybrogatan i Stockholm

I ett av Stockholms krogtätaste kvarter ligger Nybrogatan: kanske Stockholms lyxigaste restauranggata som rymmer både klassiker och trendiga uppstickare. Större delen av Nybrogatan är en gågata som blir extra härlig på sommaren när de stora uteserveringarna öppnar. Boka bord för att säkra din plats på dessa populära krogar, eller sväng förbi och hoppas på drop in-borden – på Nybrogatan är det alltid mycket folk!

Nybrogatan restauranger

Restauranger på Nybrogatan som ligger nedanför Östermalmstorg.
Ciccio's
Ciccio's
Nybrogatan 21, Stockholm
Ciccio's är en plats att umgås, äta och dricka med nära och kära. Med stor inspiration från Little Italy har de lyckats hitta en genuin och mysig känsla. På menyn finns vällagade rätter ur det italiensk-amerikanska köket.
Schmaltz Bar & Delicatessen
Schmaltz Bar & Delicatessen
Nybrogatan 19, Stockholm
Schmaltz Bar & Delicatessen är en deli och restaurang med inspiration från New York. På den lilla uteserveringen sitter man med ett gott glas vin och bästa utsikten över Nybrogatans vimmel.
Teatergrillen
Teatergrillen
Nybrogatan 3, Stockholm
Teatergrillen delar lokaler med systerrestaurangen Riche och har en av de äldst bevarade restauranginteriörerna i Stockholm. Förutom för maten och drycken kommer många hit för den härliga stämningen.
Crème
Crème
Nybrogatan 16, Stockholm
Till den familjära restaurangen Crème kommer gästerna för lunch, brunch och middag, såväl som en kaffe och drinkar. Under helgen är det öppet fram till 01 och restaurangen gästas ofta av DJ:s.
Nybroe Smörrebröd
Nybroe Smörrebröd
Nybrogatan 31, Stockholm
Hos Nybroe Smørrebrød i Östermalmshallen serveras den danska specialiteten smörrebröd. Vilka varianter som finns på menyn varierar från dag till dag och efter säsong men några favoriter är skagenröra, rostbiff och sill.
Villa Dagmar
Villa Dagmar
Nybrogatan 25-27, Stockholm
Boutiquehotellet Villa Dagmar är inte bara för övernattande gäster utan har en välbesökt bar och restaurang för frukost, lunch och middag varje dag i veckan. Maten är medelhavsinspirerad och tar sällskap av fantastiska viner och cocktails.
Italiano
Italiano
Nybrogatan 12, Stockholm
Hos Italiano på Nybrogatan är det klassiskt italienskt men aldrig omodernt. Här råder italiensk elegans i allt i från mat, inredning, service och cocktails.
Beirut Café Restaurang
Beirut Café
Östermalms torg 2, Stockholm
Beirut Café är en populär libanesisk restaurang av internationell karaktär som ligger i Östermalmshallen. Beirut Café har både en deli (nedervåning) där du kan köpa med dig vällagade rätter och en restaurang (ovanvåning, med ingång från Nybrogatan) där både stora och små sällskap är välkomna.
Bistrot  du Passage
Bistrot Du Passage
Östermalmstorg 1, Stockholm
Bistrot du Passage är systerrestaurang (och granne) till Beirut Café, vars deli tidigare låg på samma plats i Östermalmshallen. Restaurangen är en klassisk fransk bistro som har öppet hela dagen, från frukost till sen middag.
Frippe
Frippe
Nybrogatan 6, Stockholm
Hösten 2023 tog ägarna till Sandhäxan i Vasastan över klassiska restaurang Frippe och gjorde om den till en spansk matbar. Under sommaren driver de även Dramatenterrassen som ligger några meter bort.
Lisa Elmqvist Restaurang
Lisa Elmqvist Restaurang
Östermalms Saluhall / Nybrogatan 31, Stockholm
Fisk- och skaldjursrestaurang i Östermalms Saluhall där du kan vara lika säker på att få tag på riktiga klassiker som den färskaste fisken.
Arla Unika
Arla Unika ligger i Östermalmshallen och har både en ostbutik och en ost- och mjölkbar där de serverar frukost, brunch, fika och en all day-meny. Hit går du allra mest för osten och när de har olika spännande gästspel av duktiga kockar.

Restauranger på övre delen av Nybrogatan

Restauranger på Nybrogatan som ligger ovanför Östermalmstorg.
DoMa
DoMa & Bar DoMa
Nybrogatan 48, Stockholm
Paret Do (rotea) Ma (lmegård) och Viktor Lejon, tidigare kökschef och konditorchef på Operakällaren, har utvecklat sin hemmakrog till en kvarterskrog. Samma sköna hemma-hos-känsla finns kvar och alltid lika spännande meny.
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38, Stockholm
Kvarterskrogen med alltid lika välkomnande atmosfär serverar frukost, lunch, brunch, middag sju dagar i veckan. Uteserveringen tål alla möjliga väder och är ett säkert kort på Nybrogatan.
Spanjorskan
Spanjorskan
Nybrogatan 42, Stockholm
På Spanjorskan ska atmosfären vara som ett stimmigt hål-i-väggen – och det är det. En plats att upptäcka spanska viner och små- och mellanrätter från Medelhavet.
NYKO Kitchen
NYKO Kitchen
Nybrogatan 61, Stockholm
NYKO Kitchen är en kvarterskrog i hörnet Nybrogatan-Kommendörsgatan med härlig uteservering. Ett besök här passar en lunch, ett glas vin i baren, en ordentlig middag eller en festkväll med kompisgänget.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 1 jun

Cocktailbarer Östermalm

Högklassiga och prisade cocktails på Östermalm i Stockholm.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in