Guide
Uteserveringar på Östermalm!

Bästa uteservering på Östermalm – hitta uteserveringar

Östermalm är en av Stockholms krogtätaste stadsdelar – här finns restauranger och barer för alla tillfällen. När solen skiner och värmen är påtaglig vill man såklart sitta utomhus och njuta av mat och dryck på en härlig uteservering. Här har vi samlat de bästa uteserveringarna på Östermalm. Boka bord för att garanterat få plats.

Uteserveringar på Östermalm

Boka bord eller droppa in – här är de bästa uteserveringarna på Östermalm.
Chez Jolie
Chez Jolie
Ingmar Bergmans gata 2, Stockholm
På Chez Jolie serveras rätter som är inspirerade av både lantlig rustik fransk mat såväl som lyxig storstadsbistro. På tallriken serveras hantverksmat som värnar om traditioner samtidigt som den överraskar med moderna inslag. Vägg-i-vägg ligger systerkrogen och vinbaren La Petite Soeur.
Aristo
Aristo
Kommendörsgatan 46, Stockholm
Aristo är en modern och avslappnad kvarterskrog och gastronomisk mötesplats vid Karlaplan. Här serveras en modern à la carte till både lunch och middag. Dessutom har de öppet för brunch på söndagar.
Frippe
Frippe
Nybrogatan 6, Stockholm
Den medelhavsinspirerade matbaren Frippe har verkligen blommat på Nybrogatan, deras uteservering lockar folk från lunch till sen kväll. Dela på smårätter, kom förbi på ett glas, titta på folkmyllret på en av stans stimmigaste sommargator.
Lydmar Hotel
Lydmar Hotel
Södra Blasieholmshamnen 2, Stockholm
God mat, välgjorda cocktails och en magisk utsikt över vattnet vid Strömkajen – Lydmars uteservering The Patio är en riktig klassiker i sommarstockholm.
Schmaltz Bar & Delicatessen
Schmaltz Bar & Delicatessen
Nybrogatan 19, Stockholm
På Schmaltz Bar & Delicatessen sitter du på första parkett ut mot Nybrogatan. Här kan du komma förbi på en kaffe, en cocktail eller äta något gott. Krogen är inspirerad av New Yorks delis, så här kan du få allt från en grym Reuben Sandwich eller saltgurka och smetana till ost och chark.
Pas d'Art
Pas D’Art
Biblioteksgatan 6-8, Stockholm
Bienvenue en France! På franskinspirerade Pas D’Art kan du äta frukost, lunch, middag eller svänga förbi på en cocktail i baren. Njut av mellanrätter i en lyxig, men ändå avslappnad miljö. Uteserveringen vetter mot Biblioteksgatan, perfekt för people watching.
Strandvägen 1
Strandvägen 1
Strandvägen 1, Stockholm
Ett glas vin, något gott att äta och utsikt över Nybroviken? Strandvägen 1 har blivit en riktig klassiker när det gäller uteserveringar på Östermalm. Hit kan du gå för brunch, lunch och middag, missa inte heller deras kreativa drinkmeny.
Grodan Grev Ture
Grodan Grev Ture
Grev Turegatan 16, Stockholm
Grodan Grev Ture har en uteservering som är öppen året om. Här bjuder de in till trerättersmiddag, en kall öl eller bara en kopp varm rykande kaffe. Det fransk–svenska brasseriet strävar alltid efter hög kvalité på både maten och servicenivå.
Napolyon Bistro & Bar
Napolyon Bistro & Bar
Grev Turegatan 15, Stockholm
På ett av Stockholms livligaste gångstråk Grev Turegatan ligger restaurang Napolyon. En modern bistro med svensk melodi och franska ackord. På uteserveringen kanske du hittar både nya och bekanta ansikten.
Brasserie Godot
Brasserie Godot
Grev Turegatan 36, Stockholm
Det franska brasseriet Godot är både en restaurang och cocktailbar. Här möts den franska brasserietraditionen med modern matlagning. På menyn finns klassiker som moules marinére, steak frites och ett rikt utbud skaldjur – självklart bäst avnjutet i solen på den trevliga uteserveringen.
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38, Stockholm
På kvarterskrogen Nybrogatan 38 kan du spendera hela dagen, från frukost till sen kväll. Menyerna inspireras av det sydeuropeiska köket och de svenska grytorna, och håller alltid vettiga priser. Missa inte den populära brunchen som serveras varje helg.
Sturehof
Sturehof
Stureplan 2, Stockholm
Sturehof är en klassiker vid Stureplan. Här kan du slå dig ner från tidig förmiddag till sent in på natten, sju dagar i veckan, 365 dagar om året. Sturehof är en både traditionstung, modern och samtida krog på en och samma gång. Här finns plats både på uteserveringen och på den trevliga innergården.
NYKO Kitchen
NYKO Kitchen
Nybrogatan 61, Stockholm
Med bästa solläge kan du slå dig ner på kvarterskrogen NYKO Kitchen i hörnet Nybrogatan-Kommendörsgatan. Här är det fokus på kvalitet och det råder en avslappnad atmosfär. NYKO passar för allt ifrån en lunch, ett glas vin, en ordentlig middag eller en riktig festkväll med stora gänget.
Artilleriet
Artilleriet
Artillerigatan 13, Stockholm
Tvärs över gården in till Armémuseum ligger restaurang Artilleriet och deras stora uteservering. Här serveras ambitiösa lunch- och middagsrätter. De arrangerar även återkommande AW-kvällar med duktiga DJ:s. Missa inte de minst sagt kreativa drinkarna i deras bar Stjärtilleriet!
Teatergrillen
Teatergrillen
Nybrogatan 3, Stockholm
Anrika Teatergrillen ligger på en av Östermalms mest krogtäta gator. Med utsikt över Nybrogatan serveras du mat och dryck av högsta kvalitet. Teatergrillen är lillasyster till Riche och startades redan 1945. Här serveras klassiska rätter med allt från hummer, ostron och kaviar till anklever, piggvar på ben och entrecôte.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 4 jun

Innergårdar på Östermalm

Mysiga innergårdar med uteservering på Östermalm.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in