Guide
Påsk på restaurang!

Restauranger med påskbuffé och påskmeny i Stockholm 2024

Vi har samlat restaurangerna som serverar traditionell påskmat under påskhelgen 2024. Hit ska du gå för att äta riktigt god och klassisk påskbuffé och påskmeny i Stockholm.

Klassiska restauranger i påsk:

Långholmens Wärdshus
Långholmens Wärdshus
Alstaviksvägen 17, Stockholm
På Långholmen firas påsken hela helgen med påskbuffé från Långfredagen till Annandag Påsk både på dagen och kvällen. Maten lagas från grunden och serveras i det påskpyntade Wärdshuset med anor från 1600-talet. Passa gärna på att ta en vårpromenad på ön längs koloniträdgårdar och parker innan restaurangbesöket.
Sturehof
Sturehof
Stureplan 2, Stockholm
Sturehof har alltid öppet över påsk och serverar klassiska rätter som platsar på ett traditionsenligt påskbord: Sill, potatis, lamm, en iskall öl och kanske en nubbe eller två.
Skeppsbron 10
Skeppsbron 10
Skeppsbron 10, Stockholm
Skeppsbron 10 firar påsk med påskmiddag från skärtorsdag och hela påsklovet, förutom på påskafton. Här serveras rätter från en specialkomponerad meny med det bästa från vårens skafferi, så som vårlamm, vit sparris, färsk stenbitsrom och torskrygg. Påskmenyn finns i 3 rätter eller 7 rätter.
Lisa Elmqvist Restaurang
Lisa Elmqvist Restaurang
Östermalms Saluhall / Nybrogatan 31, Stockholm
Hos Lisa Elmqvist i Östermalmshallen hittar du alltid färsk fisk och skaldjur. Här kan du njuta av en klassisk silltallrik eller en matjessilltallrik även under påsken. Självklart med passande tillbehör.
Nalen Restaurang
Nalen Restaurang
Regeringsgatan 74, Stockholm
Under skärtorsdag, långfredag och påskafton serveras en trerätters påskmiddag på anrika Nalen. Förrätten är äggpickning, lerpottasill, pepparrot och brynt smör. Sedan serveras en lammytterfilé med timjan, rosmarin, confiterad vitlök, svartrot, bordelaisesås och potatiskrutonger. Middagen avslutas med ostkaka, myltade hjortron och grädde. Det finns även en passande trerätters barnmeny.
Hasselbacken
Hasselbacken
Hazeliusbacken 20, Stockholm
Under påskhelgen serverar Hasselbacken utöver sin vanliga meny även en specialkomponerad tvårätters Påskmeny till både lunch och middag. Den består av en förrätt på matjesill med brynt smör, gravad äggula, purjolök, gräddfil och mandelpotatis. Sedan serveras lammytterfilé med örtcrust, grön sparris, confiterad potatis, eldad primörlök och lammsky. Dessutom finns det påskpyssel för alla barn!
Gondolen
Gondolen
Stadsgården 6, Stockholm
Gondolen serverar en trerättersmeny i vårens tecken i påsk. Den serveras både till lunch och middag, mellan långfredagen och annandag påsk. Till förrätt bjuds det på soppa på nässla och ramslök, pocherat ägg och Kalix-löjrom, till varmrätt blir det dilamm ifrån Pyrenéerna, kronärtskocka, vit sparris och basilika och avslutningsvis svensk rabarber med mandelkaka och mjölksorbet.
Kasten
Kasten
Fredrikshovsgatan 4, Stockholm
På Kasten kan du fira påsk med en trerätters meny med råvaror som inviger våren på bästa sätt. Under både lunch och middag serveras påskmenyn som består av vit sparris, dilammsbog och avslutningsvis svensk rabarber.
Lux Dag för Dag
Lux Dag För Dag
Primusgatan 116, Stockholm
Hos Lux dukar de upp till påskbuffé på lokala råvaror under skärtorsdagen, långfredagen och påskafton. Det kommer bland annat finnas goda sillar, rökt och gravad lax, lammstek och olika desserter.
Vår Gård
Vår Gård
Ringvägen 6, Saltsjöbaden
Fira påsk i restaurangen på Vår Gård i Saltsjöbaden. Här serveras en trerättersmeny mellan den 28-30 mars. Till förrätt blir det nässelsoppa med krämbakat eko ägg, sedan serveras svenskt vårlamm med stekt vit sparris, jordärtskockskräm och hasselbackspotatis, avslutningsvis kan du njuta av en variation på rabarber med vaniljglass och krossade havrekakakor.
Ulla Winbladh
Wärdshuset Ulla Winbladh
Rosendalsvägen 8, Stockholm
Upplev äkta svenskt mathantverk i en historisk miljö hos Ulla Winbladh. Under påskhelgen serverar de en fyrarättersmeny men det går också att välja bland olika husmansklassiker från deras à la carte.
Villa Källhagen
Villa Källhagen
Djurgårdsbrunnsvägen 10, Stockholm
Under påsken serverar Villa Källhagen en påskbuffé mellan klockan 11:30 och 16. Den mysiga atmosfären och den fina utsikten över Djurgårdsbrunnskanalen finns också såklart.
Sjöpaviljongen
Sjöpaviljongen
Tranebergsstrand 4, Stockholm
En kvart från stan ligger Sjöpaviljongen med skärgårdskänsla. Här serveras en trerätters påskmeny med nässelsoppa, lammentrecôte och rabarberpaj.
Villa Godthem
Villa Godthem
Rosendalsvägen 9, Stockholm
På anrika Villa Godthem serveras i år en påskmeny som börjar med en påskbuffé till förrätt. På buffén finns alla klassiker som sill, skagenröra, ägg och lax. Till varmrätt serveras brässerad lammlägg med grön sparris, rösti och lammsky. Avslutningsvis serveras pavlova med smultronglass. Det går även att köpa till ett passande vinpaket.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 1 jan (ändrad 8 apr)

Husmanskost i Stockholm

Traditionella restauranger i Stockholm som håller öppet under påskhelgen.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in