Guide
Midsommar på krogen!

Restauranger som har öppet under midsommarhelgen 2024

Kvar i stan under midsommarhelgen? Trots röda dagar är det flera krogar som håller öppet, hurra! Njut av traditionell midsommarmat, något ur den vanliga menyn, eller kom förbi efter midsommarlunchen och ta ett glas på en härlig uteservering. Glöm inte att boka bord.

Restauranger som har öppet under midsommarhelgen 2024:

Sturehof
Sturehof
Stureplan 2, Stockholm
Sturehof är kända för att de serverar riktigt bra fisk och skaldjur – och sina generösa öppettider. Självklart håller de öppet under både midsommarafton och midsommarhelgen. På midsommarafton serveras en specialkomponerad trerätters meny.
Calle P
Calle P
Berzelii Park 10, Stockholm
Fira midsommar med cocktails och modern bistromat. Calle P har en härlig uteservering mitt i Berzelii Park där man lätt kan sitta och njuta av ledigheten.
Riche
Riche
Birger Jarlsgatan 4, Stockholm
Njut av fransk brasseriemat och svenska husmansklassiker i matsalen, eller ät hemma och kom till Riche senare. Här är det alltid öppet, det finns god mat och dryck samt nya och bekanta ansikten i baren.
Ångbåtsbryggan
Ångbåtsbryggan
Strandvägen, kajplats 18, Stockholm
Fira midsommar vid vattnet! Sitt på den yttre pontonen och njut av havsluft, sol, drinkar, skaldjur, äkta bubblor och gott sällskap.
Hotel Diplomat
Hotel Diplomat
Strandvägen 7 C, Stockholm
Fira midsommar i en vacker miljö med skandinaviska smaker. Oavsett om du hänger i cocktailbaren, tar ett glas på uteserveringen eller äter middag i restaurangen har du en underbar utsikt över vattnet.
Gondolen
Gondolen
Stadsgården 6, Stockholm
Gondolen bjuder på svensk gastronomi tillsammans med en av Stockholms bästa utsikter - och självklart har de öppet hela midsommarhelgen. Under både lunch och middag på fredagen och lördagen serveras en specialkomponerad midsommarmeny, men även á la carte-menyn serveras.
Prinsen
Prinsen
Mäster Samuelsgatan 4, Stockholm
Slå dig ner på uteserveringen och drick ett glas vin till odödliga klassiska rätter som Toast Pelle Janzon, sillbricka och hemtrillade köttbullar.
Lydmar Hotel
Lydmar
Södra Blasieholmshamnen 2, Stockholm
Lydmar är känt som en av stans mest hemtrevliga och hängvänliga hotellrestauranger med en stor uteservering och livemusik under sommarmånaderna. Hit kan du gå både för fredagslunch och middag hela helgen.
Villa Godthem
Villa Godthem
Rosendalsvägen 9, Stockholm
På Villa Godthem serveras sill och snaps oavsett årstid, och midsommarhelgen är såklart inget undantag. Sitt i den vackra matsalen eller ute på den trevliga verandan.
Konsthallen
Konsthallen
Allmänna gränd 2, Stockholm
Fira midsommar hos Konsthallen på Djurgården. I ett historiskt hus med trevlig uteservering finns skaldjur, vin och konst.
PangPang Festaurang
PangPang Festaurang
Långholmsgatan 34, Stockholm
Fira midsommarfest hos Stockholms enda "festaurang", en slags stimmig fest-restaurang där PangPangs olika ölsorter och drinkar på tapp får rotera.
Bistro Bestick
Bistro Bestick
Bryggargatan 8, Stockholm
Bistro Bestick serverar svenska husmansklassiker mitt i city. Här kan du vänta dig omsorgsfullt tillagade rätter av närproducerade råvaror och hjärtlig atmosfär. Bistro Bestick håller öppet för både lunch och middag hela midsommarhelgen.

Fira midsommar utanför stan:

Skärgårdskrogar och kvarterskrogar i närheten av Stockholm som håller öppet på midsommarafton.
Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarna, Stockholm
Fjäderholmarnas Krog är en av Stockholms närmaste skärgårdskrogar. Ta båten ut och fira med klassisk midsommarmat som sill, snaps, kall pilsner, skagenröra, jordgubbar och mycket mera.
Restaurang Jungfrusund
Restaurang Jungfrusund
Bryggavägen 133, Stockholm
Till Jungfrusunds marina på Ekerö kan du komma med båt, bil eller buss för att luta dig tillbaka och sippa på en paraplydrink, ät sedan lunch eller middag. De har öppet hela dagen och kvällen.
Grinda Wärdshus
Grinda Wärdshus
Södra Bryggan Grinda, Stockholm
Grinda Wärdshus är en populär skärgårdskrog som håller öppet alla dagar i veckan under sommarmånaderna - såklart även på midsommar. På midsommarafton serveras en specialkomponerad meny.
Ad Astra by Elite, Södertälje
Ad Astra By Elite Södertälje
Västra Mälarehamnen 9, Södertälje
I vackra Snäckviken söder om Stockholm kan du ta del av lite italiensk lyx. På nyöppnade Ad Astra by Elite finns en restaurang, en bakficka med napolitanska pizzor, en cocktailbar, ett orangeri och ett torg där du kan koppla av med en omgång boule vid fontänen.
Svartsö Krog
Svartsö Krog
Svartsö Alsviks udd 397, Stockholm
Mellan Möja och Ljusterö ligger Svartsö med trevliga Svartsö Krog. Här är det tre ingredienser som styr menyn: säsongen, de bästa råvarorna och de bästa producenterna. På midsommardagen bjuder de in till grill med fågel, kött och grönsaker, till ett fast pris.
Sjöpaviljongen
Sjöpaviljongen
Tranebergsstrand 4, Stockholm
Hos Sjöpaviljongen i Bromma finns en stor uteservering och på menyn svenska smaker. Här går det utmärkt att lägga till med båt.
Restaurang Göteborg
Restaurang Göteborg
Midskeppsgatan 31, Stockholm
På Restaurang Göteborg är det tradition att hålla öppet hela midsommarhelgen. På midsommarafton serveras buffé och delar av á la carte-menyn. Sitt på den härliga uteserveringen och ät och drick gott.

Mer tips

Fler restauranger som har öppet på midsommarafton 2024.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 1 mar (ändrad 26 jun)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in