Guide
Stockholms bakfickor

Hyllade krogar med bakfickor lika värda ett besök

Det kan kännas mycket lättare att slinka in på en bakficka jämfört med att boka bord på restaurang. I den här guiden har vi samlat restaurangerna med en bakficka vägg-i-vägg som är minst lika bra.

Bakfickor i Stockholm

Det här är restaurangerna med en bakficka som har fångat precis det där stimmiga, enkla och avslappnade som är så härligt.
Café Nizza
Café Nizza/Cave Nizza
Åsögatan 171, Stockholm
Vinbaren Cave Nizza öppnade 2021 i lokalen bredvid Café Nizza. Här är det mysigt, vinkunnigt, opretentiöst och väldigt gott. Menyn är av den kortare varianten med paté, chark, paj, egenbakat bröd och snacks. Det finns ingen bordsbokning utan endast drop-in gäller.
Boka bord
Bar DoMa
DoMa/Bar DoMa
Nybrogatan 48, Stockholm
Lekfulla Bar DoMa överraskar ständigt med allt från fantastiska drinkar till en oerhört smarrig lördagsbrunch. Hit smiter man in på ett glas, dricker drinkar hela kvällen eller äter middag. Menyn är uppbyggd med mindre rätter och det finns gott om drop in-platser.
Boka bord
Portal
Portal/Portal Bar
Sankt Eriksplan 1, Stockholm
Portal Bar är Portals busiga småsyskon för en helkväll eller en plats att börja, pausa eller avsluta. Här serveras mycket dryck som hantverksöl, cocktails och en varierande vinlista med flera alternativ på glas. Det går också att äta gott från en meny med olika smårätter.
Boka bord
Tranan
Tranan / Grus Grus Vinbaren
Karlbergsvägen 14, Stockholm
Grus Grus är en levande vinbar där det ständigt är något på gång. Inte minst deras alla spännande vinprovningar. Gå dit för ett glas eller ät smårätter, middag, snacks, chark och ost med kompisgänget eller familjen. Alltid supertrevligt, en varm känsla och massa kunskap om vin.
Boka bord
Chez Rinos
Aloë / Chez Rinos
Svartlösavägen 52, Stockholm
Chez Rinos är bakfickan till stjärnkrogen Aloë i Älvsjö med Niclas Jönsson och Daniel Höglander bakom spisarna. Rinos serverar mellanrätter av högsta kvalitet och är ett avslappnat alternativ till Michelinkrogen i samma hus.
Boka bord
Musslan
Wasahof / Musslan
Dalagatan 46, Stockholm
Musslan är en stimmig och glad bar med DJ:s och livemusik flera gånger i veckan. Hit går du för färska skaldjur, vin och drinkar. De delar kök med Wasahof och specialiteten är Moules frites
Boka bord
Riche
Riche / Lilla Baren
Birger Jarlsgatan 4, Stockholm
Lilla Baren är kul, lite stökigt och en klassisk plats i Stockholms krogliv. Här samlas en blandning av folk för att äta, dricka, umgås och lyssna på musik från DJ:s och liveakter ända in på småtimmarna.
Boka bord
Voisine
Folii/Voisine
Erstagatan 21, Stockholm
Prisade vinbaren Foliis systerkrog Voisine vägg-i-vägg på Erstagatan kan nog inte kallas en bakficka? Vinbaren hade i alla fall hunnit ha öppet i ett par år innan de fick nycklarna till lokalen bredvid och kunde förverkliga drömmen om restaurang. Här finns mängder av spännande viner från hela världen på halvglas, helglas, halvflaska och helflaska. Och maten: vällagat, supergott, franskt.
Boka bord