Guide
Nu firar vi mamma

Fira mors dag på restaurang – våra bästa Stockholmstips 2023

Söndagen det 28 maj är det mors dag! Här kommer våra tips på restauranger i Stockholm som både serverar riktigt god mat och håller öppet söndagen i ära.

Mors dag restaurang 2023

SOLEN
Solen
Hallgränd 45, Stockholm
Testa något nytt men samtidigt ett säkert kort. I över två år har kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman arbetat med den nya restaurangen Solen som i april öppnade i Slakthusområdet. På menyn finns rätter inspirerade av soldränkta matparadis som Tel Aviv, Santa Fe, Oaxaca och Neapel.
Den gamle och havet
Den Gamle Och Havet
Tulegatan 27, Stockholm
Fira med en härlig italiensk familjemiddag hos Familjen Campogianis italienska kvarterskrog med fokus på havets läckerheter.
Sturehof
Sturehof
Stureplan 2, Stockholm
Ett besök på Sturehof är alltid lika uppskattat. Nu har de dessutom flyttat till Stureplan 2 där restaurangen ursprungligen låg vid öppningen 1887, efter sex år av ombyggnationer. Sitt i den traditionella matsalen, i nya matbaren eller på någon av deras två uteserveringar.
Nostrano
Nostrano
Timmermansgatan 13, Stockholm
I en liten lokal på Timmermansgatan 13 på Södermalm ligger godbiten Nostrano. Italiensk mat lagat från grunden och en perfekt restaurang för den som söker en mysig och varm atmosfär.
Hillenberg
Hillenberg
Humlegårdsgatan 14, Stockholm
Hillenberg by Niklas Ekstedt är platsen för lunch, brunch och långa middagar. Sydeuropeisk mat flirtar med Skandinavien och råvarorna får stå i centrum utan att det krånglas till. Här finns gott om plats i rymliga lokaler som utstrålar värme ett stenkast från Stureplan.
Spesso
Spesso
Malmskillnadsgatan 38, Stockholm
Spesso är Stureplansgruppens italienska takrestaurang, belägen 18 våningar upp. Upplev en makalös utsikt från alla fönster, handgjord pasta och en terrass med 360-graders panoramavy.
Mellqvist MatBar
Mellqvist MatBar
Rörstrandsgatan 6, Stockholm
Hos Mellqvist Matbar finns spanska viner och pintxos till sent, en föränderlig matmeny i en fartfylld atmosfär. I baren skakas spanska tolkningar på klassiska drinkar.
Smådalarö Gård Hotell & Spa / Brasserie & Bränneri
Smådalarö Gård Hotell & Spa
Smådalarövägen 100, Stockholm
Boka in en heldag med en mamma som behöver koppla av ordentligt. Bada i de olika poolerna, slappna av i ång- och torrbastur och ät gott i den trevliga restaurangen.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 8 maj 2023

Fira morsdag med brunch

Bruncher som har öppet på mors dag den 28e maj.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in