Guide
Fira mamma!

Fira mors dag 2024 på restaurang i Stockholm

Söndagen den 26 maj är det mors dag! Här kommer våra tips på restauranger i Stockholm som både serverar riktigt god mat och som håller öppet söndagen i ära. Oavsett om du väljer lunch, brunch eller middag så finns garanterat en trevlig krog att hitta i denna lista. Droppa in, eller boka bord för att säkert få en plats på en av dessa populära krogar.

Fira mors dag 2024 på restaurang

Aristo
Aristo
Kommendörsgatan 46, Stockholm
Ta med mamma på söndagsbrunch på Aristo vid Karlaplan. Här serveras modern à la carte i en avslappnad kvarterskrogsmiljö. Välj mellan sött och salt bland rätter i storlekar från mindre till mellan och större.
SOLEN
Solen
Hallgränd 45, Stockholm
Testa något nytt, men samtidigt ett säkert kort. Kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman driver Solen i Slakthusområdet. På menyn finns rätter inspirerade av soldränkta matparadis som Tel Aviv, Santa Fe, Oaxaca och Neapel.
Den gamle och havet
Den Gamle Och Havet
Tulegatan 27, Stockholm
Fira mamma med en härlig italiensk familjemiddag hos Familjen Campogianis italienska kvarterskrog med fokus på havets läckerheter.
Sturehof
Sturehof
Stureplan 2, Stockholm
Ett besök på Sturehof är alltid lika uppskattat. Sitt i den traditionella matsalen, i matbaren eller på någon av deras två uteserveringar och njut av klassiska rätter.
Skeppsbron 10
Skeppsbron 10
Skeppsbron 10, Stockholm
Dagen till ära serveras en trerätterslunch med vit sparris, bouillabaisse och sommarbär med vanilj- och punschglass. Dryckespaket finns för den som önskar.
Slipen
Slipen
Beckholmsvägen 26, Stockholm
Ät en trevlig lunch på Slipen på mors dag. Här sitter ni i gamla varvslokaler på Djurgården, med vattnet som närmaste granne. Det är cafékedjan Fabriques ägare som tagit över gamla Oaxen Slip, här är både maten och efterrätterna värda att smakas.
Gondolen
Gondolen
Stadsgården 6, Stockholm
Ta med mamma på högre höjder! Klassiska Gondolen på Södermalm har öppnat på nytt, denna gång i regi av Svenska Brasserier. Konceptet är till vissa delar uppdaterat, men kärnan i Gondolen består; svensk gastronomi tillsammans med en av Stockholms bästa utsikter.
Nostrano
Nostrano
Timmermansgatan 13, Stockholm
I en liten lokal på Timmermansgatan 13 på Södermalm ligger godbiten Nostrano. Italiensk mat lagat från grunden och en perfekt restaurang för den som söker en mysig och varm atmosfär.
Urban Deli Sveavägen
Urban Deli Sveavägen
Sveavägen 44, Stockholm
Fira mors dag på Urban Deli Sveavägen med gott i glasen och en bred meny. Dessutom bjuder de mamma på dessert efter middagen, och det är nära upp till taket för att fortsätta kvällen med en otrolig utsikt över stan.
Spesso
Spesso
Malmskillnadsgatan 38, Stockholm
Spesso är Stureplansgruppens italienska takrestaurang, belägen 18 våningar upp. Upplev en makalös utsikt från alla fönster, handgjord pasta och en terrass med 360-graders panoramavy.
Rolfs Hav
Rolfs Hav
Drottninggatan 106, Stockholm
Till mamman som uppskattar skaldjur, ät gott på Rolfs Hav! I Havsbaren gäller drop in från kl 17. För sällskap 4-10 personer finns de runda borden tillgängliga för bordsbokning. Här serveras menyn Plateau Storskär till hela sällskapet, med färska råvaror som noga väljs av kockarna på daglig basis.
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38, Stockholm
Nybrogatan 38 har blivit en kvarterskrogsklassiker på gatan med samma namn. Här finns något för alla – både det klassiska, det lite mer äventyrliga och det med eller utan kött.
Smådalarö Gård Hotell & Spa / Brasserie & Bränneri
Smådalarö Gård Hotell & Spa
Smådalarövägen 100, Stockholm
Boka in en heldag med en mamma som behöver koppla av ordentligt. Bada i de olika poolerna, slappna av i ång- och torrbastur och ät gott i den trevliga restaurangen.
Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarna, Stockholm
På Fjäderholmarnas krog serveras omsorgsfullt lagad mat, i ljusa lokaler eller på terrassen beläget vid en av Fjäderholmarnas gästhamnar. Här har du utsikt över Stockholms hamninlopp. Här serveras svenska skärgårdsrätter med de finaste råvarorna säsongen har att erbjuda.

Brunch på mors dag

Här kan du och mamma fira mors dag med brunch.
Berns Asiatiska
Berns Asiatiska
Berzelii Park, Stockholm
Ät brunch med smaker från Asiens alla hörn. Under kristallkronorna kan du äta brunch som kombinerar det bästa av två världar med både à la carte- och buffé.
Villa Källhagen
Villa Källhagen
Djurgårdsbrunnsvägen 10, Stockholm
Direkt invid Djurgårdsbrunnskanalen, hittar du Villa Källhagen. Här kan du fira mamma med en klassisk brunchbuffé med både varma och kalla rätter.
Nytorget 6
Nytorget 6
Nytorget 6, Stockholm
Börja dagen med en härlig brunch på kvarterskrog Nytorget 6. Slå er ner på ovanvåningen eller på den mysiga nedervåningen och välj både sött och salt från á la carte menyn.
Boqueria
Boqueria
Jakobsbergsgatan 17, Stockholm
Ät en unik tapasbrunch på Boqueria dagen till ära. På Boqueria finns både brunchklassiker som Eggs Benedict, men också rätter influerade av Spanien som gambas al pil pil och friterad getost.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 30 apr (ändrad 3 jun)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in