Guide
Söndagsöppet

Söndagsöppna restauranger i Stockholm

På söndagar råder ett härligt lugn i Stockholms krogvärld. Det är ett utmärkt tillfälle att runda av veckan tillsammans med familj, en vän, hela kompisgänget eller din partner. Testa någon av de här restaurangerna och njut av ledighet, god mat och trevligt sällskap.

Restauranger som har öppet på söndagar – våra tips:

Förr var allting stängt på söndagar. På söndagen vilade man och det gällde även krögare, kockar och servis. Sedan kom brunch-boomen till Sverige och vi vågade oss ut en stund på förmiddagen. Och nu, efter 2 år med pandemi, vill vi göra vad som helst förutom att stanna hemma. Det gäller även söndagar och har resulterat i att de flesta restauranger håller öppet även söndagar.
Aristo
Aristo
Kommendörsgatan 46, Stockholm
På söndagar serverar moderna Aristo sin tolkning på den klassiska söndagssteken, då finns en mindre meny med enbart förrätt, varmrätt och dessert. Vegetariska alternativ finns.
Café Nizza
Café Nizza
Åsögatan 171, Stockholm
Café Nizza är ett toppenval en söndag för det mindre sällskapet. Passa på att beställa en hel meny med förrätt, pasta, varmrätt och dessert, ni kommer inte att bli besvikna. För spontanbesökare finns det alltid ett gäng obokningsbara platser.
Villa Dagmar
Villa Dagmar
Nybrogatan 25-27, Stockholm
Unna er söndagslyx-deluxe hos Villa Dagmar. Maten är medelhavsinspirerad och har sällskap av fantastiska viner och cocktails. Är det inte läge för middag har de även söndagsöppet för frukost och lunch.
Bar Agrikultur
Bar Agrikultur
Skånegatan 79, Stockholm
Hos stjärnkrogen Agrikulturs bakficka på Södermalm är det litet, stimmigt, mysigt och framförallt supergott. Avsluta veckan på topp med fantastiska smårätter och ett noga utvalt vin på glas. 
Prinsen
Prinsen
Mäster Samuelsgatan 4, Stockholm
Toast Skagen, Biff Rydberg, Wallenbergare, Bouillabaisse – är du svag för klassikerna är Prinsen restaurangen att besöka. Ta med dina nära och kära och känn den nästan högtidliga stämningen. Sedan 1897 har konstnärer, kulturarbetare, affärsfolk, mediepersonligheter och andra stockholmare samlats på Prinsen.
Svartengrens
Svartengrens
Tulegatan 24, Stockholm
Svartengrens är en söndagsfavorit, speciellt för dem som gillar kött. Kockarna hyser en stor kärlek till råvarorna och fokus ligger på närodlat och ekologiskt. Här finns även riktigt bra cocktails och vi får inte glömma att nämna deras desserter.
Agnes
Agnes
Norra Agnegatan 43, Stockholm
Maten hos Kungsholmens favvo-kvarterskrog är självklar och spännande på samma gång. Inspirationen kommer från Sydeuropa och på menyn finns både små & stora rätter. Hit kommer vinälskaren, stammisen, soldyrkaren (när uteserveringssäsong råder) och alla som uppskattar god mat och en mysig atmosfär.

Så tar du reda på vilka restauranger i Stockholm som har söndagsöppet

Det enklaste sättet att ta reda på vilka restauranger som håller öppet är att göra en sökning på bokabord.se. Gör så här:
1. Välj om du önskar äta frukost, brunch, lunch eller middag
2. Välj vilken söndag du vill äta.
3. Klicka på sök och du får upp alla restauranger som har öppet! (Söket hittar du på startsidan eller genom att klicka på förstoringsglaset uppe i högra hörnet.)
Andrea Danielsson
Andrea Danielsson
Publicerad 16 jun 2022 (ändrad 25 apr)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in