Guide
It's time for tea!

Afternoon tea i Stockholm – på hotell, slott och café

Förgyll en eftermiddag med Afternoon tea! En perfekt present till någon annan, eller till dig själv, för att det är så otroligt gott med te, bubbel och lyxiga tilltugg. Vi har samlat caféer, hotell, herrgårdar och slott i Stockholm med omnejd där du kan boka Afternoon tea.

Afternoon tea på Östermalm och Djurgården i Stockholm

Hotel Diplomat
Hotel Diplomat
Strandvägen 7 C, Stockholm
Hotel Diplomat har serverat klassisk Afternoon tea sedan slutet av 1960-talet. Här sitter ni på en av Stockholms vackraste adresser med en oslagbar utsikt över vattnet. Nu slår de upp dörrarna till en drömsk tesalong en halv trappa upp, med utvalda delikatesser för moderna tenjutare. Afternoon tea serveras på lördagar och söndagar. Pris för Afternoon tea: Från 575 kronor per person.
Boka bord
Cadierbaren Grand Hôtel
Afternoon tea på Grand Hôtel är både lyxigt och mysigt. Deras klassiska Afternoon tea består av sandwiches, bakverk och scones med tillbehör som curd, lättvispad grädde, smetana och marmelad. Beställ in ett glas champagne, testa deras egen teblandning "Grand Hôtel's finest tea blend" eller välj någon annan sort ur deras temeny. Grand Hôtels Afternoon tea serveras varje eftermiddag. Det är säkrast att boka bord men för de spontana finns det ibland möjlighet att droppa in. Pris för Afternoon tea: Från 525 kronor per person.
Villa Godthem
Villa Godthem
Rosendalsvägen 9, Stockholm
Anrika Villa Godthem har börjat med Afternoon tea! Ta en härlig promenad runt Djurgården och avsluta sedan i den vackra grosshandlarvillan med en mängd härliga kaffe- och teblandningar, smörgåsar, sötsaker och champagne. Afternoon tea serveras alla dagar mellan kl. 12.30-17.30. Här behövs ingen förbokning men om ni önskar glutenfritt, laktosfritt eller vegetariskt bokas det senast en dag innan ert besök. Pris för Afternoon tea: Från 395 kronor per person.
Boka bord
Pas d'Art
Pas d’Art
Biblioteksgatan 6-8, Stockholm
Pas d’Art serverar en fransk version av Afternoon tea som de kallar för ”Quel Bordel. Här ligger fokus på lyxiga tilltugg som macrons med anklever, tartelette med löjrom, profiterolles med comté och gratinerade ostron.
Boka bord

Afternoon tea i Vasastan och Norrmalm i Stockholm

Stockholm Tea & Garden
Ett besök hos Tea & Garden är varmt, välkomnande och inspirerande. Här finns en butik som säljer te och klassiskt engelskt porslin, och ett café där Afternoon tea serveras på tisdagar till söndagar. För den som vill dricka te med sin fyrbente vän så är hundar välkomna hit. Pris för Afternoon tea: Från 195 kronor per person.
Haga Schweizeri
Hos Haga Schweizeri, mitt i NK:s ljusgård går det att boka klassisk Afternoon tea på eftermiddagar, varje dag i veckan. Deras snittar och bakelser är lika vackra som goda. På menyn finns även  “caketails” – efterrätter som kombineras med cocktails. Pris för Afternoon tea: 405 kronor per person.
Hotel At Six
Hotel At Six
Brunkebergstorg 6, Stockholm
Hos Hotel At Six serveras "Tipsy Tea". Förvänta dig söta och salta godsaker skapade med inspiration från Mellanöstern, Asien och Europa.
Boka bord

Afternoon tea i Gamla stan och Södermalm i Stockholm

Chaikhana
Chaikhana är en butik och tesalong som verkligen värnar om tekulturen och de olika tesorternas historia. I deras Afternoon tea-upplevelser ingår en valfri kanna te från deras utbud som består av över 200 sorter. Pris för Afternoon tea: Från 190 kronor per person. De serverar en engelsk och en fransk variant.
Lady Hamilton Hotel
Lady Hamilton Hotel är en helhetsupplevelse för den som är ute efter klassisk Afternoon tea med rätta atmosfären, maten och drycken. Njut av flera sorters teer, välkyld champagne, snittar, nygräddade sconces och dagens söta bakverk efter säsong. De har även några bord som är reserverade för sällskap med hund. Pris för Afternoon tea: Från 295 kronor per person.
Fotografiska
Fotografiska
Stadsgårdshamnen 22, Stockholm
Fotografiska har börjat servera Afternoon tea på söndagar! Börja med tre salta kanapéer för att sedan gå över till scones med tillbehör och avsluta med tre små söta desserter, allt skapat av deras egna konditor. I priset ingår valfritt te och entré till utställningarna på Fotografiska Museet. Pris för Afternoon tea: 595 kronor per person.
Boka bord

Afternoon tea i närheten och utanför Stockholm

Krusenberg Herrgård
Krusenberg Herrgård
Krusenberg 436, Uppsala
På fredagar och lördagar dukas de blommiga tekopparna fram och Krusenberg bjuder in till klassisk Afternoon tea med scones, kakor, snittar, marmelader och annat gott. Missa inte äppelteet med smak från den egna fruktträdgården. Pris för Afternoon tea: Från 345 kronor per person.
Boka bord
Svartsjö Slott
Svartsjö Slott är ett rokokoslott från 1700-talet beläget på natursköna Färingsö i Ekerö kommun utanför Stockholm. På söndagar serveras här Afternoon tea med scones, clotted cream, marmelader, lemon curd, snittar, bakverk och praliner. Välj mellan ett 20-tal olika tesorter, slå er ner i den vackra slottsmiljön och njut. Pris för Afternoon tea: 395 kronor per person.
Gripsholms Värdshus
Kombinera ett besök i pittoreska Mariefred med Afternoon tea. Bara 45 minuter från Stockholm ligger Gripsholms Värdshus som på lördagar serverar Afternoon tea med kaffe, te, bakverk och andra godsaker. Pris för Afternoon tea: 265 kronor per person.
Färna Herrgård
Hos Färna Herrgård i vackra Bergslagen serveras svensk Afternoon tea med scones, marmelader och klassiker som smulpaj, sju sorters kakor och morotskaka. Tips! Börja dagen i deras spa och uppvärmda utekälla innan det är dags för te.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 2 sep

Krogklassiker

Stockholmsrestaurangerna som aldrig går ur tiden.