Guide
Afternoon tea Stockholm

Afternoon tea i Stockholm – på hotell, slott och café

Förgyll en eftermiddag med Afternoon tea! Vi har samlat caféer, hotell, herrgårdar och slott i Stockholm med omnejd där du kan boka Afternoon tea. En perfekt present till någon annan, eller till dig själv, för att det är så otroligt gott med te, bubbel, och scones med marmelad!

Afternoon tea på Östermalm och Djurgården i Stockholm

Café Svenskt Tenn
Tesalongen Svenskt Tenn
Strandvägen 5, Stockholm
Svenskt Tenns Tesalong serverar Afternoon tea i trevåningsfat måndagar till söndagar. Njut av nybakade scones, hemmagjord marmelad, syrad grädde, petit fours och smörgåsar på rågbröd. Allt serveras med en valfri kanna te, samt ett glas champagne eller iste. Här är det ett måste att boka bord. Pris för Afternoon tea med champagne: Från 275 kronor.
Hotel Diplomat
Hotel Diplomat
Strandvägen 7 C, Stockholm
Hotel Diplomat har serverat klassisk Afternoon tea sedan slutet av 1960-talet. Här sitter ni på en av Stockholms vackraste adresser med en oslagbar utsikt över vattnet. Afternoon tea serveras torsdag, lördag och söndag och innehåller varma scones med hemlagad marmelad, utsökta finger sandwiches och fina små bakverk. Till det ingår en valfri kanna te som väljs från en meny med 10 olika sorter. Bokas minst en dag i förväg. Pris för Afternoon tea: Från 395 kronor per person.
Boka bord
Cadierbaren Grand Hôtel
Afternoon tea på Grand Hôtel är både lyxigt och mysigt. Deras klassiska Afternoon tea består av sandwiches, bakverk och scones med tillbehör som curd, lättvispad grädde, smetana och marmelad. Beställ in ett glas champagne, testa deras egen teblandning "Grand Hôtel's finest tea blend" eller välj någon annan sort ur deras temeny. Grand Hôtels Afternoon tea serveras varje eftermiddag. Det är säkrast att boka bord men för de spontana finns det ibland möjlighet att droppa in. Pris för Afternoon tea: Från 525 kronor per person.
Villa Godthem
Villa Godthem
Rosendalsvägen 9, Stockholm
Anrika Villa Godthem har börjat med Afternoon tea! Ta en härlig promenad runt Djurgården och avsluta sedan i den vackra grosshandlarvillan med en mängd härliga kaffe- och teblandningar, smörgåsar, sötsaker och champagne. Afternoon tea serveras alla dagar mellan kl. 12.30-17.30. Här behövs ingen förbokning men om ni önskar glutenfritt, laktosfritt eller vegetariskt bokas det senast en dag innan ert besök. Pris för Afternoon tea: Från 375 kronor per person.
Boka bord

Afternoon tea i Vasastan och Norrmalm i Stockholm

Stockholm Tea & Garden
Ett besök hos Tea & Garden är varmt, välkomnande och inspirerande. Här finns både en butik som säljer te och klassiskt engelskt porslin, och ett café där Afternoon tea serveras på tisdagar till söndagar. Menyn innehåller Afternoon tea-varianter i flera storlekar och prisklasser och det går att skräddarsy sin egen upplevelse. Se deras olika Afternoon tea-alternativ här. För den som vill dricka te med sin fyrbente vän så är hundar välkomna hit. Pris för Afternoon tea: Från 155 kronor per person.
Haga Schweizeri
Hos Haga Schweizeri, mitt i NK:s ljusgård går det att boka klassisk Afternoon tea på eftermiddagar, varje dag i veckan. Deras snittar och bakelser är lika vackra som goda. På menyn finns även  “caketails” – efterrätter som kombineras med cocktails. En perfekt början på en afterwork eller avslutning på en härlig lunch. Pris för Afternoon tea: 395 kronor per person.

Afternoon tea i Gamla stan i Stockholm

Chaikhana
Chaikhana är en butik och tesalong som verkligen värnar om tekulturen och de olika tesorternas historia. I deras Afternoon tea-upplevelser ingår en valfri kanna te från deras utbud som består av över 200 sorter. Det går att beställa den traditionellt engelska varianten med sandwich och bakverk eller Afternoon tea enligt den franska tekulturen med tilltugg som bland annat anklevermousse och laxpaté. Pris för Afternoon tea: 170 kronor eller 250 kronor per person, båda finns i en engelsk och en fransk variant.
Lady Hamilton Hotel
Lady Hamilton Hotel är en helhetsupplevelse för den som är ute efter klassisk Afternoon tea med rätta atmosfären, maten och drycken. Njut av flera sorters teer, välkyld champagne, snittar, nygräddade sconces och dagens söta bakverk efter säsong. Dricka te med vovven? De har även några bord som är reserverade för sällskap med hund. Pris för Afternoon tea: Från 249 kronor per person.

Afternoon tea i närheten och utanför Stockholm

Svartsjö Slott
Svartsjö Slott är ett rokokoslott från 1700-talet beläget på natursköna Färingsö i Ekerö kommun utanför Stockholm. På söndagar serveras här Afternoon tea med scones, clotted cream, marmelader, lemon curd, snittar, bakverk och praliner. Välj mellan ett 20-tal olika tesorter, slå er ner i den vackra slottsmiljön och njut. Pris för Afternoon tea: 345 kronor per person.
Gripsholms Värdshus
Kombinera ett besök i pittoreska Mariefred med Afternoon tea. Bara 45 minuter från Stockholm ligger Gripsholms Värdshus som på lördagar serverar Afternoon tea med kaffe, te, bakverk och andra godsaker. Pris för Afternoon tea: 265 kronor per person.
Färna Herrgård
Färna Herrgård
Färna Herrgård 1, Västerås
Hos Färna Herrgård i vackra Bergslagen serveras svensk Afternoon tea med scones, marmelader och klassiker som smulpaj, sju sorters kakor och morotskaka. Alla bakverk och marmelader lagas på herrgården. Tips! Börja dagen i deras spa och uppvärmda utekälla innan det är dags för te. Pris för Afternoon tea: 295 kronor per person. Pris för Afternoon tea: 295 kronor per person.
Boka bord
Krusenberg Herrgård
Krusenberg Herrgård
Krusenberg 436, Uppsala, Uppsala
På fredagar och lördagar dukas de blommiga tekopparna fram och Krusenberg bjuder in till klassisk Afternoon tea med scones, kakor, snittar, marmelader och annat gott. Missa inte äppelteet med smak från den egna fruktträdgården. Pris för Afternoon tea: 325 kronor per person.
Boka bord