Guide
It's time for tea!

Afternoon tea i Stockholm – på hotell, slott och café

Förgyll en eftermiddag med Afternoon tea! En perfekt present till någon annan, eller till dig själv, för att det är så otroligt gott med te, bubbel och lyxiga tilltugg. Vi har samlat caféer, hotell, herrgårdar och slott i Stockholm med omnejd där du kan boka Afternoon tea.

Afternoon tea på Östermalm och Djurgården

Hotel Diplomat
Hotel Diplomat
Strandvägen 7 C, Stockholm
Hotel Diplomat har serverat klassisk Afternoon tea sedan slutet av 1960-talet. Här sitter ni på en av Stockholms vackraste adresser med en oslagbar utsikt över vattnet. Njut av varma scones med hemgjord marmelad, utsökta snittar och delikata bakverk skapade av den välrenommerade konditorn Annie Lundin. Afternoon tea serveras måndag till fredag kl 15-17 i Restaurangen och lördag till söndag i Galleriet kl 15.30-17. Pris från 575 kronor per person.
Villa Godthem
Villa Godthem
Rosendalsvägen 9, Stockholm
Ta en härlig promenad runt Djurgården och avsluta sedan i den vackra grosshandlarvillan med en mängd härliga kaffe- och teblandningar, smörgåsar, sötsaker och champagne. Afternoon tea serveras alla dagar, kl 12-16 mån-tors och kl 12-15 fre-sön. Pris från 395 kronor per person.
Cadierbaren Grand Hôtel
Afternoon tea på Grand Hôtel är både lyxigt och mysigt. Deras klassiska Afternoon tea består av sandwiches, bakverk och scones med tillbehör som curd, lättvispad grädde och marmelad. Beställ in ett glas champagne, testa deras egen teblandning "Finest Tea Blend of Grand Hôtel" eller välj någon annan sort ur deras temeny. Grand Hôtels Afternoon tea serveras varje eftermiddag kl 14-17. Pris från 595 kronor per person.

Afternoon tea i Vasastan och Norrmalm

Stockholm Tea & Garden
Ett besök hos Tea & Garden är varmt, välkomnande och inspirerande. Här finns en butik som säljer te och klassiskt engelskt porslin, och ett café där Afternoon tea serveras på tisdagar till söndagar från kl 12. För den som vill dricka te med sin fyrbente vän så är hundar välkomna hit. Pris från 370 kronor per person.
Haga Schweizeri
Hos Haga Schweizeri, mitt i NK:s ljusgård går det att boka klassisk Afternoon tea på eftermiddagar, varje dag i veckan. Deras snittar och bakelser är lika vackra som goda. På menyn finns även  “caketails” – efterrätter som kombineras med cocktails. Pris från 405 kronor per person.

Afternoon tea på Kungsholmen

La Tour
La Tour serverar sin exklusiva femrätters Afternoon Tea varje lördag, med inspiration från Londons lyxhotell och förebilder i Asien. Ta hissen upp till våning 23, kliv in i den ombonade lokalen och njut av vacker utsikt, god mat och te av högsta kvalitet. Desserten väljer du själv från den dignande dessertvagnen. Pris från 1095 kronor per person.

Afternoon tea i Gamla stan och Södermalm

Fotografiska
Fotografiska
Stadsgårdshamnen 22, Stockholm
Fotografiska serverar Afternoon tea en söndag i månaden kl 14-17. Börja med två salta kanapéer för att sedan gå över till scones med tillbehör och avsluta med tre små söta desserter, allt skapat av deras egna konditor. I priset ingår valfritt te och entré till utställningarna på Fotografiska Museet. Pris från 545 kronor per person.
Chaikhana
Chaikhana är en butik och tesalong som verkligen värnar om tekulturen och de olika tesorternas historia. I deras Afternoon tea-upplevelser ingår en valfri kanna te från deras utbud som består av över 200 sorter. Chaikhana serverar två engelska och två franska varianter av Afternoon Tea. Pris från 190 kronor per person.
Lady Hamilton Hotel
Lady Hamilton Hotel är en helhetsupplevelse för den som är ute efter en klassisk Afternoon tea med den rätta atmosfären, maten och drycken. Njut av flera sorters teer, välkyld champagne, snittar, nygräddade scones och dagens söta bakverk efter säsong. De har även några bord som är reserverade för sällskap med hund. Afternoon tea serveras varje helg, med sommaruppehåll. Pris från 295 kronor per person.

Afternoon tea i närheten av och utanför Stockholm

Herrängens Gård
Herrängens Gård
Segeltorpsvägen 49-51, Stockholm
Herrängens Gård är en 1700-talsgård i Älvsjös villakvarter, med utsikt över Långsjön. På helgerna serveras Afternoon tea med sandwiches, nybakade scones och bakelser med organiskt te från Lykke Kaffegårdar. Pris från 395 kronor per person.
Krusenberg Herrgård
Krusenberg Herrgård
Krusenberg 436, Uppsala
På lördagar dukas de blommiga tekopparna fram och Krusenberg Herrgård i Uppsala bjuder in till klassisk Afternoon tea med scones, kakor, snittar, marmelader och annat gott. Missa inte äppelteet med smak från den egna fruktträdgården. Pris från 345 kronor per person.
Lejondals Slott
40 minuter utanför Stockholm city, i Bro, ligger Lejondals slott. Här serveras Afternoon tea varje lördag från kl 12 med matiga snittar, nygräddade scones, söta bakverk, goda teer och mycket annat! Självklart finns det möjlighet att köpa till ett glas brittiskt mousserande eller fråga efter deras G&Tea - vad det är berättar de om på plats.
Gripsholms Värdshus
Kombinera ett besök i pittoreska Mariefred med Afternoon tea. Bara 45 minuter från Stockholm ligger Gripsholms Värdshus som på lördagar serverar Afternoon tea mellan kl 14-16 med kaffe, te, bakverk och andra godsaker. Pris från 525 kronor per person.
Färna Herrgård
Hos Färna Herrgård i vackra Bergslagen serveras svensk Afternoon tea varje fredag och lördag med scones, marmelader och klassiker som smulpaj, sju sorters kakor och morotskaka. Tips! Börja dagen i deras spa och uppvärmda utekälla innan det är dags för te. Pris från 395 kronor per person.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 18 nov 2023 (ändrad 26 mar)

Krogklassiker

Stockholmsrestaurangerna som aldrig går ur tiden.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in