
Filter
Stjärnkrogen Koka markerar 25 år på den svenska krogtoppen och firar tillsammans med sina gäster genom att erbjuda 25 % rabatt på sina exklusiva menyer under utvalda datum i november.

Restaurangen drivs av Björn Persson, som öppnade Kock & Vin på adressen Viktoriagatan 12 år 2000 och senare utvecklade konceptet till Koka. Sedan 2015 har restaurangen haft en stjärna i Guide Michelin och räknas till en av Göteborgs mest etablerade krogar.
– Det är vårt sätt att tacka alla stamgäster för förtroendet och samtidigt välkomna nya gäster som vill gå på finkrog till ett mer vardagligt pris. Att äta på en av Göteborgs dokumenterat bästa restauranger kommer aldrig att vara billigt, men det ska alltid vara prisvärt, säger Björn Persson i ett pressmeddelande.

Kokas ambition är att erbjuda en avslappnad fine dining-upplevelse – långt ifrån den klassiska finkrogen, men med samma höga nivå. Råvarorna hämtas främst från lokala odlare, fiskare och plockare, med särskilt fokus på havets och det gröna kökets ingredienser. Köket leds av Robin Frank Lindquist, en av sex finalister i Årets Kock 2025. Restaurangen har också profilerat sig inom hållbar gastronomi, med höga betyg i både Svenska 360° Eat Guide och internationella We’re Smart Green Guide.
Jubileumserbjudandet gäller måndag till torsdag under perioden 3–21 november 2025.



Mat- och nöjespriset delades ut för första gången den 20 januari 2025.

Mat, konst och underhållning under samma tak.

Nyöppning och ingen mindre än Gustav Trägårdh bakom spisarna.

Den 11 december slår Boqueria upp dörrarna till sin nya restaurang i Göteborg. Efter en lång väntan i pandemins spår har det äntligen blivit tid att öppna upp på Götaplatsen 9.

Foodtrucks, pop ups och fine dining i Slottsskogen.