
Filter
Den tidigare hybridrestaurangen mellan fine dining och bistro blir nu en fransk bistro med svenska inslag, med målet att bli Göteborgs trevligaste och servera rätter man vill äta om och om igen.

Avalon Hotels restaurang i hjärtat av Göteborgs innerstad får nu en helt ny profil. Sedan öppningen 2007 har hotellet varit en lugn oas mitt i stan, där mat, dryck, design och konst alltid gått hand i hand. Nu är det restaurangens tur att moderniseras, med ny meny, nytt koncept och uppdaterad inredning, i linje med hotellets pågående förnyelse som bland annat omfattat den karaktäristiska takterrassen med pool.
– Vi har väldigt höga ambitioner på Avalon. Vi testade 15 olika bitar entrecote innan vi landade i den allra bästa – våra gäster ska ha alla anledningar att återvända, säger André Elmberg, Food & Beverage-manager.

Matsalen och barloungen har också fått en makeover, signerad inredningsarkitekten Tina Marin. Resultatet kombinerar elegans med värme, med specialritade soffor, omklädda Cone Chairs och skräddarsytt porslin från Göteborgs keramiker Helene Forsman.

Posthuset firas resten av jubileumsåret med en trerättersmeny i Norda på Clarion Hotel Post.

I maj slår Wine Mechanics upp dörrarna för en ny urban vinbar på Linnégatan 7.

Nya Brasserie Voyage blir ett färgstarkt medelhavsbrasserie med en solig uteservering.

Här möts innovation och tradition i en meny skapad för att utmana och överraska.