Det vimlar av traditionella julbord både i och utanför Stockholm. Här är våra bästa tips för att hitta ett julbord där julstämningen är maximal i allt från mat till musik och känslan. Njut av hemlagade klassiker i vackra omgivningar och fira att julen är här.

 

Djurgårdsbrunn

Djurgårdsbrunnsvägen 68

Djurgårdsbrunn är en riktig klassiker och en perfekt avslutning efter en frisk långpromenad. Här upplever du hemmakryddad julglögg och ett dignande traditionellt julbord i härlig natur.

Ulriksdals Värdshus

Ulriksdals värdshus, Solna

Ulriksdals Värdshus har en unik inramning av utsikten över slottsträdgården och Edsviken. Julbordets utformning följer de klassiska sju serveringarna, men även moderna inslag tar plats vid sidan om det traditionella med ett nytt fokus på gröna rätter skapade av råvaror från den egna köksträdgården.

Långholmens Wärdshus

Alstaviksvägen 17

Långholmens Wärdshus serverar ett traditionellt svenskt julbord med god julmat tillagad med omtanke, gjord på fina råvaror, i mysig värdshusmiljö mitt i Stockholm. För er som vill krydda ert julbord ytterligare finns det möjlighet till en guidad tur som tar er igenom fängelsets 250-åriga historia. Visningarna börjar 45 minuter innan sittning och bokas i förväg.

Häringe Slott

Häringe Slott, Västerhaninge

Traditionell jul i slottsmiljö. Häringe Slott dukar upp för julbord med levande ljus, hemkokta delikatesser och klassiska smaker. Skäm bort dig och njut av lugnet i klassisk slottsmiljö. Efter en lyxig julmiddag avslutar du vid ett tilltaget dessertbord till ljudet av en sprakande brasa.

Mr French

Tullhus 2

Julen hos Mr French bjuder på klassiska Stockholmsomgivningar bland de ruffigt charmiga tullhusen mitt på Skeppsbrokajen. Ett julbord med hemlagade terriner, korvar och köttbullar, som avslutas med ett helt rum fyllt med julgodis. För den skaldjurssugne erbjuder man en speciellt framtagen skaldjursmeny. Allt till doften av granris och vågornas kluckande.

Gondolen

Stadsgården 6

Himmelskt julbord med svårslagen utsikt! Vad är väl en jul utan utsikt över Stockholms gnistrande vinterlandskap? Gondolen är en riktig klassiker och har allt du kan förvänta dig av ett ståtligt julbord plus lite till. Dessutom Erik Lallerstedts hemgjorda snaps Vinterlallaren och ett dessertbord värt en resa i sig.

Karamellan

Drottningholms slott

Julbord på kunglig mark! Njut av ditt julbord på kunglig mark i Sveriges första världsarv. På Karamellan lägger de in sillen, gravar laxen och griljerar skinkorna själva för att maximera smakupplevelsen för sina gäster. Här finns också ett stort utbud av gröna alternativ eftersom julbordet ska kunna avnjutas av alla!

Grand Hôtel

Södra Blasieholmshamnen 8

Storslaget julfirande på klassisk mark! Anrika Grand Hôtels julbord är så klassiskt det blir. Svenskt, traditionellt och pampigt dukas det upp på Verandan. En riktig julfavorit om de får säga det själva. Dessutom med möjlighet att kombinera med underhållning i en julshow.

Hallwylska

Hamngatan 4

Magiskt julbord i en inglasad vinterträdgård.På innergården i Hallwylska museet dukas det upp ett klassiskt svenskt julbord i en inglasad vinterträdgård. Här serveras hemlagade delikatesser och makarna von Hallwyls favoriter. Hallwylska är också en av få restauranger där det finns möjlighet att boka större sällskap online.

Gamla Enskede Matbord

Stockholmsvägen 17

Nära och genuint. Endast ett stenkast utanför södertull hittar du denna mysiga kvarterskrog mitt i villaidyllen Enskede. Här serveras ett traditionellt svenskt julbord tillagade med mycket kärlek i intima lokaler.