Guide
Teatersittning

Teatersittning Stockholm – restaurangtips innan föreställning

I den här guiden har vi samlat de restauranger som erbjuder middag med kortare sittningstid. Perfekt för den som ska vidare på teater, bio eller konsert!

Teatersittning – för dig som ska i väg efter maten

Vad är en teatersittning? En teatersittning är lunch eller middag med en kortare sittningstid för den som ska i väg på andra trevligheter efter maten. Restaurangerna i den här guiden har alla två saker gemensamt: de erbjuder teatersittning och ligger nära de stora teatrarna och biograferna i centrala Stockholm.
Frippe
Frippe
Nybrogatan 6, Stockholm
Frippe är Sandhäxan-gängets spanska matbar, inhyst i Dramatens bakficka. En plats där man kan slinka in snabbt för ett glas eller bli sittande i sina 1,5 timmar och äta flera smårätter med inspiration från Medelhavet. Här sitter man längs en lång bar, i stimmig miljö och drömmer sig bort till varmare breddgrader genom maten och drycken.
Teatergrillen
Teatergrillen
Nybrogatan 3, Stockholm
Teatergrillen är en oas vägg i vägg med Riche. Här kommer ni i stämning med sammetsklädd interiör och god mat innan det är dags att gå vidare. Deras teatersittning gäller mellan 17 och 17.30 och ni behöver lämna bordet senast klockan 19, lagom till att kvällsföreställningen börjar. Lokalen, maten och drycken har länge lockat finsmakare till Teatergrillen, men nu kommer många dit även för stämningen som många av restaurangens stamgäster hjälper till att skapa.
Prinsen
Prinsen
Mäster Samuelsgatan 4, Stockholm
Prinsen är en kulturkrog som har legat på samma plats sedan 1897 och har genom åren lockat kulturarbetare, författare, direktörer, arbetare, konstnärer och en salig blandning av Stockholmspersonligheter. Ska ni iväg på föreställning finns möjlighet att komma hit på en tidig middag. Välj bland à la carte-rätterna eller njut av en trerättersmeny. Menyn på Prinsen är som att resa genom tidens Stockholm med lyxig husmanskost som Toast Pelle Janzon och Sillbricka.
Sturehof
Sturehof
Stureplan 2, Stockholm
Ett besök på Sturehof innan en teaterföreställning är en riktig klassiker. Närheten till Dramaten inte minst och en teatersittning på 1,5 timmar är en oslagbar kombination. Öppettiderna sätter aldrig stopp för ett besök till Sturehof då de håller öppet sju dagar i veckan, 365 dagar om året.
Café Cuvée
Café Cuvée
Högbergsgatan 64, Stockholm
Har ni köpt biljetter till teater, bio eller konsert i närheten av Södermalm? Då ska ni börja kvällen på Café Cuvée, en kvartersbistro med lite extra fokus på det svenska och franska köket. För att ni ska få den bästa upplevelsen innan er föreställning serveras en fast meny till samtliga gäster vid bordet med mängder av goda alternativ.
Tranan
Tranan
Karlbergsvägen 14, Stockholm
Sedan 1929 har restaurang Tranan vid Odenplan varit ett ställe att träffas på, kanske äta en bit och ta ett glas hos. En riktig krogklassiker med ett centralt läge. Deras kortare sittning är på 1,5 timmar och gör sig utmärkt i kombination med ett teaterbesök eller innan bion. Eller varför inte kombinera med en vinprovning i deras bakficka? Grus Grus Vinbar som ligger vägg i vägg anordnar varje vecka spännande vinprovningar. Boka en stol eller en vinprovning för ett helt sällskap.
Berns Asiatiska
Berns Asiatiska
Berzelii Park, Stockholm
Berns Asiatiska är tillbaka med en spännande meny med smaker från Japan, Korea och Vietnam. Berns är en helt magisk plats att starta på. De vackra salarna och den goda maten bäddar för en riktig succékväll. De erbjuder middag med kortare sittningstid för den som ska i väg på andra roligheter efter ni ätit upp.
Agnes
Agnes
Norra Agnegatan 43, Stockholm
Agnes är den populära kvarterskrogen på östra Kungsholmen, en kort promenad från citys teatrar och biografer. Personalen har flerårig rutin från krogar som Tranan, Vassa Eggen och La Vecchia Signora och menyn håller sig främst i södra europa med rätter som delas vid bordet. Här går det att välja en kortare sittningstid på 2 timmar.
Griffins Steakhouse
Griffins Steakhouse
Klarabergsviadukten 67, Stockholm
Griffins Steakhouse är en sammetsklädd dröm för köttälskare som gärna tar en cocktail innan maten. Restaurangen är ett väldigt bra alternativ både för en helkväll och framförallt när ni har en tid att passa: med det centrala läget och möjligheten att boka middag med sittningstid på 1,5 timmar.
ERTH Hötorgshallen
ERTH Hötorgshallen
Hötorgshallen, en trappa ner, plats nummer 8, Stockholm
ERTH är en hybrid av en kött-deli, gastronomisk restaurang och take-away där rotisseriet är hjärtat i verksamheten. På menyn finns plat du jour, smakrika "Goffa-mackor", minst en vegetarisk rätt, diverse smårätter och några sötsaker. Det centrala läget i Hötorgshallen är perfekt innan bio eller teaterföreställning.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 26 okt 2020 (ändrad 15 sep 2023)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in