Guide
Mysiga restauranger i Stockholm

Trevlig atmosfär - mysiga restauranger i Stockholm

Ibland vill man bara sjunka ner i en skön stol och njuta av god mat i en mysig miljö. Vi har samlat restaurangerna i Stockholm som har en mysig atmosfär, och självklart även god mat. Hitta din favorit bland krogarna nedan och boka bord för en trevlig lunch eller middag.

Mysiga restauranger i Stockholm

Här är några av Stockholms mysigaste restauranger.
Chez Jolie
Chez Jolie
Ingmar Bergmans gata 2, Stockholm
På Chez Jolie möts konceptet lyxig storstadsbistro med lantlig rustik fransk mat. Inredningen leker med klassiskt franskt manér med ljuskronor i taket, vita dukar på bordet och speglar på väggarna - helt enkelt väldigt mysigt!
Hornsgatan Kvarterskrog
Hornsgatan Kvarterskrog
Hornsgatan 81, Stockholm
Hornsgatan Kvarterskrog & Barservering är en mysig restaurang som serverar klassiska rätter, mat från lantköket och modern husman. Här hyllas södra Europas enkla sätt att äta. Så slå dig ner och låt dig guidas genom mat- och dryckesmenyerna för en trevlig lunch eller middag.
Bistro Renard
Bistro Renard
Swedenborgsgatan 25, Stockholm
Bistro Renard är nyklassisk kvarterskrog i fransk stil som öppnade i november 2023. Här samsas välbekanta rätter med utvalda moderna inslag, och rätterna har sitt ursprung i svensk och fransk kokkonst. Slå dig ner i bardelen för enklare rätter och after work, i matsalen fö middag och eller boka det privata rummet i källaren.
Österlånggatan 17
Österlånggatan 17
Österlånggatan 17, Stockholm
Österlånggatan 17 är en bar och kvarterskrog med öppet från tidig morgon till sen kväll. Här kommer matinfluenserna från hela världen, men tillagas ofta med lokala råvaror. I den modernt inredda lokalen i Gamla stan trivs både stammisar och nya gäster.
Aubergine
Aubergine
Linnégatan 38, Stockholm
På Aubergine kan du räkna med att bli omhändertagen. Slå dig ner i den mysigt inredda lokalen och njut av vällagad mat som steak minute, anka "café de paris", gnocci och fiskgryta. Här kan du även låta köksmästaren komponera kvällens middag genom att beställa Köksmästarens val, och köpa till ett passande vinpaket.
Restaurang AG
Restaurang AG
Kronobergsgatan 37, Stockholm
Restaurang AG är en riktig Stockholmsklassiker när det gäller gott kött. Utöver rätter från sin gedigna köttlista så serverar de även fisk, skaldjur och pasta. På AG är det trevligt inrett med fördragna fönster, mysig belysning och unika konstinstallationer.
Paraden Kvarterskrog
Paraden Kvarterskrog
Valhallavägen 147, Stockholm
På Paraden Kvarterskrog kan du dricka och äta gott på två våningar. Krogen ligger nämligen inuti den tidigare biografen Paraden som invigdes 1932. Ät i baren, i matsalen, i trappan eller leta dig upp till övre etage och sitt på balkongen och blicka ner. Köket bjuder på rätter med inspiration från Sydeuropa.
Spanjorskan
Spanjorskan
Nybrogatan 42, Stockholm
Spanjorskan är en mysig kvarterskrog med stor tapasmeny och gedigen vinlista. Här serveras tapas från flera delar av Spanien, samt rätter som paella och spädgris. I vinbaren hälls vin från det handplockade sortimentet från Galicien, Baskien, Rioja, Ribera del Duero och Katalonien.
Un Poco
Un Poco
Karlavägen 28, Stockholm
Un Poco är en robust italienare av det finare slaget med prisvärda avsmakningsmenyer. Här är det vacker inredning och mysig atmosfär. Un Poco är hyllade för sina tryffelrätter och krogen drivs av delar av housefenomenet Swedish House Mafia.
Vina
Vina
Sofiagatan 1, Stockholm
Vina är en trevlig vinbar i två våningar i närheten av Nytorget. Här finns en dynamisk vinlista med rötterna i Europa, med viner från mindre producenter som värnar om naturen. Kvällstid serveras mellanrätter och huvudrätter, mycket plockmat som pintxos, ost och chark.
L'Avventura
L'Avventura
Sveavägen 77, Stockholm
L'Avventura är en exklusiv restaurang med två barer, och vars lokaler tidigare var en biograf. Här kan du dricka en välskakad cocktail i en av barerna och sedan äta traditionell italiensk mat i en lyxigare tappning. Missa inte Lady och Lufsen-bordet för en ännu mysigare upplevelse.
Kryp In Gamla Stan
Kryp In Gamla Stan
Prästgatan 17, Stockholm
Kryp In är en mysig kvarterskrog i Gamla stan med kort, men väl genomtänkt meny. Välj mellan en 3-rätters meny eller från á la cart-menyn. Här finns fisk, kött, vilt, vegetariskt och något sött att avsluta med.
Trattoria Montanari
Trattoria Montanari
Grev Turegatan 56, Stockholm
Trattoria Montanari är en varm välkomnande plats där familj, vänner, kärlek och genuin italiensk matlagning står i centrum. I matsalen, där levande ljus står för belysningen, kan du luta dig tillbaka och insupa miljön, ditt sällskap och den goda maten.
Bleck
Bleck
Katarina Bangata 68, Stockholm
Bleck bjuder in till god mat, kall dryck och härlig stämning året om. På sommaren har de en härlig uteservering och glasskiosk, och under vintern finns en inglasad uteservering inomhus för både bar- och matgäster.
Nostrano
Nostrano
Timmermansgatan 13, Stockholm
Nostrano är en intim italiensk restaurang med varm känsla som ligger i en liten lokal på Södermalm. Här är den italienska maten lagad från grunden, även pastan och brödet. Nostrano finns även på Östermalm.
Voisine
Voisine
Erstagatan 21, Stockholm
På Voisine serveras vällagad och genuin mat med rötterna i Frankrike och Sverige. Menyn med smårätter ändras regelbundet och till det finns en gedigen vinlista att välja från. Voisine är systerkrog till Vinbaren Folii.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 25 jan

Mysiga barer

Här har vi samlat barerna som har riktigt mysig miljö.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in