Guide
Uteserveringar i Göteborg

Göteborgs bästa uteserveringar – besök och njut!

Våren är kommen och uteserveringarna har öppnat! Efter en lång vinter är det äntligen dags att unna sig uteserveringshäng och möta solens strålar. I den här guiden har vi samlat Göteborgs absolut trevligaste uteserveringar för att ta ett glas, äta något eller inleda festkvällen på.

Göteborgs bästa uteserveringar 2024:

Barabicu
Barabicu
Rosenlundsgatan 4, Göteborg
Barabicu vid Rosenlundskanalen serverar god mat med inspiration från medelhavet, välskakade cocktails och huserar bra dj:s. Uteserveringen bubblar på sommaren då även systerkrogen Zamenhof har en stor uteservering precis intill.
Skanshof
Skanshof
Lilla Bergsgatan 1, Göteborg
Skanshof innehåller allt vad en uteservering alltid borde innehålla: En park, ett berg, en pool, massa cocktails och söta hundar. Kom hit och häng på takterrassen, ta ett dopp i poolen eller något att dricka i den lummiga parkserveringen på berget.
Dorsia Hotel & Restaurang
Dorsia
Trädgårdsgatan 6, Göteborg
Det exklusiva boutiquehotellet Dorsia är färgsprakande och blomstrande i en la belle époques-anda. På deras superlummiga terrass serveras viner ur den 40 sidor långa vinlistan.
Taverna Averna
Taverna Averna
Tredje Långgatan 7, Göteborg
Taverna Averna är en italiensk bistro i Linnéstaden med en härlig kontinental känsla. På deras uteservering dricks det vin och cocktails och äts allt från trerätters till pizza.
Storköket
Storköket är Göteborgs allra största uteservering med extra allt. Här samlas hela Göteborg – för att umgås, äta och dricka gott - och såklart när det vankas landskamp i fotboll. På samma yta samsas BOV Slice Shop, PohKeh och Rollin Bistros och endast drop in gäller.
Kyrkogatan 13
Den mysiga innergården på Kyrkogatan 13 tillhör Champagnebaren med syskonkrogarna Bar Bruno och Unity Jazz. Hit kan du gå för att dricka unika sorters champagne, lyssna på jazz, testa ostfondue eller några naturviner.
Bar Himmel
På toppen av Götaplatsen med utsikt över Avenyn ligger Göteborgs största uteservering Bar Himmel. Ta ett glas vin i solen, eller solnedgången, spana på folk eller ät en trevlig middag i restaurangen.
Levantine
Levantine
Aschebergsgatan 22, Göteborg
I Levantines franska trädgård intill originallokalen erbjuder de dryck och lättare mat. Somrig känsla med hammockar och boulebana.
Restaurang vRÅ
Restaurang VRÅ
Drottningtorget 10, Göteborg
Restaurang VRÅ öppnar sin terrass under sommaren, med utsikt över Drottningtorget. I sköna soffor i solläge kan du dricka japansk lager på fat, ett glas vin eller en somrig yuzu-drink medan du njuter av en donburi med japanska grillspett eller VRÅs signatur snack, Okifries.
Bikt
Bikt
Kyrkogatan 20-22, Göteborg
Bikt ligger mitt i stan vid domkyrkan med två stora innergårdar som har öppet inpå småtimmarna. Hos Bikt är konceptet just att det inte finns något koncept. Men här finns alltid goda snacks och vin, flera förrätter och varmrätter och såklart något sött att avsluta med.
Moreno Pizza
Moreno Pizza
Stigberget 10, Göteborg
På taket ovanpå den gamla biografen Kaparen vid Stigbergstorget ligger Moreno Pizzas härliga biergarten. Här dricker du öl i sejdel och äter krispiga pizzor som gräddats lite extra i en 485-graders vedeldad ugn.
Södra Larm Bar & Bistro
Södra Larm Bar & Bistro
Södra Larmgatan 9, Göteborg
Södra Larm är en del av Hotel Flora och Workspace som ligger runt hörnet på Grönsakstorget 2. En avspänd plats från frukost till sent. På menyn hittar du svenska klassiker med en blinkning åt Frankrike.
Wagners Bistro
Wagners Bistro
Östra Larmgatan 18, Göteborg
Wagners Bistro är stjärnkocken Ulf Wagners avslappnade bistro med fokus på det goda. Här finns en inglasad uteservering som passar precis lika bra vid sol som när vädret inte är på topp.
Ilse Krog
Ilse Krog
Karl Johansgatan 2, Göteborg
Vid Stigbergstorget ligger smakfullt inredda Ilse Krog med sin mysiga uteservering. Beställ in rätter med inspiration från medelhavet och testa något spännande vin på uteserveringen med utsikt mot Sjöfartsmuseet.
Norda
Norda
Drottningtorget 10, Göteborg
Norda ligger inne i Clarion Post precis vid centralstationen. På deras uteservering kan du äta allt från skaldjursplatå till burgare och dricka något svalkande till. Här samlas både göteborgare och turister i en salig blandning av musik, mat och dryck.
Havsbaren Tyska bron
Perfekt för den som dricka något och samtidigt få maximal sommarkänsla. Havsbaren Tyska bron ligger precis vid kanalen och en solig dag är läget oslagbart.
Villa Belparc
Som en liten oas vid den stora fågeldammen i Slottsskogen ligger Villa Belparc. Häng i trädgården eller på bryggorna och beställ in något att dricka. Testa även de klassiska rätterna eller bakverken från deras eget bageri.
Pallazzo Bar
Ute på Ringön, avskillt men ändå mitt i staden ligger Pallazzos brygga. På menyn finns härliga parasoll-drinkar, street food-inspirerade rätter och öl från lokala bryggerier. Öppet lördagar under våren för att utöka öppettiderna med fler dagar i sommar med DJ:s och liveakter inplanerat.
Avalon
Hos designhotellet Avalon har de både en stor uteservering på Kungstorget utanför och för de boende på hotellet finns en stor terrass med pool högst upp. Beställ in en trevlig cocktail eller något gott att äta.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 10 apr (ändrad 30 maj)

Restaurangtips Göteborg

Ska du ut och äta i Göteborg? Här är några av stans trevligaste krogar.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in