Guide
Uteserveringar i Göteborg

Göteborgs bästa uteserveringar – besök och njut!

Restriktionerna är hävda och våren är kommen! Efter en lång vinter är det äntligen dags att unna sig uteserveringshäng och möta solens strålar. I den här guiden har vi samlat Göteborgs absolut trevligaste uteserveringar för att ta ett glas, äta något eller inleda festkvällen på.

Göteborgs bästa uteserveringar 2022:

Skanshof
Skanshof
Lilla Bergsgatan 1, Göteborg
Vid öppningen sommaren 2021 satte Skanshof en ny standard för vad en uteservering alltid borde innehålla: En park, ett berg, en pool, massa cocktails och söta hundar. Kom hit och häng på takterrassen, ta ett dopp i poolen eller något att dricka i den lummiga parkserveringen på berget.
Boka bord
Dorsia Hotel & Restaurang
Dorsia
Trädgårdsgatan 6, Göteborg
Det exklusiva boutiquehotellet Dorsia är färgsprakande och blomstrande i en la belle époques-anda. På deras superlummiga terrass serveras viner ur den 40 sidor långa vinlistan.
Boka bord
Taverna Averna
Taverna Averna
Tredje Långgatan 7, Göteborg
Taverna Averna är en italiensk bistro i Linnéstaden med en härlig kontinental känsla. På deras uteservering dricks det vin och cocktails och äts allt från trerätters till pizza.
Boka bord

Hagabion/Kino

Ett besök till den gamla biografen i Linnéstan är ett måste under vår- och sommarmånaderna. Då öppnar Hagabions restaurang och baren Kino upp sin stora uteservering. Här finns lokala ölsorter, vegetarisk mat och riktigt bra barhäng.

Storköket

Storköket är Göteborgs allra största uteservering med extra allt. Här samlas hela Göteborg – för att umgås, äta och dricka gott - och såklart när det vankas landskamp i fotboll.

Villa Belparc

Som en liten oas vid den stora fågeldammen i Slottsskogen ligger Villa Belparc. Häng i trädgården eller på bryggorna och beställ in något gott att dricka. Testa även bakverken från deras eget bageri.

Kyrkogatan 13

Den mysiga innergården på Kyrkogatan 13 tillhör Champagnebaren med syskonkrogarna Bar Bruno och Unity Jazz. Hit kan du gå för att dricka unika sorters champagne, lyssna på jazz, testa ostfondue eller några naturviner.