Stockholm
Pastaguiden

Stockholms godaste pasta – krogarna du inte får missa

Bland stockholmarna har nog suget efter egengjord pasta aldrig varit större. I alla fall om man ser till krogarna som nu gör pasta från grunden. Vi vill umgås med nära och kära och det med riktig pasta och något gott i glaset.

Här finns Stockholms godaste pasta

Vill du ut och äta pasta men endast det bästa duger? I den här guiden har vi samlat Stockholmskrogarna som serverar riktigt bra pasta.
La Vecchia Signora
La Vecchia Signora
Åsögatan 163, Stockholm
Om du tänker att du vill äta på en riktigt bra italienare är det nog La Vecchia Signora du föreställt dig. Här är de vita dukarna strukna och stearinljusen tända. Bland primi-rätterna hittas generösa portioner pasta i olika former som tagliatelle, spaghetti, gnocchi och fylld pasta agnolotti.
Boka bord
L'Avventura
L'Avventura
Sveavägen 77, Stockholm
En pastamiddag på L'Avventura är "Italien extra allt" med pampig matsal, en parmesanvagn, och ljuvliga pastarätter. Kanske mest kända för den populära Pasta Dalla Forma, men här finns nästan en minst lika bra tryffelpasta och pasta med skaldjur. Tips! Är ni mellan 3 och 5 personer finns deras Lady & Lufsen bord som ligger avskilt en trappa upp.
Boka bord
Calle P
Calle P
Berzelii Park 10, Stockholm
På menyn hos Calle P finns det alltid hemgjord pasta. Tur är väl det eftersom många kommer tillbaka för att testa de olika sorterna. Under sommarmånaderna blir Calle P ännu lite mer härligt när de flyttar ut restaurangen i parken.
Boka bord
Trattoria Montanari
Trattoria Montanari
Grev Turegatan 56, Stockholm
Hos familjeägda Trattoria Montanari lagas pasta med stolthet av recept som gått i arv från deras pappa. Han kommer från regionen Marche i norra Italien och musslorna i deras Spaghetti alle vongole har fiskats i havet utanför Fano, hemstaden vid kusten. På kvällsmenyn finns flera pastarätter och på lunchen alltid en "veckans pasta".
Boka bord
Gazza
Gazza
Hornsgatan 66, Stockholm
Nyöppnade Gazza kallar sig för Spaghetteria eftersom deras meny består av antipasti och just pasta (med hela 7 olika pastarätter!) För de små besökarna finns två olika barnpasta för hundralappen styck. 
Boka bord
Café Nizza
Café Nizza
Åsögatan 171, Stockholm
Om grannen La Vecchia Signora är den klassiska italienaren så får Café Nizza vara ett exempel på den moderna. På deras meny finns mycket gott från hela Europa men för pastaälskaren, trendiga pastarätter som, fermenterad cacio e pepe och ravioli med olika spännande fyllningar.
Boka bord
Un Poco
Un Poco
Karlavägen 28, Stockholm
Un Poco, alltid omtyckt, nästan alltid fullbokat och pastan är en stor anledning till varför. På menyn finns de kända tryffelstuvade makaronerna, som endast doften kan göra en beroende, men också omtyckt ravioli och frutti di mare.
Boka bord
Eataly - La Scuola
Eataly
Biblioteksgatan 5, Stockholm
Hör på det här: Eataly har en egen "pastaio", en pastaexpert, som skapar deras  färskpasta från grunden, varje dag. Gå dit en ledig dag och botanisera bland alla vackra, lyxiga och fina italienska delikatesser och beställ sedan in en riktigt god pasta från någon av restaurangerna.
Boka bord

Mer italienskt

Andra populära italienare i Stockholm.