Krognytt

Prisbelönta bartenders gör drink-gästspel på PangPang

Publicerad 13 mar 2023 (ändrad 15 maj 2023)
pangpang festaurang hampus roda huset drink
Med start den här veckan kommer några av Sveriges främsta bartenders skapa drinkar som serveras från tapp hos PangPang Festaurang.
”Tappad på PangPang” är ett projekt som tar ölvärldens Tap Takeovers till drink-världen. Hos PangPang Festaurang i Hornstull serveras drinkar som blandas och fatas och serveras från tapp. Först ut att ta över kranarna är Röda Huset och den prisbelönta bartendern Hampus Thunholm med en drink gjord på "Fabianäpple och Humle". 
- Att servera en drink från Röda Huset och Hampus känns som den perfekta starten på projektet! Jag har känt Hampus i över tio år och alltid varit otroligt imponerad av hans ambitiösa, råvarudrivna förhållningssätt till drinkar, säger Fredrik Tunedal, ägare och grundare Pang Pang Brewery.
Fabianäpple och Humle serveras på PangPang Festaurang i Hornstull med start 14 mars och så länge den räcker. Vilka fler bartenders som kommer att skapa drinkar är ännu inte avslöjat.
- Röda Huset har serverat PangPangs öl sedan öppningen så nu får vi äntligen ge igen, säger Hampus Thunholm, ägare och kreativ ledare Röda Huset.
pangpang festaurang gastspel
Sedan 2010 har söderortsbryggeriet PangPang Brewery gjort sig ett namn som ett av de första och bästa mikrobryggerierna i Sverige. För ett år sedan öppnade PangPang Festaurang i Hornstull där det, förutom festlig stämning, finns 10 tappar med handgjord öl från det egna bryggeriet i Hökarängen, drinkar och en handfull noga utvalda viner.
Andrea Danielsson
Andrea Danielsson
Publicerad 13 mar 2023 (ändrad 15 maj 2023)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in