Krognytt

NOFO Wine Bar blir ett vinhak

Publicerad 8 feb
nofo wine bar nytt koncept
NOFO Hotel & Wine Bar har drivits av syskonen Alexander Alkesten och Linnea Tammemägi sedan 2011. Nu tar Linnea, food and beverage manager, in vännen Matilda Sandell som ny restaurangchef på NOFO Wine Bar.
Vännerna har tidigare arbetat tillsammans på dåvarande stjärnkrogen Fäviken, utanför Åre. Matilda kommer senast från rollen som restaurangchef på Nook och har tidigare haft samma roll på stjärnkrogen Aloë.
– Vi har länge haft en vision om att gå ihop och blanda den professionella servicen från fine dining med den familjära, hemma hos-stämningen vi har här på NOFO. Vinbar gör det nästan inte rättvisa, vi vill snarare skapa ett vinhak – större, stökigare och mer avslappnat, säger Linnea Tammemägi, i ett pressmeddelande.
På nya NOFO Wine Bar kommer det finnas ett stort utbud av viner på glas och en levande vinlista med både klassiker och moderna naturviner från hela världen. Dessutom kommer exklusiva flaskor från vinkällaren att kunna avnjutas på glas med coravin och det kommer även finnas magnumflaskor för större sällskap. 
Tillsammans med kökschef Anabel Parra Ortiz har duon komponerat en ny meny med vinvänlig mat, så som mindre rätter med kolgrillad bläckfisk och pilgrimsmusslor, samt några större rätter.
Det nya konceptet har premiär på NOFO Wine Bar den 7 mars och därefter har de öppet måndag–lördag kl 15–01 och söndag kl 15–23.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 8 feb

Restauranger i närheten

Fler restauranger på Södermalm.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in