Nyöppnat

Högklassiga pommes i fokus hos nyöppnade Pom Friterie

Publicerad 17 maj 2023
pom friteri stockholm boka bord
På fredag 19 maj öppnar Pom Friterie i Stockholm i hörnet Regeringsgatan och Lästmakargatan, med målet att lyfta pommes frites till nya höjder.
Med inspiration från Holländsk streetfood, där de serverat pommes frites över hundra år, öppnar nu Pom Friteri som satsar fullt på pommes frites av högsta kvalitet. Restaurangen i Stockholm är en vidareutveckling av de holländska matbarerna i en ny nordisk-internationell tappning.
– Vi vill skapa något helt nytt i Stockholms krogvärld. Det ska vara lätt att besöka oss samtidigt som kvaliteten på våra pommes frites sätter standarden för allt vi gör, säger Jorit Gras som är medgrundare och kreativt ansvarig på Pom Friterie.
Restaurangen ligger på Lästmakargatan 26 och har 60 sittplatser samt en uteservering. Huvudmenyn bygger på "topped frites" med smaker från hela världen, från Västerbotten och Marocko till Japan. Restaurangen serverar även krispiga bites med olika fyllningar samt smårätter såsom råbiff, ostron samt ett dussintal dippsåser och pickles.
Drinklistan består främst av egenutvecklade kolsyrade cocktails som blandas på premiumsprit. Elektronisk musik i högtalarna och på helgerna kommer DJ:s att spela.
Sugen på att testa? Pom Friterie öppnar för kvällen fredagen den 19 maj och har sedan drop-in måndag till torsdag 11 till 23 samt fredag och lördag 11 till 01.
Andrea Danielsson
Andrea Danielsson
Publicerad 17 maj 2023

Restauranger i närheten

Bokningsbara restauranger som ligger i närheten av Lästmakargatan 26.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in