Guide
Uteserveringar på Söder!

Uteserveringar på Södermalm – hitta uteserveringar

Södermalm med sina charmiga kvarter och pulserande atmosfär är hem till några av Stockholms mest fantastiska krogar och uteserveringar. Oavsett om du letar efter en avslappnad brunch, en livlig afterwork, en trevlig middag eller en helkväll tills solen går ner så har Södermalm något att erbjuda. Här har vi samlat våra utvalda favoriter av de bästa uteserveringarna på Söder. Kom ihåg att boka bord!

Uteserveringar på Södermalm

Solen skiner, vattnet glittrar och parkerna blommar - klart ni ska sitta ute! Här är våra tips på de bästa uteserveringarna på Södermalm.
Bleck
Bleck
Katarina Bangata 68, Stockholm
Populära Bleck bjuder på avslappnat och solsäkert häng på deras uteservering i Blecktornsparken. Kom hit för god mat under brunch eller middag, kall dryck från utebaren och glass från deras egna glasskiosk.
Café Klotet
Café Klotet
Stadsgården 6, Stockholm
På Café Klotets uteservering serveras rustik och lekfull mat tillsammans med god dryck. Här kan du njuta av konst, musik och en riktigt bra utsikt över vattnet. Namnet kommer från det gamla ölkaféet som låg på Klotgränd mellan åren 1877-1931.
Urban Deli Nytorget
Urban Deli Nytorget
Nytorget 4, Stockholm
På Urban Deli Nytorget kan du hänga från frukost till middag. De har en enorm uteservering som sträcker sig mot Nytorgsparken. Dessutom kan du köpa med dig både matprodukter och annat trevligt från deras butik och saluhall som ligger i anslutning till restaurangen.
Capricci
Capricci
Hornstulls strand 4, Stockholm
Vid Hornstulls strand ligger denna trevliga italienare. Pizzaugnen står redo, olivoljan är pressad och pastan är kokt al dente. Slå dig ner hos Capricci för en aperitivo med goda cocktails eller en lunch eller middag på italienskt vis.
Ramblas Mariatorget
Ramblas Mariatorget
S:t Paulsgatan 22 D, Stockholm
Beställ in en kanna sangria, dela på en paella och insup känslan av Spanien - fast på Söder. Ramblas Mariatorget är en familjär kvarterskrog där du kan sitta länge på uteserveringen vid Cavabaren.
Morfar Ginko
Morfar Ginko
Swedenborgsgatan 13, Stockholm
På Morfar Ginko finns en bistro och olika barer med naturvin och cava, dj:s spelar ofta och det serveras pizzor och smårätter gjorda på de bästa råvarorna. Det bästa av allt? Deras stora uteservering på Swedenborgsgatan har öppet hela sommaren.
Fotografiska
Fotografiska Verandan
Stadsgårdshamnen 22, Stockholm
På Verandan, uteserveringen vid Fotografiska, kan du spendera mysiga kvällar vid vattnet, dricka somriga drinkar och äta härliga grillrätter och nyskördat från deras egen odling.
Måsen
Måsen
Torkel Knutssons gata 2, Stockholm
Måsen vid Münchenbryggeriet är en säsongsöppen utomhusrestaurang och kolgrill som drivs av samma gäng som har A bowl & plates. Här sitter du i solläge med utsikt över Stadshuset, samtidigt som du kan äta massa goda smårätter och dricka något gott till.
Bistro Renard
Bistro Renard
Swedenborgsgatan 25, Stockholm
Bistro Renard är en nyklassisk kvarterskrog i fransk stil. Här samsas välbekanta svenska och franska rätter med utvalda moderna inslag. Kom hit till brunch, eller senare för lunch eller middag - uteserveringen är öppen.
SOLEN
SOLEN
Hallgränd 45, Stockholm
Inte riktigt Söder, absolut, men det är värt att åka till Slakthusområdet vid Globen och Solen för att hitta just solen. Här finns en stor uteservering och mat och dryck för både stort och litet sällskap.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 23 maj

Takbarer på Södermalm

Missa inte dessa takbarer på Södermalm som passar för alla väder.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in