Får man ta med hund på restaurang? Ja, i alla fall på vissa restauranger. I Stockholm finns det flera restauranger där hundar är välkomna i hela eller i delar av lokalen.

När uteserveringarna stänger kan det bli knepigt som hundägare att hitta någonstans att sitta ner och äta tillsammans med sin fyrbenta vän. Vi har samlat Stockholms hundvänligaste restauranger för att göra det lättare för hundägare (och för personer med allergi) att planera sitt restaurangbesök.

Hundvänliga restauranger på Östermalm

Östermalm är den statsdel i Stockholm som har allra flest hundvänliga restauranger. TIPS! Gå en hundpromenad på Djurgården eller Gärdet innan ni slår er ner på en av restaurangerna eller barerna. Det stora fältet på Gärdet är ett av få platser i stan där hundar får vara utan koppel.

Paraden Kvarterskrog & Barservering

Valhallavägen 147

Paraden har en lyxig kvarterskrogskänsla och mat från de svenska och franska köken. Restaurangen välkomnar hundar både i baren och i matsalen. Vid ankomst får hunden en vattenskål och ett tuggben. De har också en hundmeny med hundglass i olika smaker och hundöl(!).

Nybrogatan 38

Nybrogatan 38

På Nybrogatan 38 är det alltid fullt med folk och en härlig stämning. Köket hämtar inspiration från de sydeuropeiska och de svenska grytorna. De har öppet för frukost, lunch och middag plus en trevlig bar med goda drinkar.

Daphne's

Artillerigatan 56

Daphne’s är kvarterskrogen där du ska känna dig lika mycket hemma som i ditt eget vardagsrum. Därför är det en självklarhet att även din hund är välkommen hit. På menyn finns klassiska franska bistrorätter.

Artilleriet

Artillerigatan 13

Restaurang Artilleriet är en av Stockholms hemligaste restauranger. Precis vid Armémuseum ligger ingången. Förutom att erbjuda god mat finns också deras populära AW med liveband. För alla hundar finns en egen hundmeny med tuggben och mat.

Klang Market Karlaplan

Erik Dahlbergsallén 18

Här kan du umgås tillsammans med din hund över en frukost, lunch, middag eller helgens brunch. Klang Market har flera restauranger: Karlaplan i Fältöversten, Hornstull, Mall of Scandinavia och på gamla torget i Uppsala.

På Klang Market är det alltid härlig stämning med god mat och cocktails.

Kommendören

Kommendörsgatan 7

Kommendören är en amerikanskinspirerad diner med bar, matsal och uteservering. Det är en riktig östermalmsfavorit inte minst för att hundar är välkomna i bardelen. Kom förbi och avnjut en cocktail i din fyrbenta väns sällskap.

Broms

Karlavägen 76

På Karlavägen ligger restaurang Broms som har öppet för frukost, lunch och middag. Avnjut valfri måltid tillsammans med din hund för här är vovvarna välkomna i matsalen.

Restaurang Hantverket

Sturegatan 15

Gå en promenad i Humlegården och kom in på lunch eller middag på restaurang Hantverket. Namnet på restaurangen skvallrar om att både mat och inredning andas det fina hantverket. Restaurangen vann det prestigefyllda priset Gulddraken 2019.

Ling Long

Riddargatan 6

I anslutning till Story Hotel på Riddargatan ligger asianfusion-restaurangen Ling Long. Här är hundar välkomna på både lunch och middag i målsmans sällskap.

 

Hundvänliga restauranger i Stockholm city/Östermalm

Visst kan man lätt tro att hunden ska lämnas hemma när det är dags för middag i city. Faktum är att det finns flera restauranger där vovven får följa med in. Det finns också hotell där hunden är välkommen i både restaurangen och i rummen.

Taverna Brillo

Sturegatan 6/Humlegårdsgatan 19

På Taverna Brillo är hundar välkomna till frukost, lunch, AW och middag. Fråga personalen vilka bord som gäller för din fyrbenta vän så hjälper de dig.

The Sparrow Wine Bar & Bistro

Birger Jarlsgatan 26A

Längst in i boutiquehotellet The Sparrow Hotel gömmer sig en riktig krogpärla. Här serveras klassiska franska rätter ur en meny av Mathias Dahlgren. På hela Sparrow hotel är hundar välkomna, även i hotellrummen.

Sturehof

Stureplan 2

På Sturehof är hundar välkomna. Här är öppettiderna generösa (restaurangen stänger klockan 02 varje dag!). Här råder en härlig festlig stämning och musiken höjs ju längre kvällen går. Något att tänka på för känsliga hundöron.

Restaurang Grodan

Grev Turegatan 16

På anrika Grodan är hunden välkommen till bords. Här finns svensk husman och franska rätter. Eller häng i baren! Det finns en anledning till varför Grodans bar har varit populär i så många år.

Tures

Sturegallerian 10

På Tures, i Sturegallerian, går det att avnjuta en lunch eller ett glas i din hunds sällskap. Sturegallerian var tidiga med att tillåta hundar på shoppingturen. Nu får hunden följa med till NK, Åhléns, Fältöversten och Ringens centrum.

Riche

Birger Jarlsgatan 4

I över hundra år har matsalen och barerna på Riche varit en plats att gå till för att umgås. Nu får även hundarna hänga med. På Riche finns det vissa bord i matsalen dit hundar är välkomna. Ring innan och kolla för att säkra er plats och njut av en fin miljö och vällagade klassiska rätter.

KB - Konstnärsbaren

Smålandsgatan 7

På KB Konstnärsbaren är hundar välkomna både på uteserveringen och inne i restaurangen. Hit går du för den härliga drycken, maten, människorna och atmosfären. Det är avslappnat och trevligt för alla åldrar.

Hundvänliga restauranger på Södermalm

De senaste åren har det öppnar allt fler restauranger dit hundar är välkomna på Södermalm. Här erbjuds avslappnat häng och god mat i barer, pubar och restauranger.

Nytorget 6

Nytorget 6

Nytorget 6 har blivit en riktig favorit för många hundägare på Södermalm. Restaurangen är en plats där du kan komma och äta och dricka gott, från morgon till kväll tillsammans med din hund. På menyn finns en egen liten meny för vovvarna med bland annat hundglass.

Bistro Bananas

Skånegatan 47

Bananas är kända för sina goda pizzor och sin avslappnade stämning. Hit är hundar välkomna i mån av plats. På sommaren finns det desto mer yta när de öppnar en stor uteservering.

Tjoget

Hornsbruksgatan 24

Tjoget är restaurangen som öppnar till middag och avslutas med fest. Hit går du för att äta, lyssna på bra musik och hänga i baren. Hundarna är välkomna men ska nog lämnas hemma om husse och matte är på festhumör och vill ut på dansgolvet.

Pane Vino

Brännkyrkagatan 93

Här kan man njuta av lyxiga pastarätter och pizzor i restaurangen eller i deras växthus med grönskande miljö året runt… och hundar är välkomna!