Guide
Härliga uteserveringar!

Uteservering i Malmö – tips på restauranger och barer

Solen skiner över Malmö och du letar efter en uteservering, välkommen! I den här guiden finns mysiga restauranger för ett glas och stora uteserveringar som rymmer hela kompisgänget.

Malmös bästa uteserveringar just nu:

Far i Hatten
Far i Hatten
Folkets Park, Malmö
Mitt i Malmö Folkets Park i en skånelänga med tillhörande dansbana serveras vedugnspizza, naturviner och cocktails. Far i Hatten har en stor och mysig uteservering med generösa öppettider där det alltid är härlig stämning. Kom hit för ett glas, en brunch, fika, dela på några mellanrätter eller testa deras avsmakningsmeny.
Aster
Aster
Jagaregatan 4, Malmö
En av Malmös hetaste krogar där all mat lagas över öppen eld och i vedugn. Deras uteservering ligger med det gamla varvsområdet som kuliss. En trevlig plats att både äta gott och sippa på en cocktail.
Restaurang Metro
Restaurang Metro
Ängelholmsgatan 14, Malmö
Metro på Möllan är alltid poppis – men kanske lite extra när uteserveringen äntligen kan öppna. Hit kommer folket för barhänget och den goda stämningen och maten.
Moosehead Bar & Restaurang
Moosehead Bar & Restaurang
Lilla Torg 1, Malmö
Moosehead är en bar mitt på Lilla Torg med avslappnad stämning och en trevlig uteservering. Köket erbjuder vällagad mat och samarbetar med många små producenter runtom i Skåne. Här hittar du lokalproducerat kött från frigående djur och MSC-certifierad och ekologisk fisk så i så stor utsträckning som möjligt.
Julie Vinbar
Julie Vinbar
Tegelgårdsgatan 9, Malmö
Julie Vinbar har både en liten uteservering vid entrén och en mysig innergård med flera bord. Hit går du för att dricka gott vin, gärna med en bit ost till, eller rotisseristekta maträtter.
Siesta
Siesta
Hjorttackegatan 1, Malmö
Siesta är en klassisk kvarterskrog med många stamgäster och alltid lika trevlig stämning. Precis utanför på trottoaren finns deras mysiag uteservering som blir extra härlig när solen tittar fram.
Drumbar
Drumbar
Lilla Torg 9, Malmö
Drumbar är Malmös första och just nu enda skotska gastropub, mitt på Lilla Torg, med specialiteter som haggis och fish & chips. I ett av stadens äldsta hus med rötter från 1500-talet känner du den rätta pubkänslan. Ute på den inglasade uteserveringen kan du njuta av öl och rustik vällagad mat, signerad den skotske köksmästaren Graeme Brown.
Kasai in the sky
Kasai in the sky
Tyfongatan 1, Malmö
Kasai in the sky är Malmös högst belägna uteservering på hela 250 kvadratmeter. Här skakas asiatiska cocktails ackompanjerat av DJ:ns låtar. Maten som serveras är modern asian fusion-mat och senare på kvällen förvandlas Kasai till en nattklubb av internationellt snitt.
Mello Yello
Mello Yello
Lilla torg 1, Malmö
Mello Yellos uteservering ligger mitt på Lilla Torg. Perfekt utgångspunkt för den som vill upptäcka Malmö och starta med något gott i glaset.
Paddys
Paddys
Kalendegatan 7, Malmö
Paddys intill Stortorget är en irländsk pub med livligt tempo och en uteservering på innergården som är öppet året runt. Här möts du av en traditionell irländsk pubmiljö där hängivna Guinnesdrickare gärna samlas och njuter av ölen som är Paddys specialitet. Här är det after work på vardagar och livemusik på helgen.
American Bar & Grill
American Bar & Grill
Lilla Torg 17, Malmö
Besök en äkta amerikansk diner med anor från 1965 - American Bar & Grill har vällagade rätter för hela familjen. Här finns en riktigt bra uteservering där det serveras hamburgare, ribs och mycket mer alla dagar i veckan.
Mando
Mando
Skomakargatan 4, Malmö
Mando är en krogklassiker i Malmö, ett steakhouse och bar nära Lilla Torg som öppnade redan 1966. På menyn står vällagade kötträtter i en typisk steakhousemiljö, och såklart den friterade Mando-kycklingen. Vegetariska alternativ till flera rätter finns, med tofu eller halloumi.
Epicuré re Gustavo
Epicuré Re Gustavo
Gustav Adolf Torg 45, Malmö
Epicuré Re Gustavo är en mysig syditaliensk restaurang på Gustav Adolfs Torg. Här serveras traditionella och rustika italienska rätter lagade från grunden med kärlek. På uteserveringen finns det gott om plats för den som vill ta sig ett glas eller något att äta.
Steakhouse Lilla Torg
Steakhouse Lilla Torg
Lilla Torg 7, Malmö
Steakhouse Lilla Torg är en modern, men traditionell restaurang i ett vackert gammalt korsvirkehus vid Lilla Torg. Här serveras lunch och à la carte. Den stora uteserveringen är uppvärmd när kylan smyger sig på.
Izakaya Koi
Izakaya Koi
Lilla Torg 5, Malmö
Izakaya Koi är en japansk restaurang i tre plan på Lilla Torg. På nedervåningen ligger restaurangen och en uteservering med en stor utomhusbar, i resten av huset finns det dansgolv och barer där nattklubben huserar. I restaurangen serveras både varma rätter och sushi, en blandning av japansk mat.
La Roche
La Roche
Larochegatan 5, Malmö
La Roche är en spansk restaurang och tapasbar med en mysig innergård. De har serverat spansk mat och spanska viner i mer än 10 år. Här råder en stor kärlek till Spanien och dess matkultur och restaurangen har en familjär atmosfär.
Marie Antoinette
Marie Antoinette
Drottningtorget 6, Malmö
Drink, enjoy, repeat är mottot hos Marie Antoinette. De serverar säsongsbaserade små- och mellanrätter som går att avnjuta med en cocktail, med fördel på uteserveringen vid Drottningtorget.
Enoclub Osteria
Enoclub Osteria
Skomakaregatan 10, Malmö
På italienska Enoclub Osteria kan du slå dig ner på den trevliga uteserveringen i närheten av Lilla Torg. Här kan du njuta av traditionella italienska smaker så som pasta och pizza såväl som överraskande kombinationer. Självklart finns även ett stort utbud av italienska viner.
Osteria Qui
Osteria Qui
Major Nilssonsgatan 6, Malmö
Osteria Qui är en autentisk italiensk kvarterskrog med en trevlig uteservering. På menyn finns rätter med de klassiska italienska smakerna. Ibland överraskar de även med nya smaker från Italien som man kanske inte känner till. Här serveras hemgjord pasta och pizza, smårätter och även fisk och kötträtter.
Osteria di La
Osteria Di La
Davidhallstorg 7, Malmö
Slå dig ner på uteserveringen hos Osteria Di La, en autentisk Osteria som erbjuder smaker och rätter från det italienska köket. Menyn är baserad på säsongens råvaror, gärna från närproducerade bönder och gårdar. Här serveras färsk pasta, hembakat bröd och foccacia och pizza. Osteria Di La är systerkrog till Osteria Qui.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 10 apr (ändrad 17 maj)

Sommarkänsla i Malmö

Populära sommarrestauranger i och i närheten av Malmö.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in