Stockholm
Öl gjord med kärlek

Hantverksöl i Stockholm – hit går du för mikrobryggd öl

Det här är guiden för sanna ölälskare och för de som är nyfikna på annat än en vanlig bärs. Trenden att servera hantverksöl i Stockholm har snart passerat 10 år och är här för att stanna.

Finöl i Stockholm

Här är bryggerierna och barerna som serverar dagsfärskt öl från lokala mikrobryggerier.
PangPang Restaurang
PangPang Restaurang
Långholmsgatan 34, Stockholm
Själva kallar de konceptet Festaurang: en festlig restaurang med 10 tappar handgjord öl från det egna bryggeriet i Hökarängen. Välj bland mer klassiska sorter till den rosa surölen NUTS, bryggd med hallon & jordnötter eller Coffee Cream Pie med smak av kaffe.
Boka bord
Stockholm Brewing Tap Room
Stockholm Brewing Tap Room
Frihamnsgatan 26, Magasin III, Stockholm
Stockholm Brewing Tap Room är ett bryggeri i Frihamnen för ölprovningar och öl i världsklass. De erbjuder färsk öl direkt från tank samt en mängd bra ölsorter från bryggerier över hela världen. Boka rundtur av bryggeriet och ölprovning eller kom förbi på middag.
Boka bord
Vört Stockholm
Vört
Lilla Nygatan 2, Stockholm
Bakom gastrobryggeriet Vört i Gamla stan står stjärnkocken Melker Andersson tillsammans med bryggmästaren Hans Andersson. Kärleken till ölet är tydlig i de 12 sorterna som går att välja på fat varav många är deras egna. Här bryggs ölen på plats och till den goda drycken serveras smörrebröd.
Boka bord
OMAKA
Omaka
Uggelviksgatan 2C, Stockholm
Inuti A-House på Uggleviksgatan i det som tidigare var arkitekthögskolan ligger restaurangen och bryggeriet Omaka, signerat bryggmästaren Hedda Spendrups. Här serveras hantverksbryggd öl med roliga namn som Mamma, A.K.A.I.P.A, Venice, Peppar peppar. Från stora glasfönstren i restaurangen går det att se deras bryggverk som brygger öl till Omaka men även till Systembolaget och andra leverantörer.
Boka bord
Omnipollos kyrka
Ölbryggeriet Omnipollos dröm om ett eget bryggeri blev sann med råge när de flyttade in i en kyrka på Sturegatan 41 i Sundbyberg 2021. Ett besök här blir nästan en religös upplevelse för ölälskaren. Här finns en bar med ett 15-tal olika öl på fat, som säljs i 30, 40 eller 50 cl glas och även en restaurang som serverar smash burgers.
Katarina Ölcafé
Hos Katarina Ölcafé är lokalen liten och atmosfären mysig och avslappnad. Här serveras du dryck från lokala bryggerier som Sthlm Brewing Co, Fjäderholmarnas bryggeri och Södra maltfabriken.