Krognytt

Tryffelveckor på Aubergine

Publicerad 1 nov 2023
tryffel aubergine stockholm
Tryffeln är något av det bästa med hösten, enligt många matfantaster. Den lyxiga svampen finns att avnjuta på flera restauranger runt om i Stockholm runt denna tid, men Aubergine har tagit det steget längre. De serverar sedan 19 år tillbaka den populära svampen på sina välkända tryffelveckor, samt på deras tryffeljulmeny. Årets tryffelveckor börjar den sjätte november och vi har pratat med Jonas Borg, restaurangchef på Aubergine, för att höra det senaste kring tryffelveckorna.

Berätta, varför började Aubergine med tryffelveckor?

– Det började som en idé under en matresa till Toscana för 19 år sedan och har nu blivit en institution i kroglivet i Stockholm. Intresset växer varje år! Den sjätte november 2023 fyller vi åter menyn med fantastiska tryffelrätter i både bar och matsal, och vi laddar tryffelshoppen med allehanda godsaker.

Var kommer er tryffel ifrån?

– Vi på Aubergine tar primärt in både vit och svart tryffel från Alba i Italien. Men vi köper också tryffel från Kroatien och så lokalt som Gotland, här i Sverige.
Tryffelpastan och tryffeläggröran får man inte missa, enligt Jonas.

Vad får man inte missa på er meny?

– Både vår tryffelpasta och tryffeläggröra har varit med sen start, så det är två rätter man absolut inte får missa! Sen har vi ju såklart vår tryffeljul för alla som tröttnat på det traditionella julbordet. Det är en 5 rätters julmeny där tryffeln står helt i fokus.
Aubergine ligger på Linnégatan 38 i Stockholm och har öppet mån 16.00-23.00, tis 11.30-23.00, ons-tors 11.30-00.00, fre 11.30-01.00 och lör 16.00-01.00.

Mer tryffel i Stockholm

Dessa restauranger i Stockholm serverar också tryffelrätter.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in