Krognytt
Tryffelveckor på Aubergine

Tryffeln är något av det bästa med hösten, enligt många matfantaster. Den lyxiga svampen finns att avnjuta på flera restauranger runt om i Stockholm runt denna tid, men Aubergine har tagit det steget längre. De serverar sedan 19 år tillbaka den populära svampen på sina välkända tryffelveckor, samt på deras tryffeljulmeny. Årets tryffelveckor börjar den sjätte november och vi har pratat med Jonas Borg, restaurangchef på Aubergine, för att höra det senaste kring tryffelveckorna.
Berätta, varför började Aubergine med tryffelveckor?
– Det började som en idé under en matresa till Toscana för 19 år sedan och har nu blivit en institution i kroglivet i Stockholm. Intresset växer varje år! Den sjätte november 2023 fyller vi åter menyn med fantastiska tryffelrätter i både bar och matsal, och vi laddar tryffelshoppen med allehanda godsaker.
Var kommer er tryffel ifrån?
– Vi på Aubergine tar primärt in både vit och svart tryffel från Alba i Italien. Men vi köper också tryffel från Kroatien och så lokalt som Gotland, här i Sverige.

Vad får man inte missa på er meny?
– Både vår tryffelpasta och tryffeläggröra har varit med sen start, så det är två rätter man absolut inte får missa! Sen har vi ju såklart vår tryffeljul för alla som tröttnat på det traditionella julbordet. Det är en 5 rätters julmeny där tryffeln står helt i fokus.
Aubergine ligger på Linnégatan 38 i Stockholm och har öppet mån 16.00-23.00, tis 11.30-23.00, ons-tors 11.30-00.00, fre 11.30-01.00 och lör 16.00-01.00.
Mer tryffel i Stockholm
Dessa restauranger i Stockholm serverar också tryffelrätter.
Fler artiklar

Hotel Diplomat och Villa Dagmar får ett nytt systerhotell i Vasastan – Villa Dahlia

Restaurang Ping har öppnat på Lill-Lådan

Melanders Söder får ny adress den sista november

Boka bord för stora sällskap

Brasserie NÒR öppnar på Kungsholmen

Stigbergets Bryggeri gästspelar på Portal

Bubbel, brunch och burlesk på Berns

Så ser det ut för Solen i vinter

Fira Beaujolais Nouveau i Göteborg