Krognytt

Snart öppnar Gondolens syskon sommarrestaurangen Pelago

Publicerad 14 mar
pelago gondolen
Svenska Brasserier öppnade just Gondolen och Café Klotet och nu utökar de med en sommarrestaurang i samma byggnad. Pelago öppnar den 15 maj på Katarinahusets tak, vid Slussen.
Pelago kommer att sträcka sig över 760 kvadratmeter med fyra barer, 200 sittplatser och plats för totalt 800 gäster som kommer att kunna njuta av utsikten, avslappnad atmosfär och somrig mat som tillagas över öppen eld.
– Pelago blir en unik destination där vi bjuder på en fantastisk utsikt, underhållning och somrig mat i en avslappnad miljö. Vi har verkligen längtat efter att få öppna en restaurang till på den här fantastiska platsen, säger Matilda Jackson, projektägare för Pelago, i ett inlägg på LinkedIn.
Pelago är en vidareutveckling av den populära popup-restaurangen som Svenska Brasserier hade på Djurgården under sommaren 2021. Nu har de hittat den perfekta platsen för att återuppliva detta koncept och erbjuda en minnesvärd upplevelse för gästerna.
Pelago öppnar den 15 maj i Katarinahuset vid Slussen, där systerkrogarna Gondolen och Café Klotet redan ligger.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 14 mar
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in