Krognytt

Snart öppnar Gondolens syskon sommarrestaurangen Pelago

Publicerad 6 maj
pelago gondolen
Svenska Brasserier öppnade nyss både Gondolen och Café Klotet och nu utökar de med en sommarrestaurang i samma byggnad. Pelago öppnar den 15 maj på Katarinahusets tak, vid Slussen.
Pelago kommer att sträcka sig över 760 kvadratmeter med fyra barer, 200 sittplatser och plats för totalt 800 gäster som kommer att kunna njuta av utsikten, avslappnad atmosfär och somrig mat som tillagas över öppen eld. Tanken är att mat och dryck beställs över disk, men det finns även bordsservering under tak.
– Pelago blir en unik destination där vi bjuder på en fantastisk utsikt, underhållning och somrig mat i en avslappnad miljö. Vi har verkligen längtat efter att få öppna en restaurang till på den här fantastiska platsen, säger Matilda Jackson, projektägare för Pelago, i ett inlägg på LinkedIn.
På menyn finns flera rätter med både kött och vegetariskt och fokus ligger på grillad mat. Från den sex meter långa grillen kommer det serveras bland annat kycklingkebab med tahini och harissa, lammbavette med persilja och citron, argentinsk choripan med chorizo och chimichurri, och grillad zucchini med espelettepeppar.
– På Pelago möts svensk sommarmat och soliga smaker från varmare breddgrader. Vi kommer grilla kött, fisk, skaldjur och grönsaker över öppen eld och erbjuda både enklare serveringar i bröd som kan ätas direkt med händerna, men också finare styckdetaljer och hummer som med fördel äts till bords. Vår ambition är att erbjuda våra gäster ett oslagbart sommarställe att samlas och umgås på och vad passar då bättre än att grilla?, säger Gustav Norberg, restaurangchef Pelago, i ett pressmeddelande. 
Pelago är en vidareutveckling av den populära popup-restaurangen som Svenska Brasserier hade på Djurgården under sommaren 2021. Nu har de hittat den perfekta platsen för att återuppliva detta koncept och erbjuda en minnesvärd upplevelse för gästerna.
Takrestaurangen Pelago öppnar den 15 maj i Katarinahuset vid Slussen, där systerkrogarna Gondolen och Café Klotet redan ligger. Endast drop in gäller på Pelago.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 6 maj
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in