Krognytt

Så ser det ut för Solen i vinter

Publicerad 15 nov 2023
solen stockholm
Solen blev snabbt en succé i Slakthusområdet redan vid öppning i våras. Vi har pratat med Linus Ahlbom, driftschef på Solen, för att höra hur det ser ut för Solen i vinter.

Berätta, hur ser det ut för Solen i vinter?

- Vi har ett fortsatt bra flöde av gäster, särskilt fredag till söndag. Helgluncherna har varit riktigt bra vid evenemang såsom fotbollsmatcher och konserter. I november och december är det fullbokat i vår privata matsal. Precis som vi förutspådde finns det en stor efterfrågan från större sällskap och vi tar ju emot sällskap upp till 30 personer för middag, sex dagar i veckan. Många önskar dessutom ett alternativ till det klassiska julbordet nu i december.

Har ni något nytt på menyn just nu? 

– Vi jobbar hela tiden med att uppdatera och förändra vår meny med nya rätter och råvaror. Då Solen snabbt blivit en stammiskrog för många boende i närområdet känns det extra viktigt att vara relevanta och kunna erbjuda nya spännande rätter.
Just nu har vi satt upp en ny pizza med vit Albatryffel, det skall bli spännande att se hur den tas emot! I baren har vi sakta men säkert börjat gå mot murrigare drinkar. Vår vinlista växer organiskt med allt från naturviner till klassiska apellationer som Barolo och Napa Valley. Vår ambition är att kunna erbjuda ett brett utbud i ett lika brett prisspann.

Vilken rätt får man inte missa just nu?

– Nu till vintern vill jag säga att man inte får missa vår Sticky Toffee Pudding och tidigare nnämnda pizza med Albatryffel!

Har ni några spännande planer inför nästa år?

– Vi har alltid mycket planerat och många spännande idéer. Såklart ser vi fram emot att fler krogar ska öppna i Slakthusområdet under 2024 och att tillsammans kunna skapa den destination vi vill vara en del av. Sen kommer vi också att lägga ännu mer krut på uteserveringen till sommaren nästa år.
Solen ligger på Hallgränd 45 i Slakthusområdet och har öppet tisdag-torsdag kl 17-00, fredag kl 16–01, lördag kl 12–01 och söndag kl 12–22.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 15 nov 2023
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in