Filter
1925 slog Posthuset vid Drottningtorget upp portarna – och blev snabbt ett landmärke i Göteborg. I dag, hundra år senare, är det gamla postkontoret ett av stans största hotell, Clarion Hotel Post, som har verkat sedan 2012 och drivs av Strawberry. Den 8 maj firades Posthusets jubileum med både stil och smak.
Restaurang Norda på Clarion Hotel Post har tillsammans med mathistorikern Richard Tellström tagit fram en trerättersmeny inspirerad av Nobelmiddagen från 1925 – tolkad med moderna tekniker och smaker. Gästerna får uppleva en trerättersmiddag som är en hyllning till både Posthusets historia och den samtida matscenen i Göteborg. Menyn består av Clam Chowder till förrätt, kräftfärserad rödtunga till varmrätt och en dessert med jordgubbscheesecake, rulltårta och sorbet. Menyn lanserades den 8 maj och serveras under hela jubileumsåret.
– Från ett gastronomiskt perspektiv är mötet mellan 1925 och 2025 väldigt lyckat, där det höga franska kökets tekniker blommade ut i eleganta rätter med kreativa nya smaker och kombinationer. Det var en tid som hade en längtan efter en guldkant på tillvaron som väl knyter an till dagens festmåltid, säger Richard Tellström, mathistoriker och etnolog, i ett pressmeddelande.
Samtidigt pågår en stor renovering av hotellet. 30 miljoner investeras i bland annat ny konst, en ny version av Postbaren och en ny entré med uppgraderad lobby och reception – allt med respekt för byggnadens historia.
– Posthuset har varit en älskad samlingsplats i 100 år, och med renoveringen vill vi säkerställa att det fortsätter vara det i minst 100 år till. Under hela 2025 kan både göteborgare och inresta fira med oss genom att avnjuta vår unika meny och uppleva ett ljusare, elegantare och mer inbjudande Clarion Hotel Post, säger Anders Sköld, VD på Clarion Hotel Post, i ett pressmeddelande.
Invigningen av det uppgraderade hotellet gick av stapeln den 8 maj med pressvisningar och en stor fest med middag, hemliga uppträdanden och andra överraskningar.