Krognytt

Nytt museum öppnar vid Sergel!

Publicerad 5 jun (ändrad 19 jun)
Naom
Snart öppnar en ny plats för konst och kultur mitt i stan. The Museum by NAOM öppnar den 20 juni på Sergelgatan i Stockholm. Här ryms förutom ett konstmuseum även en streetfood-restaurang, en livescen och en butik. Bakom satsningen står Angelica Broman och Janne Broman, båda medgrundare till Fotografiska.
Den 20 juni öppnar The Museum by NAOM. Lokalen vid Sergel som kommer fyllas med utställningar, en livescen, en restaurang och en butik är över 3 000 kvadratmeter stor. Efter sommaren är planen att öppna ytterligare en restaurang som kommer heta Macaw och en separat cocktailbar som kommer heta Cocktail Culture.
Utställningsdelen av museet består av en digital installation med 25 projekterar som projicerar en enda bild i en 360-gradig vägg- och golvprojektion. Den första utställningen som kommer visas är signerad ARTECHOUSE som ett amerikanskt produktionshus känt för sina immersiva installationer. Även utställningar av konstnärerna Hanna Ljungh och Karolina Henke kommer att visas. Ambitionen är att göra mellan 14–20 utställningar per år.
– Vi vet hur populärkultur kan gripa tag och driva förändring, och det kommer att synas i flera av våra initiativ, säger Janne Broman, medgrundare av NAOM, i ett pressmeddelande.
Konst av Karolina Henke.
I The Store by NAOM kommer man kunna köpa museets egna sortiment, men också kunna köpa design och form från olika kreatörer. Dessutom kan man just nu skapa sin egna AI-genererade parfym.
Under markplan ligger streetfood-restaurangen och en livescen som bland annat kommer att bjuda på standup och musik, samt spoken word och dans.
The Museum by NAOM öppnar den den 20 juni på Sergelgatan 8-10 i Stockholm. Restaurangen Macaw öppnar den 23 augusti och cocktailbaren Cocktail Culture öppnar den 11 oktober.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 5 jun (ändrad 19 jun)

Restauranger i närheten

Restauranger i närheten av Sergel.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in