Nyöppnat

Nu öppnar Chez Jolie

Publicerad 17 okt (ändrad 3 nov)
chez jolie stockholm
Ljuskronor i taket, vita dukar på borden och speglar på väggarna. Östermalm har fått en ny fransk klassiker i Chez Jolie eller "hemma hos Jolie" som det blir på svenska. Här möter lantlig rustik fransk mat en lyxig storstadsbistro.
När Mikael Einarsson lämnade som kökschef på Brasserie Astoria redan efter ett år var det många som undrade var nästa äventyr skulle bli. I dag öppnar han Chez Jolie, en genuin och välkomnande restaurang med stor kärlek till Frankrike. Mikael har meriter från bland annat Leijontornet, Pontus in the Greenhouse och tvåstjärniga The Square i London. Hos Chez Jolie möter lantlig rustik fransk mat en lyxig storstadsbistro.
– Vi kommer servera min tolkning av det franska kökets exklusivaste smaker. Där råvarorna ibland får tala sitt unika tydliga språk och ibland förädlas de med ett gediget hantverk, berättar Mikael.
Chez Jolie står för hantverksmat och värnar om traditioner, samtidigt som de vill överraska.
På dryckesmenyn finns varianter på klassiska cocktails och en vinlista med tydligt fokus på franska viner med hög kvalitet. Chez Jolie ligger i Bardots tidigare lokaler på Ingmar Bergmans gata 2.
Chez Jolie
Ingmar Bergmans gata 2
Stockholm
Läs mer
Chez Jolie
Andrea Danielsson
Andrea Danielsson
måndag 17 oktober 2022