Krognytt

Nu öppnar Distrikfem - Slakthusområdets nya kulturdistrikt

Publicerad 8 apr
Distrikfem foto Kegen Kajsa Lorentzon
Slakthusområdet i Stockholm har länge betraktats som en potentiell kulturell knutpunkt för huvudstaden. Nu tas ett steg i den riktningen när Distriktfem öppnar i slutet av april, en satsning från Kulturarenor-gruppen. Projektet inkluderar nio olika lokaler för musik, mat och konst. Målet är att erbjuda en plats för kulturen att blomstra.
Distriktfem är den nya storsatsningen i Slakthusområdet som öppnar i slutet av april. Kulturarenor-gruppen står bakom projektet som innefattar nio olika lokaler för musik, mat, konst och kultur, med varierande publikkapacitet från 50 till 3 000 personer. Fållan som funnits sedan tidigare blir nu en ny livescen med plats för 2 000 besökare och en central roll i områdets kulturella liv. Utöver detta inkluderas också andra lokaler som Lilla Fållan, norra Förbindelsehallen och Fållan Park, som kompletterar utbudet med olika typer av evenemang.
Satsningen är en långsiktig vision för att skapa en levande och blomstrande kulturdestination i Slakthusområdet. Genom samarbeten med externa arrangörer strävar man efter att diversifiera och bredda det kulturella utbudet för att locka en mångfald av besökare och aktörer. Trots utmaningar med urban utveckling och behovet av att anpassa sig till förändringar i området, är målet att skapa en välkomnande och dynamisk plats där kulturen kan fortsätta att blomstra och utvecklas.
Distriktfem planeras att invigas den 27 april med klubben Kind People Club på Fållan.
I bild: Initiativtagarna Jakob Grandin, Thea Mårdbrant och Martin Lagerberg. Foto: Kegen Kajsa Lorentzon.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 8 apr

Restauranger i Slakthusområdet

Krogar och barer i Slakthusområdet.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in