Krognytt

Melanders Söder får ny adress den sista november

Publicerad 24 nov 2023
melanders söder stockholm
Restaurang och fiskbutiken Melanders öppnade sin första lokal vid Östermalmstorg redan 1992, då Söderhallarna invigdes på Medborgarplatsen. I hjärtat av saluhallen har man sedan dess hittat Melanders Söderhallarna, restaurang och butik. Efter över 30 år på denna adress har de nu flyttat ut från sina lokaler, då saluhallen renoveras de kommande två åren.
Nya Melanders Söder är en modern svensk tapasbar med restaurang och fiskbutik. Den nya lokalen ligger på Åsögatan 111, i  i hörnet på Åsögatan och Götgatan. Lokalen mäter cirka 400 kvm uppdelad på tre avdelningar, och kan ta emot 150 sittande gäster. Svensk tapas på främst fisk och skaldjur kommer att serveras över bardisken och i fisk- och skaldjursbutiken kan man köpa hem havets läckerheter och förbeställa middagskassar. Menyn i restaurangen bygger på Melanders klassiska rätter med fisk och skaldjur.
– Söderhallarna har spelat en viktig roll i Melanders historia men nu är vi glada över att äntligen få satsa framåt. I den nya lokalen har vi byggt en helt ny och modern Melanders från grunden. Tack vare det centrala läget vid Götgatan blir det nu även ännu lättare att besöka oss, säger Stefan Söderman, vd på Melanders Group.
Nya Melanders Söder öppnar på Åsögatan 111 den 30 november.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 24 nov 2023

Restauranger i närheten

Restauranger i närheten av Åsögatan
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in