Krognytt
Hummerdagar på Gondolen
Södermalmskrogen Gondolen firar hummerfiskets start med Hummerdagar mellan 24-26 september. Köksmästare Patrik Castillo har skapat en meny som hyllar hummern med rätter som tartelett, stekt brioche och Surf and Turf. Tillsammans med sommelier Raffaelle Mazzella har de valt ut viner för att lyfta smakerna.
Den 23 september inleds hummerfisket på Västkusten och Gondolen firar detta med tre exklusiva temadagar där just hummern står i centrum. Gondolens köksmästare och kreativa ledare, Patrik Castillo, har till dessa dagar skapat en meny som hyllar hummern i olika former. Menyn serveras under både lunch och middag under dessa dagar.
Meny under hummerdagarna
Med reservation för eventuella förändringar.
- Tartelett med kokt hummer, karamelliserad grädde, Oscietra-kaviar och blommor
- Klassisk kokt hummer med aioli och toast
- Hummerraviolo, ricotta, parmesan och hummerbisque
- Stekt brioche med grillad hummer, strimlad sallad, picklad lök och majonnäs
- Surf and Turf – eldad hummer, grillad svensk oxfilé, choronsås, rödvinssås och hasselbackspotatis
Samtidigt under Hummerdagarna hålls en ostronbar med svenska ostron och champagne på Bar Zeppelin mellan kl 17-22. Bar Zeppelin ligger på våning 12 i Katarinahuset. Här är det drop-in som gäller.
Stadsgården 6
Stockholm
Fler restauranger på Söder
På Södermalm finns massor av bra restauranger – här är några av dem.
Fler artiklar
Vasastan får en ny italienare – nu öppnar Chicce
Häktet nyöppnar – med stimmig känsla och trerätters
Årets Kock 2024 – Michael Andersson
Urban Deli serverar ostron för 5 kr/st varje fredag
Årets vinnare Stellagalan 2024
Elite Palace Hotel öppnar italienaren Panza
Malin Mendel gästar restaurang India’s
Vin- & Ciderfestivalen Avskalat återvänder till Stockholm
H&M och Adam & Albin har öppnat pop-up restaurangen The Beet