Krognytt

Hantverket expanderar till Kvarteret Hantverket

Publicerad 22 feb
affärslunch i stockholm hantverket
Hantverket expanderar och öppnar restaurang, bar, bageri och catering. Under sommaren byggs köket på Hantverket om och restaurangen håller då stängt, men på hörnet i den nya lokalen kommer de köra på med verksamheten tills originalet är klart. Sedan blir den nya lokalen en eventlokal!
Kocken och krögaren på Hantverket, Stefan Ekengren, expanderar verksamheten på Sturegatan. Hantverket kommer att ta över både en butikslokal och restaurang och planerar att skapa en komplett matdestination med restaurang, bar, bageri och catering - Kvarteret Hantverket.
– Jag ser verkligen fram emot att utveckla vår verksamhet och bygga ett riktigt drömkök, då vi har ett stort tryck och intresse av catering, privata middagar och events. Oavsett om man besöker oss som restauranggäst, bokar en fest eller beställer catering så kommer kärleken till mathantverket att kännas igen i allt vi gör, säger Stefan Ekengren till Restaurangvärlden.
Under sommaren byggs köket på Hantverket om och lokalen kommer då att hålla stängt. Den nya restauranglokalen på hörnet, bara några steg längre upp på samma gata, kommer agera Hantverkets lokal under tiden originalet har stängt. Det blir samma miljö, bemötande, rätter, personal, tallrikar, matglädje, passion och musik i högtalarna.
Efter sommaren flyttar verksamheten tillbaka till Hantverket som då fått ett nytt kök. Hörnet kommer då att bli en eventlokal för sällskap, luncher, middagar, vinprovningar, matlagnigskurser och catering.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 22 feb
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in