Krognytt

Gustav ”Jävligt Gott” Johansson driver växtbaserad pop up-restaurang på Radisson Blu Waterfront

Publicerad 15 maj
chouchou waterfront jävligt gott
Matkreatören Gustav ”Jävligt Gott” Johansson driver Sveriges största veganska matblogg och den växtbaserade restaurangen ChouChou. Den 16 maj öppnar han en unik växtbaserad pop up-restaurang på Radisson Blu Waterfront i Stockholm. Samarbetet är en del av hotellets hållbarhetsarbete.
Pop up-krogen slår upp dörrarna den 16 maj och håller öppet under fyra kvällar i veckan i tre veckor. Maten som kommer att serveras blir ett möte mellan två kök där idéerna från ChouChou möter kreativiteten och hantverket från det kulinariska teamet på Radisson Blu Waterfront. På menyn står bland annat 3D-printat kött, ostkaka utan ost och baklava med vegansk honung. Det kommer både att serveras en specialkomponerad avsmakningsmeny, samt en á la carte-meny.
– På Radisson Blu Waterfront har vi ett ständigt fokus på hur vi kan utveckla vår verksamhet och skapa bättre och mer hållbara upplevelser för våra kunder. I hotellets nylanserade restaurang, The Lounge, är hållbarhet ett genomgående tema och genom att samarbeta med Gustav kan vi lära av varandra och utveckla vår veganska meny. Tillsammans kan vi locka fler stockholmare till hotellet och visa att vi är så mycket mer än en traditionell hotellrestaurang, säger Sam Holmberg, General Manager på Radisson Blu Waterfront Hotel, i ett pressmeddelande.
På menyn står bland annat 3D-printat växtbaserat kött.
– På ChouChou vill vi visa hur fantastiskt gott det är med växtbaserad mat – och för att göra det på bästa möjliga sätt så måste vi skapa dessa upplevelser på fler ställen där folk kanske inte själva hade sökt upp den. På Radisson Blu Waterfront Hotel Stockholm möts varje dag tusentals människor och hotellet är därför en perfekt plats för att skapa nya hållbara och jävligt goda matupplevelser, säger Gustav Johansson, i ett pressmeddelande.
Gäster som besöker pop up-restaurangen kan även förvänta sig flera överraskningar – bland annat att hotellet en kväll i veckan bjuder ett sällskap på hela matnotan.
Gustav Johanssons pop up-restaurang på Radisson Blu Waterfront har premiär den 16 maj och håller därefter öppet fyra kvällar i veckan i tre veckor.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 15 maj

Restauranger i närheten

Restauranger i närheten av Radisson Blu Waterfront.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in