Krognytt
Fine dining i Saltsjöbaden - nu öppnar Villa Skärtofta

Opretentiös fine dining, Vår Gård i Saltsjöbaden fyller 100 år i år och har nu invigt restaurang Villa Skärtofta som en del av firandet. Köksmästare för den nya krogen är John Bråsth och Food & Beverage Manager är Liam Ginnane.
På den nya restaurangen serveras en avsmakningsmeny i elva serveringar med italienska smaker och svenska influenser. Rätterna består av svenska råvaror i den mån det är möjligt, medan typiskt italienska råvaror som exempelvis pecorino hämtas från Italien.
– Det var när jag stod framför Villa Skärtofta med dess tinnar och torn som polletten trillade ner; en finkrog i en anrik privatbostad, 20 minuter från Stockholm City och samtidigt mitt ute i skärgården. Det var ett koncept som ännu inte fanns i Sverige och vi hade förutsättningarna att skapa det, säger Liam Ginnane.
Villa Skärtoftas avsmakningsmeny kostar 1500 kr per person, det tillhörande dryckespaketet kostar ytterligare 1050 kr.
Fler artiklar

Södermalmsfavoriten Nook återuppstår

Wine Mechanics öppnar vinbar i Linné

Upptäck: Olli – Oliver Ingrossos omtalade italienare

Oliver Ingrosso öppnar Ollis Deli i Humlegården

Upptäck: Prospero – fine dining för folket

Upptäck Södertobak – familjär kvarterskrog med smakrika smårätter

Nu öppnar Stockholm 1897 – Sandhäxans systerkrog på Djurgården

Gabagool öppnar i Östermalms Saluhall – systerkrog till Beirut Café

Upptäck: Nabo Hornsgatan – mackor, middag och en livlig bar