Krognytt
Fine dining i Saltsjöbaden - nu öppnar Villa Skärtofta
Opretentiös fine dining, Vår Gård i Saltsjöbaden fyller 100 år i år och har nu invigt restaurang Villa Skärtofta som en del av firandet. Köksmästare för den nya krogen är John Bråsth och Food & Beverage Manager är Liam Ginnane.
På den nya restaurangen serveras en avsmakningsmeny i elva serveringar med italienska smaker och svenska influenser. Rätterna består av svenska råvaror i den mån det är möjligt, medan typiskt italienska råvaror som exempelvis pecorino hämtas från Italien.
– Det var när jag stod framför Villa Skärtofta med dess tinnar och torn som polletten trillade ner; en finkrog i en anrik privatbostad, 20 minuter från Stockholm City och samtidigt mitt ute i skärgården. Det var ett koncept som ännu inte fanns i Sverige och vi hade förutsättningarna att skapa det, säger Liam Ginnane.
Villa Skärtoftas avsmakningsmeny kostar 1500 kr per person, det tillhörande dryckespaketet kostar ytterligare 1050 kr.
Fler artiklar
Sommarens lyxigaste restaurangerbjudanden
Ny festival i Stockholm! Afrika Block Party
Snart öppnar Skörden – del av Melker Anderssons Chefs Camp på Söder
Misshumasshu stänger – för renovering
Det här är finalisterna i Årets Kock 2024
Nytt museum öppnar vid Sergel!
Nyrenoverade Rosendals Trädgård storsatsar
Nu öppnar fine dining-krogen Ergo
Fem snabba med Henrik Jönsson på Urban Deli Hagastaden