Filter
Restaurang Pava ligger i det nya kvarteret Sergelstan i Stockholm och serverar lunch och middag med inspiration från det nykaliforniska köket - lätt, fräscht och färgstarka smaker. Bakom Pava står samma ägare som bakom Mellqvist Matbar och vinbolaget Winestyle. BokaBord har ställt fem snabba frågor till Cassandra Dahlgren, restaurangchef på Pava.
– Ingen dag eller kväll är den andra lik! Inte sällan bubblas det hejvilt under AW-timmarna när våra DJ:s står för stämningen. Ofta övergår hänget till middag, då delas det på färgstarka rätter och vår sommelier sätter pricken över i:et med det perfekta vinet.
– Pava är gammalt stockholmsslang för flaska, ett ord som grundarna Christopher och Michael är uppvuxna med. Ett självklart namnval med tanke på deras vinintresse!
– Att få bidra till god och uppsluppen stämning. Bland det roligaste jag vet är när gäster avslutar sin kväll vid andra bord och skapar nya relationer över en god drink.
– Inspirationen till maten kommer från det kaliforniska köket, en ung delstat med mycket karaktär och mångfald. Vi byter meny flera gånger per säsong, just nu är en personlig favoriträtt den kaliforniska rårakan – friterad matbanan med forellrom och klassiska tillbehör. Vi har nyligen dragit igång med en ny vårmeny!
– Nytänkande, familjärt och hög puls! Hoppsan, där blev det visst två ord, haha!