Fem snabba med Pava

"Det bästa är när gäster avslutar kvällen vid ett annat bord"

Publicerad 22 mar (ändrad 9 apr)
Cassandra Dahlgren pava
Restaurang Pava ligger i det nya kvarteret Sergelstan i Stockholm och serverar lunch och middag med inspiration från det nykaliforniska köket - lätt, fräscht och färgstarka smaker. Bakom Pava står samma ägare som bakom Mellqvist Matbar och vinbolaget Winestyle. BokaBord har ställt fem snabba frågor till Cassandra Dahlgren, restaurangchef på Pava.

Hur ser en kväll på Pava ut? 

– Ingen dag eller kväll är den andra lik! Inte sällan bubblas det hejvilt under AW-timmarna när våra DJ:s står för stämningen. Ofta övergår hänget till middag, då delas det på färgstarka rätter och vår sommelier sätter pricken över i:et med det perfekta vinet.

Vart kommer namnet Pava ifrån? 

– Pava är gammalt stockholmsslang för flaska, ett ord som grundarna Christopher och Michael är uppvuxna med. Ett självklart namnval med tanke på deras vinintresse!

Vad är det roligaste med ditt jobb? 

– Att få bidra till god och uppsluppen stämning. Bland det roligaste jag vet är när gäster avslutar sin kväll vid andra bord och skapar nya relationer över en god drink.

Hur skulle du beskriva Pavas meny? 

– Inspirationen till maten kommer från det kaliforniska köket, en ung delstat med mycket karaktär och mångfald. Vi byter meny flera gånger per säsong, just nu är en personlig favoriträtt den kaliforniska rårakan – friterad matbanan med forellrom och klassiska tillbehör. Vi har nyligen dragit igång med en ny vårmeny!

Beskriv Pava med tre ord? 

– Nytänkande, familjärt och hög puls! Hoppsan, där blev det visst två ord, haha! 
Restaurang Pava
Malmskillnadsgatan 34
Stockholm
Restaurang Pava
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 22 mar (ändrad 9 apr)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in