3 nya julbord i Stockholm 2022

Publicerad 10 okt 2022 (ändrad 9 okt 2023)
nya julbord stockholm 2022
Sugen på att testa ett nytt julbord i år? Här är tre nyheter bland Stockholms alla julbord som går att boka redan nu. Veganskt, vilt och klassisk atmosfär – här finns något för olika smaker.

3 julbordsnyheter i Stockholm:

Restaurang Eden
Eden
Smedsuddsvägen 23, Stockholm
I december förvandlas 1800-talsvillan på Smedsudden till en julsaga med eldar, granris och stämningsfull musik. Kvällen inleds med en fördrink på verandan och sedan blir det traditionellt julbord, desserter och hemmagjort julgodis i restaurangen till ljudet av sprakande kakelugnar. De skickar även med ett litet minne att ta med hem. Pris 895 kronor per person.
Chouchou
ChouChou
Regeringsgatan 48 / Mäster Samuelsgatan 18, Stockholm
Under fyra helger i december dukar ChouChou i Moodgallerian upp ett 100% växtbaserat julbord med köttbullar, prinskorvar, auberginesill, karamelliserad tofu, gravad morotslax, sallader och grytor. ChouChou öppnade för snart ett år sedan tillsammans med vegokungen Gustav Johansson som har Sveriges största veganska matsajt "Jävligt Gott". Och julbordet här utlovas vara just jävligt gott. Pris: 420 kronor per person.
Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarna, Stockholm
Julbordsklassikern Fjäderholmarnas Krog kommer i år att servera ett julbord helt baserat på råvaror från det vilda Sverige. Tillsammans med gastronomiprofessorn Gert Klötzke har de arbetat i två år med att hitta smaker, rätter och råvaror till en helt ny julbordsupplevelse. Viltjulbordet serveras i festvåningen Magasinet bara ett stenkast från krogen där de serverar sitt traditionella julbord. Pris: 1350 kronor per person.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in