
Filter
I februari öppnar Margaux och Como i det anrika Malmö börshus – två nya restauranger som ska ledas av Niclas Jönsson, en av Sveriges få tvåstjärniga Michelinkockar. Satsningen ingår i omvandlingen av det historiska huset till ett nytt centrum för konferens, kultur och nöjen. Det rapporterar Sydsvenskan.

Börshuset, som invigdes 1879 och tidigare fungerat som tullhus, rustas nu upp av fastighetsägaren Wihlborgs tillsammans med Maria och Mikael Strinnhed, duon bakom konferenskonceptet High Court. Den 3 februari öppnar High Court Börshuset med konferenscenter, kontorsplatser, deli, vinkiosk, musikscen – och de två restaurangerna. Malmö börshus har genom åren rymt krogar som O’Yes och Skeppsbron 2. Med den nya satsningen får byggnaden åter en central plats i stadens nöjes- och krogscen.
Como och Margaux får ett meriterat köksledarskap. NiclasJönsson, som tillsammans med Daniel Höglander drev den hyllade tvåstjärniga restaurangen Aloë i Älvsjö, tar sig nu an Malmö tillsammans med kollegan Micke Björkman, med erfarenhet från Nobu i London, Vassa Eggen och Riche. Efter Höglanders bortgång och beslutet att stänga Aloë tidigare i år öppnades dörren för den nya Malmösatsningen.
Margaux ska erbjuda klassisk, elegant matlagning med trerättersmenyer, medan Como får en livligare prägel med mindre rätter. Utanför restaurangerna planeras en stor uteservering vid kanalen med kvällssol och utegrill.

Den 25 november öppnar Tosto bakom Sperling & Co på Sturegatan 6.

Vi säger välkommen till två nya italienare i city: Baroma och Ollis Deli.

En av Stockholms mest omtalade krogar är tillbaka.