Som de flesta vet har Stockholm en fantastiskt härlig miljö med mycket vatten och fina grönområden. Vad passar bättre än att uppleva dessa i kombination med en bra restaurang där man kan slå sig ned, äta gott och ta sig ett glas i en vacker omgivning? Nedan hittar du ett gäng underbara restauranger där du kan njuta av sommaren som allra bäst.

Piren

Kristinebergs strand 2

Restaurang Piren hittar du längst ut på Kungsholmen i Kristineberg. Här serveras franskt och husman med en fantastisk utsikt över delar av Ulvsundasjön och Traneberg tvärsöver vattnet. Perfekt för att bara hänga med en drink eller en middag för större sällskap. Sitt gärna kvar när mörkret börjar falla och se när solen går ned, en höjdare du sent kommer att glömma! Piren är också mycket barnvänligt där det finns saker för de små att roa sig med.

Fjäderholmarnas krog

Stora Fjäderholmen

I samma sekund du kliver ombord på båten vid Slussen och beger dig mot Fjäderholmarna för en helkväll känner du hur vardagsstressen sakta men säkert börjar rinna av dig. Här får du en grym helhetsupplevelse som lämnar få besvikna. Innan du sätter dig till bords kan du ta en promenad på ön och insupa Stockholms skärgård så att du hamnar i rätt sommarstämning. Väl på restaurangen hittar du mycket fisk och skaldjur på menyn.

Restaurang Bockholmen

Bockholmsvägen 1

Endast ett stenkast från city hittar du denna pärla på sin alldeles egna ö. Restaurangen är inhyst i en gammal sekelskiftesvilla och här serveras europeisk mat med en stor portion kärlek i en lummig och grön miljö.

Supper Gården

Norra Bantorget

Man behöver inte bege sig utanför tullarna för att hitta bra sommarfeeling. Stureplansgruppen har tagit sitt succékoncept Supper upp ifrån de mörka källarlokalerna på Tegnérgatan till en solgassande plätt på Norra Bantorget. Här har man byggt en stor utomhusrestaurang som serverar samma typ av mat som ordinarie Supper och när vädergudarna är med kan man lapa sol i massor. Supper Gården arrangerar även många olika typer av events och i sommar visar man bland annat de flesta matcher från fotbolls-VM på en jätteskärm.

Sjöpaviljongen

Tranebergs strand 4

Fin krog, fint vatten och finfin utsikt. Perfekt sommarkrog för finsmakaren som gillar fisk och skaldjur eller klassisk svensk husman. Servicen är i toppklass och ett idealiskt sätt att runda av en het sommardag är att unna sig ett glas kylskåpskall champagne samtidigt som man blickar ut över Mälarens kluckande innandömen.

Ulla Winbladh

Rosendalsvägen 8

Sommarkrogsklassikernas sommarkrogsklassiker nummer ett. Om inte Bellman hade gått ur tiden när restaurangen grundades skulle han med all säkerhet ha älskat Ulla Winbladh. Beläget på sommaroasen Djurgården i all sin grönska och med närheten till vattnet finns det många anledningar till att spendera många sommarkvällar här. På menyn hittar man främst klassiska svenska rätter men man arrangerar ofta olika teman och spännande events så det är värt att hålla sig uppdaterad om vad som händer på den gamla damen Ulla.

Läs också

Hundvänliga restauranger Stockholm – här är listan

Får man ta med hund på restaurang? Ja, i alla fall på vissa restauranger. I Stockholm finns det flera resta

Läs mer