Guide
Uteserveringar i Vasastan!

Uteservering i Vasastan - hitta trevliga uteserveringar

Från Sankt Eriksplan upp till Hagastaden och tillbaka mot Odenplan och Sibirien – Vasastan kryllar av bra krogar och trevliga uteserveringar. Oavsett om du vill äta lunch, ta ett glas eller spendera en helkväll på ett och samma ställe så har Vasastan en restaurang som passar. Kom ihåg att boka bord för garanterad plats.

Uteserveringar i Vasastan

Bra solläge, god mat och svalkande dryck - här är de bästa uteserveringarna i Vasastan.
Portal
Portal
Sankt Eriksplan 1, Stockholm
Till Portal och dess trevliga uteservering kommer du lika gärna för att fira något som för en spontanmiddag i baren eller vinhäng med kompisarna. Oavsett kommer du uppleva rätter med maxade smaker lagade på råvaror av högsta kvalitet. Portal Bar ligger på andra sidan valvet och serverar smårätter från ett öppet kök.
Minh Mat
Minh Mat
Odengatan 94, Stockholm
Minh Mat är en hyllad vietnamesisk restaurang med uteservering vid Vasaparken. De är dessutom omnämnda i Guide Michelin sedan maj 2024. Välj rätter ur à l a carte-menyn eller beställ en hel an choi-meny att dela på vid bordet.
L'Avventura
L'Avventura
Sveavägen 77, Stockholm
Den lyxiga känslan och den italienska matlagningen är med L'Avventura även på deras trevliga uteservering. Här kan du äta äkta italiensk mat och dricka kreativa cocktails, varför inte svänga förbi på en aperitivo?
Oljebaren
Oljebaren
Torsgatan 48 B, Stockholm
Till Oljebaren går du för en trevlig middag eller avslappnat barhäng. Oljebaren serverar tidlös och vällagad mat, läs vilka rätter som finns att välja på för dagen på den svarta tavlan. Kom ihåg att köpa med dig olja hem, hos Oljebaren finns oljor på flaska till försäljning.
Parken
Parken
Birger Jarlsgatan 76, Stockholm
På nyöppnade Parken serveras mat från medelhavet med influenser från Mellanöstern och allt serveras family style, att dela på. Här är det modernt, men ändå familjärt. På uteserveringen ute i parken Ellen Keys Park finns omkring 100 sittplatser. Parken drivs av influencern Penny Parnevik och mästerkocksvinnaren Christin Kashou.
Nektar
Nektar
Rörstrandsgatan 12, Stockholm
Nektar är en kvarterskrog med stort vinintresse som drivs av paret Eric Seger & Embla Brorsson. Maten lagas på säsongens bästa råvaror med sydeuropeiska influenser. Uteserveringen ligger på en av Stockholms populäraste sommargator, Rörstrandsgatan.
Wasahof
Wasahof
Dalagatan 46, Stockholm
Anrika skaldjursrestaurangen Wasahof ligger på första parkett framför Vasaparken. Här råder en sann fransk bistrokänsla och specialiteten är ostron. Vägg i vägg ligger bakfickan Musslan som också har skaldjursfokus och livemusik/DJ.
Tranan
Tranan
Karlbergsvägen 14, Stockholm
Tranan har legat på samma adress vid Odenplan sedan 1929 och köttbullarna här är en riktig klassiker. Menyn varierar annars efter säsongens råvaror för att skapa riktigt god husmanskost. Vägg i vägg ligger systerkrogen Grus Grus, en vinbar med dryck, mat och vinprovningar.
Nabo
Nabo
Tegnergatan 34, Stockholm
Brasseriet Nabo är en familjär kvarterskrog vid Tegnérlunden. Här bjuds du in till upplevelser som är lika inspirerade av den närliggande parkgrönskan, Frankrike och Stockholms pulserande sorl. På uteserveringen gäller drop in och hundar är varmt välkomna.
Marco's
Marco's
Torbjörn Klockares gata 1, Stockholm
Marco's är en avslappnad kvarterskrog med skön stämning. Här möts Italien och Asien i ett underbart kaos på tallrikarna. På uteserveringen kan man sitta inpå småtimmarna, missa inte den gula signaturdrinken!
Aperitivo by Ingrosso
Aperitivo By Ingrosso
Sankt Eriksgatan 87, Stockholm
Aperitivo By Ingrosso är en välkomnande och fartfylld restaurang med mycket puls. Den internationella menyn är baserad på rätter som kommer från ägarnas barndom, nutid och resor. Den moderna uteserveringen lockar till ett svalt glas eller en härlig middag i gott sällskap.
Brasserie Balzac
Brasserie Balzac
Odengatan 26, Stockholm
Ostronslukare och bubbelfantaster vet redan om denna pärla som är Brasserie Balzacs uteservering. Här är det lika enkelt att slinka in och njuta av ett ostron eller en omelette à la minute som att sitta hela kvällen med goda vänner. På menyn finns en blandning mellan den franska landsbygdens rustika husmanskost och storstadens mångfald.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 5 jun (ändrad 17 jun)

Fler krogar i Vasastan

Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in